2 aprilie 2017

START-UP NATION-ROMANIA!

0 Comentarii
Universitatea ”Vasile Alecsandri” și Consiliul Județean Bacău au fost joi, 30 martie 2017 gazdele unei întâlniri la care au participat Harry Ilan Laufer - secretar de stat în cadrul Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Adrian Mlădinoiu - secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Dragoș Benea - senator, Sorin Brașoveanu - președintele Consiliului Județean Bacău și Carol Schnakovsky - rectorul universității băcăuane. 
     Evenimentul, organizat în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat prin Oficiul Teritorial pentru IMM și Cooperație Iași a avut ca scop prezentarea programului START UP NATION. Adresat în principal tinerilor aflați la început de drum, fără posibilități financiare pentru începerea unei afaceri, programul este finanțat din fonduri de la bugetul statului și din fonduri europene și are ca obiectiv principal stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, îmbunătățirea performanțelor economice ale start-up-urilor, creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare și facilitatea accesului acestora la finanțare.
     ”Sutem astăzi gazda unei sesiuni de informare organizată pentru voi, tinerii din acest județ care doresc să-și deschidă o afacere și ne bucurăm să vă punem la dispoziție informațiile necesare pentru a putea porni la drum ca și antreprenor”, a declarat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, în prezența a peste 200 de tineri participanți la eveniment. 
     Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, a subliniat determinarea fermă a Guvernului de a susține acest program, poate cel mai important motiv fiind acela de a determina tinerii absolvenți să rămână în România. ”Viziunea și dorința noastră este de a încuraja tinerii să rămână în România și, împreună, să punem în practică ideile bune de afaceri pe care le aveți. Nu a existat niciodată un asemenea program în sensul în care statul finanțează în întregime o idee de afaceri, fără ca dvs să fie nevoie să investiți. Trebuie să subliniez că acesta nu este un program social. Mulți dintre dvs deși aveți idei bune, nu aveți un capital propriu cu care să poriniți o afacere. START UP NATION tocmai în acest fel vine în întâmpinarea dvs, în sensul în care vă ajută să începeți o afacere, să vă dezvoltați iar pe termen mediu și lung să aduceți plusvaloare societății”. 
     La rândul său, Harry Ilan Laufer, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a ținut să precizeze că ”Programul START UP NATION este doar unul dintre pilonii susținuți de Guvernul României, prin care intenționăm să aducem cât mai mulți tineri și nu numai tineri către zona de antreprenoriat. Ne dorim să stimulăm crearea de noi societăți comerciale în România pentru că, din păcate, țara noastră se află de câțiva ani într-o zonă de dezechilibru în sensul în care numărul societăților comerciale care se închid este mai mare decât numărul celor nou înființate. Prin acest program și prin măsurile de relaxare fiscală pe care Guvernul le-a adoptat ce propunem să creăm un cadru cât mai prietenos pentru cei care doresc să se apropie de cariera de antreprenor”.  
     Prin acest program cei care doresc să își înceapă o afacere pot primi 200.000 de lei, cu respectarea unor condiții:
     -    societatea comercială trebuie să fie înființată după data de 30 ianuarie 2017;
     -    trebuie să angajeze cel puțin o persoană pentru o perioadă de minim 2 ani.
    Se finanțează toate cheltuielile necesare începerii unei afaceri, respectiv: sume alocate pentru închirierea spațiului de funcționare (sau cumpărarea de spațiu), salarii, achiziții de utilaje, echipamente tehnologice, licențe pentru industria IT, TVA-ul (dacă firma este înregistrată ca neplătitoare de TVA) etc.
    Punctajul minim pe care trebuie să îl obțină o firmă pentru a beneficia de acești bani este de 50 de puncte. Punctajul cel mai mare (40 puncte) îl au activitățile de producție iar sistemul de decontare se bazează pe principiul cererii de plată. Depunerea proiectelor se realizează online.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu