30 martie 2017

Asociatia ”Sf. Voievod Stefan cel Mare – Hârja”, partener al Strategiei de dezvoltare durabilă a Judetului Bacău

0 Comentarii
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 29 martie, la Sala de sedințe a Centrului de afaceri și expoziții Bacău,  Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a reprezentat eparhia la Focus Grup –ul pentru analizarea Strategiei de dezvoltare durabilă a Județului Bacău în Orizontul de timp 2009 – 2021/ Versiunea 2017.
Obiectivul întâlnirii  a fost prezentarea și comentarea etapei a doua a documentului, respectiv viziunea și obiectivele strategice și sectoriale de dezvoltare ale județului Bacău, precum și pachetul de programe și proiecte pentru perioada 2014 – 2020+3.
Evenimentul a reunit cele mai reprezentative instituții din domeniul social, medical și educațional din județul Bacău. Delegat al Arhiepiscopiei  Romanului și Bacăului a fost pr. Ilarion Mâță, inspector eparhial al Sectorului Social – Filantropic și președinte al Asociației ”Sf. Voievod Stefan cel Mare – Hârja”.
Întâlnirea a fost prezidată și moderată de Domnul Sorin Brașoveanu, Președinte al Consiliul Județean Bacău, persoană ce a reușit, alături de ceilalți parteneri,  să construiască o strategie județeană pe termen lung de dezvoltare a resurselor economice, sociale, medicale, culturale, mediu și educație din comunitățile urbane și rurale.
Domnul Sorin Brașoveanu a reamintit nevoia de a aduce serviciile cât mai aproape de comunitate, iar comunitatea să poată beneficia de un pachet minim de servicii integrate din perspectiva economică, social – medicală, culturală, educațională și de investiții.
După prezentarea Etapei B din stategia județeană de către Domnul Profesor Tarălungă, cu specificarea viziunii, obiectivelor generale și a obiectivului strategic 3 ”Creșterea atractivității comunităților prin oferta de servicii și utilități, a urmat o sesiune de comunicări, sugestii și propuneri din partea participanților.
Punctul de vedere al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a fost acela de a susține această strategie și de a rămâne, în continuare, un partener spiritual, social, cultural, educațional și medical al acestui demers. Comunitățile în care eparhia deține Biserici și case parohiale sau centre pentru grupurile vulnerabile, pot conta, în continuare, pe sprijinul și cooperarea clericilor și credincioșilor din parohiile ortodoxe.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu