2 aprilie 2017

Se actualizeaza Strategia de Dezvoltare a Judetului Bacau

0 Comentarii
În perioada 28 – 31 martie, la Centrul de Afaceri și Expoziții ”Georgeta și Mircea Cancicov” au loc o serie de întâlniri între factorii de decizie din Consiliul Județean Bacău și reprezentanții instituțiilor subordonate în vederea actualizării Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Bacău în Orizontul de timp 2009-2021/Versiunea 2017.
    Într-o primă etapă a fost realizată o analiză amănunțită a situației socio-economice a localităților din județ pentru identificarea direcțiilor de acțiune. Au fost ”radiografiate” toate aspectele ce țin de dezvoltarea localităților, de la infrastructură, economie, demografie până la servicii sociale, sănătate sau investiții. 
    În cadrul acestor întâlniri se realizează o sinteză a problemelor identificate, pe sectoare de activitate, acestea fiind transpuse în documentul amintit, respectiv Strategia de Dezvoltare a Județului. Au fost deja discutate temele privitoare la potețialul economic și posibilitățile de dezvoltare, sănătate, social, educație și cultură dar și natură și turism. Agenda zilei de astăzi, 31 martie, cuprinde în dezbatere serviciile de utilități publice și salubritate. 
    După centralizarea tuturor datelor și creionarea direcțiilor de acțiune, documentul va fi supus dezbaterii publice. Începând cu data de 14 aprilie 2017 vă invităm să participați cu sugestii și propuneri pentru îmbunătățirea strategiei. 
    Actualizarea acestui document este obligatorie în contextul în care o dată cu începutul noului exercițiu bugetar la nivelul Uniunii Europene, pentru intervalul 2014-2020 cerințele ghidurilor de finanțare și, prin urmare proiectele destinate comunităților trebuie corelate cu necesitățile curente.  

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu