30 martie 2017

Romgaz si UNICEF si-au unit fortele pentru sanatatea copiilor

0 Comentarii
Romgaz și UNICEF în România susțin accesul copiilor, în special al celor mai vulnerabili, la servicii medicale la nivelul comunității, în al treilea an de parteneriat în beneficiul copiilor.
Începând cu anul 2014, UNICEF, împreună cu partenerii săi, testează în 45 de comunități din județul Bacău Pachetul Minim de Servicii. Astfel, în fiecare comunitate, cel puțin un asistent social, un asistent medical și un consilier școlar, uneori alături și de un mediator sanitar și de un mediator școlar, lucrează împreună pentru a oferi copiilor vulnerabili și familiilor acestora acces la servicii de protecție, educație și sănătate.
Cea mai mare companie producătoare de gaze naturale din România, Romgaz, va susține în anul 2017 implementarea intervențiilor din cadrul componentei de sănătate a Pachetului Minim de Servicii în cateva comunități din Județul Bacău printre care Găiceana și Motoșeni.
„Acest parteneriat cu UNICEF în România vine în întâmpinarea dorinţei noastre de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, în special în comunităţile unde desfăşurăm activităţi. Şansa oamenilor la o viaţă sănătoasă pare a fi ceva de la sine înţeles, doar că de multe ori ne confruntăm cu o realitate neaşteptat de aspră, pe care o trăiesc multe familii chiar din imediata noastră apropiere. Din motive diverse, acestea nu reuşesc să ofere copiilor condiţiile minime pentru a se dezvolta frumos şi sănătos. Prin acest parteneriat avem oportunitatea de a ne implica în mod real în viaţa comunităţilor, oferind sprijin acolo unde este cu adevărat nevoie, dar mai ales oferind îndrumarea necesară pentru ca familiile vulnerabile să se poată proteja de pericolul unei vieţi marcate de educaţie precară, suferinţe şi lipsuri. Sperăm ca acest proiect să devină un exemplu real de implicare socială şi să genereze îmbunătăţirea serviciilor publice în beneficiul comunităţilor”, a spus Virgil Marius Metea, Director General Romgaz.

Pachetul Minim de Servicii are caracter universal, poate fi accesat de orice familie, însă vizează în mod special copiii cei mai vulnerabili și familiile acestora. Echipa de profesioniști colaborează strâns în beneficiul familiilor, lucrând totodată împreună cu actorii relevanți la nivel local, precum primăria, ONG-urile și alți parteneri din comunitate.
„Pentru copiii vulnerabili și familiile lor este foarte important să primească sprijin la ei în comunitate și să învețe cum pot avea o sănătate mai bună. Pentru familie, comunitate și societate per ansamblu, este mai ieftin și mai eficient să prevină spitalizarea copiilor și apariția bolilor, decât să le trateze. Ne bucurăm că Romgaz susține accesul copiilor la servicii la nivelul comunității și prevenția ca soluție pe termen lung”, a declarat Eduard Petrescu, Coordonator Programe, UNICEF în România.

Miercuri, 29 martie 2017, reprezentanții Romgaz și UNICEF au vizitat comuna Motoșeni, unde s-au întâlnit cu reprezentanții autorităților locale, cu profesioniștii de la nivel local, parte a Pachetului Minim de Servicii, cu copii și părinți care au beneficiat de serviciile furnizate în cadrul programului. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu