15 martie 2017

Investitii majore propuse spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala

0 Comentarii
În cursul zilei de 14 martie vor fi depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene documentațiile tehnico-economice aferente unui număr de 9 proiecte de reabilitare și modernizare de drumuri județene propuse spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.). 
    Obiectivele propuse spre finanțare sunt:
     -    DJ 241 B Pădureni-Godovana, lungime de 15.43 km;
     -    DJ 252F, Ungureni-Gârla Anei-Bărtășești, lungime 13.8 km;
     -    DJ 243B, Vultureni (intersecție cu DJ 241A) – Parincea (intersecție cu DJ 252), lungime de 21.33km;
     -    DJ 243B, Motoșeni-Stănișești, lungime de 15 km; 
     -    DJ 252A, Horgești-Răcătăul de Jos (DJ 252B), lungime de 7.4 km;
     -    DJ 119, la Ciucani, lungime 2.25 km;
     -    DJ 123, limită județ Harghita – Valea Uzului – Dărmănești – DN 12A, lungime 21.10 km; 
     -    DJ 252C, Tătărăști-Corbasca, lungime 15.06km; 
     -    DJ 117, Poduri, lungime 4.18 km.
    Aceste drumuri, cu o lungime de 113,3 km sunt prevăzute a fi reabilitate și modernizate cu finanțare prin P.N.D.L, etapa aprobării acestora de către Consiliul Județean Bacău fiind una obligatorie. 
     ”Sunt obiective de investiții foarte importante pentru comunitatea județului Bacău. Imediat după această ședință, proiectele vor fi trimise la București pentru a fi depuse solicitările de finanțare aferente”, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.
    La rândul său, consilierul Dorian Pocovnicu a subliniat importanța deosebită a acestor proiecte: ”Suntem la un pas de a primi finanțare pentru reabilitarea drumurilor din partea stângă a Siretului, zonă care are cea mai precară infrastructură rutieră din întreg județul. Este un lucru deosebit de important și felicit aparatul tehnic ce a contribuit la elaborarea documentației și Consiliul Județean pentru efortul susținut în obținerea acestor finanțări”.  
    Tot pentru finanțare prin P.N.D.L. va fi propus astăzi și proiectul de ”Reparații capitale Clădire Centru Școlar – C11” (Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1). Clădirea a fost construită în 1970 iar expertiza tehnică a pus în evidență necesitatea reabilitării întregii clădiri prin reparații capitale.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu