23 aprilie 2017

Misiuni ale Grupării de Jandarmi Mobile Bacău

0 Comentarii
În perioada următoare Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va acţiona în zona de responsabilitate în scopul creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, asigurării ordinii şi siguranţei publice.
Organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional pe mijloace de transport în comun şi în alte zone de interes operativ, cunoscute cu mari afluenţe de public, derularea unor misiuni specifice în cooperare cu instituţii abilitate ale statului, constatarea unor fapte cu caracter contravenţional şi infracţional au constituit câteva repere de interes din aceasta perioadă.
De asemenea, la nivelul unităţii au fost executate misiuni specifice de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în mediul rural atât independent cât şi în cooperare cu poliţia. Astfel, în perioada următoare, 21 – 24.04.2017, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Bacău vor gestiona o serie de evenimente publice printre care amintim:
- asigurarea măsurilor de ordine publică în zona mănăstirii Zosin din judeţul Botoşani, pe timpul desfăşurării slujbei religioase de sărbătorire a hramului mănăstirii.
- asigurarea măsurilor specifice de ordine publică şi protecţie a participanţilor, în perioada 21 – 23.04.2017, în zona bisericii Sfântul Gheorghe şi Eroii Neamului din municipiul Bacău, cu ocazia desfăşurării pelerinajului la Icoana Maicii Domnului Prodomniţa şi a sărbătoririi hramului bisericii, precum şi la pelerinajul care va avea loc la biserica Sfântul Gheorghe din municipiul Bacău, unde va fi adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Giurgeni, jud. Neamţ. De asemenea, în ziua de 21.04.2017, jandarmii vor asigura protecţia participanţilor la sărbătorirea hramului bisericii Izvorul Tămăduirii din cimitirul Sarata I din mun. Bacău.
 - asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice prilejuite de sărbătorirea „Zilelor Municipiului Tecuci 2017”;
- asigurarea măsurilor specifice de ordine şi siguranţă publică la meciul de fotbal dintre echipele C.S.M.S. IAŞI – A.S.A. TÂRGU  MUREŞ, care se va desfăşura în data de  24 aprilie 2017, începând cu ora 18.00, pe stadionul de fotbal „Emil Alexandrescu” din municipiul Iaşi.
Pentru siguranţa cetăţenilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor în timpul desfăşurării activităţilor cu participarea unui public numeros, Jandarmeria recomandă cetăţenilor  să nu poarte bunuri de valoare la vedere;  să acorde o  atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete).
Să acorde o atenţie deosebită copiilor, care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate.
 Să adopte un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială.

 Să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu