20 mai 2017

Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău la datorie si în acest week-end

0 Comentarii
În perioada 20 – 22 mai 2017 Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va acţiona în zona de responsabilitate în scopul creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, asigurării ordinii şi siguranţei publice.
Organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional pe mijloace de transport în comun,  în zone de agrement şi pe trasee turistice precum  şi în alte zone de interes operativ, cunoscute cu mari afluenţe de public, derularea unor misiuni specifice în cooperare cu instituţii abilitate ale statului, constatarea unor fapte cu caracter contravenţional şi infracţional au constituit câteva repere de interes din aceasta perioadă. 
Jandarmii vor desfăşura acţiuni atât în mediul urban cât şi în mediul rural, fiind vizate zonele aglomerate şi intens circulate din apropierea discotecilor, restaurantelor şi cluburilor de noapte pentru a evita orice situaţie de tulburare a ordinii şi liniştii publice.
În această perioadă vor fi desfăşurate acţiuni specifice atât pe linia prevenirii şi combaterii delictelor la regimul silvic şi cinegetic cât şi pe linia combaterii braconajului piscicol, fiind avute în atenţie zonele cu potenţial de încălcare a prevederilor legale, care reglementează aceste domenii.   
Astfel în acest week-end efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Bacău vor gestiona o serie de evenimente publice printre care amintim:
- asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării turneului internaţional de tenis „Trofeul Municipiului Bacău”.
- asigurarea măsurilor de ordine publică în zona de desfăşurare a manifestărilor cultural artistice prilejuite de sărbătorirea Zilei Comunei Dealul Morii, judeţul Bacău.
- asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice prilejuite de sărbătorirea Hramului Comunei Parincea, judeţul Bacău.
- asigurarea măsurilor de ordine publică în localitatea Ghidigeni, judeţul Galaţi în zona de desfăşurare a manifestărilor cultural artistice prilejuite de sărbătorirea hramului comunei.
Pentru siguranţa cetăţenilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor în timpul în timpul desfăşurării activităţilor cu participarea unui public numeros, Jandarmeria recomandă cetăţenilor să nu poarte bunuri de valoare la vedere;  să acorde o  atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete). Să acorde o atenţie deosebită copiilor, care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate; Să adopte un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;
De asemenea reamintim că organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat locuinţelor  constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.
În continuare aducem la cunoştinţa cetăţenilor faptul că desfăşurarea activităţilor de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate constituie contravenţie şi se sancţionează potrivit prevederilor legii nr. 54 din 19 martie 2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic.  

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu