10 iunie 2017

Ministrul Turismului s-a intalnit cu operatorii de turism din judetul Bacau

0 Comentarii
Ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre s-a aflat in data de  9 iunie 2017 într-o vizită de lucru, în orașul Târgu-Ocna, județul Bacău. Domnia sa a participat, alături de senatorul Dragoș Benea, de Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean, de reprezentanții Prefecturii Bacău, parlamentari PSD și primarii din Dofteana, Tg. Ocna, Slănic Moldova, Comănești, Onești și Bacău la dezbaterea cu tema ”Strategii integrate de dezvoltare a turismului de pe Valea Trotușului”. La întâlnire s-au aflat și operatorii economici de turism din județul Bacău iar printre problemele abordate s-au numărat potențialul de dezvoltare turistică a județului, oportunitățile și provocările care trebuie avute în vedere. ”Prin acest eveniment ne-am dorim să aducem față în față factorii decidenți de la nivel central și operatorii economici de turism din județul Bacău”, a explicat Theodora Șotcan, deputat PSD, care a fost organizatoarea evenimentului. 
”La această oră, Consiliul Județean Bacău are o serie de proiecte în domeniul turismului, implementate cu succes. Mă gândesc la  „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Observatorul Astronomic ”Victor Anestin" Bacău, la ”Schi Parc Slănic Moldova” sau la ”ProBacTur - Promovarea județului Bacău ca destinație turistică: agrement, sănătate, cultură", a amintit președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu. ”Toate aceste proiecte, finanțate prin Programul Operațional Regional 2007-2013 au avut ca scop valorificarea și promovarea elementelor distinctive ale potențialului turistic specific județului Bacău, fie că este vorba despre turismul de agrement, turismul balneo-climateric, turismul cultural sau cel ecumenic, pentru a crea un set de produse turistice integrate, competitive la nivel național care să impună acest domeniu printre activitățile economice prioritare în cadrul sistemului econo¬mic județean”, a continuat președintele Consiliului Județean Bacău. 
Desigur necesitățile în acest domeniu sunt numeroase și ele au fost cuprinse, împreună cu posibilele surse de finanțare, în Strategia de Dezvoltare a Județului, document programatic pentru orizontul de timp 2020. 
Turismul este considerat parte integrantă în economia dezvoltării județului. În formularea viziunii strategice, investițiile în infrastructura turistică sunt corelate cu  investițiile ce privesc accesibilitatea, cazarea și facilitățile pentru turiști, investiții susținute și de coordonarea acțiunilor realizate de administrația publică locală, afaceri, furnizori de servicii de transport, firme de turism pentru valorificarea și promovarea patrimoniului turistic Turismul este prezentat și ca activitate economică dar și ca rezultat al dezvoltării/prezervării patrimoniului tangibil si intangibil. 
”Județul Bacău se bucură de o notorietate turistică relativ ridicată, datorată în principal stațiunilor balneoclimaterice de la Slănic Moldova și Târgu Ocna, prezentând în același timp potențialul turistic al cadrului natural general și al obiectivelor culturale din Municipiul Bacău și din principalele aglomerări urbane. Principalele oportunități din sectorul turistic consider că ar fi modernizarea infrastructurii turistice, în special cea de agrement, creșterea atractivității zonelor cu potențial dovedit și crearea de noi zone de interes turistic”, a apreciat Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului. 
Deși județul Bacău are competitori regionali puternici în acest sector, turismul și-a dovedit în anii recenți capacitatea de creștere și poate constitui o direcție pentru diversificarea economiei, în special cel de tranzit, week-end și agroturismul. Lipsit în prezent de o viziune de dezvoltare la nivel județean, turismul băcăuan va necesita în viitor o mai bună promovare și dotare utilitară. 
Ministrul Turismului a anunțat și faptul că ”în perioada următoare, va fi semnat câte un protocol cu toate Consiliile Judeţene din ţară pentru a stabili care sunt priorităţile fiecărei zone în parte, şi se va începe argumentat, o promovare a traseelor turistice. Am discutat cu cei prezenți masterplanul de investiții, despre Legea turismului și o serie întreagă de alte aspecte privind organizarea activității de turism din România. Vom aduce în dezbatere publică Legea turismului iar în masterplanul Ministerului Turismului vor fi incluse obiective din toată țara. Pentru că trebuie să recunoaștem că cei mai importanți turiști ai României sunt românii”.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu