30 martie 2017

Ziua Mondială a Teatrului la Asociatia ”Sf. Voievod Stefan cel Mare” - Hârja

0 Comentarii
Cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, Asociația „Sf. Voievod Stefan cel Mare” – Hârja a sărbătorit pe 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului.
Ziua Mondială a Teatrului se aniversează la 27 martie. Inițiată pentru prima dată la Viena, în 1961, de Institutul Internațional de Teatru, Ziua Mondială a Teatrului a devenit, din 1962, un eveniment anual, organizat de Centrele naționale ale Institutului Internațional de Teatru. Înființat în 1948, la inițiativa UNESCO, Institutul Internațional de Teatru reprezintă cea mai importantă organizație non-guvernamentală din domeniul artistic.
Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja, prin Centrul de Excelență în Dezvoltarea Resurselor Intelectuale și Culturale ale tinerilor (CEDRIC) este un proiect care se află încă la vârste fragede, activitățile întreprinse de copiii centrului oferă acestuia calitatea de dezvoltator al unor noi perspective în descoperirea abilităților și preferințelor celor mici.
Centrul a reușit până în prezent, în colaborare cu beneficiarii Centrului ”Sf. Dionisie Exiguul” și cu beneficiarii Centrului Rezidențial de îngrijire de a persoanelor vârstnice ale asociației de la Hârja, să publice mai multe numere ale revistei Copii împreună pentru o lume mai bună, să organizeze un cor psaltic Stefanos (coordonat de Iulia Catargiu) și să pună în scenă prin trupa de teatru Micul Prinț a centrului piesele de teatru: ”Tânărul și Iisus” – poem liric alcătuit de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, Șezătoarea ”Tradiția nu e numai a voastră, ci a urmașilor, urmașilor vostri!” și ”Spre Betleem venim acum”. Această activitate din cadrul asociației de la Hârja este coordonată de Alina Puiu, egoterapeut în cadrul organizației.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, micii actori au început repetițiile pentru o nouă piesă de teatru creștin, bazată pe tema Patimii și Invierii Mântuitorului, piesă ce va fi pusă în scenă în prima zi de Paști, urmând ca în perioada pascală micii actori de la Hârja să vestească, prin actorie, Învierea Domnului Hristos la Catedrala Arhiepiscopală din Roman și în celelalte protopopiate ale Eparhei.
Asociația noastră a inițiat un parteneriat cu Teatrul „Bacovia” prin care, un actor consacrat al acestei prestigioase instituții culturale, la un anumit interval de timp, bilunar sau lunar, să poată ajunge la sediul asociației pentru a preda ore de actorie și tehnici specifice acestei arte.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu