29 noiembrie 2016

Ziua Internatională a persoanelor cu dizabilităti sărbătorită de DGASPC Bacău

0 Comentarii
Cu prilejul Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități, sărbătorită în fiecare an la data de 3 Decembrie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău a organizat mai multe evenimente pline de căldură sufletească și empatie pe o perioadă de câteva zile (3-6 decembrie).
            În data de 3.12.2016, de la orele 16.00, la Buhuși se organizează în parteneriat cu Primăria Buhuși și Teatrul de Tineret Piatra Neamț spectacolul de teatru ”Dar ce credeați?”.
            Pe data de 04.12.2016, de la ora18.00, DGASPC Bacău, în parteneriat cu Primăria Bacău și Teatrul Bacovia, oferă gratuit persoanelor cu dizabilități spectacolul ”Prenumele” care va avea loc la Teatrul Bacovia.
            În ziua de luni, 05.12.2016, între orele 10.30-12.30, la Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău, DGASPC și Primăria Bacău organizează o masă rotundă cu titlul ”Arată că îți pasă”. La acest eveniment sunt invitați să participe toți factorii de decizie din domeniul public și privat (societate civilă și ONG-uri). De la orele12.30-14.00, la Sala Mare de ședințe a Consiliului Județean Bacău se va desfășura un workshop cu titlul ”Reflecție asupra dizabilității” organizat de DGASPC Bacău, CNASR Filiala Bacău și Asociația Lumina.
            În parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret a judetului Bacau se  organizeaza competiția sportivă aflată la a V-a editie, care va avea loc in data de 06 decembrie 2016, incepand cu orele 9,30 la Sala de Atletism Bacau și se adreseaza copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din sistemul de protecție şi comunitate.
            În toate centrele din cadrul DGASPC Bacău, fie pentru ocrotirea copiilor, fie cele pentru îngrijirea și asistența persoanelor adulte, vor fi organizate activități specifice dedicate zilei de 3 decembrie.

Scopul acestor activități este de a promova o bună înțelegere a problemeticii persoanelor cu dizabilități, de a le descoperi potențialul inepuizabil și de a încuraja promovarea și respecatarea drepturilor și a demnității acestora.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu