30 iunie 2017

Vizita de lucru pe santierul de la Ambulatoriul de Pediatrie

0 Comentarii
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu s-a aflat in data de 28 iunie pe teren, într-o vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Scopul vizitei a fost stadiul implementării proiectului „Lucrări de reparații capitale Ambulatoriul de specialitate Pediatrie - Realizare C.P.U.”, care se apropie de final. 
     Lucrările propuse prin proiect au avut ca scop îmbunătățirea funcțională, precum și reabilitarea și modernizarea spațiilor spitalicești din incinta Ambulatoriului de specialitate Pediatrie.
     Clădirea avea nevoie urgentă de reparații capitale pentru că, realizată în anul 1978, era construită din elemente prefabricate asamblate in situ. Conform concluziilor prezentate în raportul de expertiză tehnică, la demararea lucrărilor, starea clădirii prezenta degradări accentuate la nivelul corpului cu regim de înălțime parter amplasat la strada principală, în dreapta corpului de clădire principal.
     Măsurile de intervenție propuse prin proiect au constat, în principal, în:
     - lucrări de reparații capitale asupra întregii clădiri;
     - lucrări de consolidare, respectiv consolidarea corpului principal de clădire prin cămășuirea stâlpilor centrali de la nivelele P, et.I, et. II și et.III și extinderea stâlpilor marginali către exterior;
    - consolidarea fundațiilor tronsonului de acces dinspre est; 
    - reparații ale pereților fisurați; 
    - prevederea de buiandrugi în zonele în care se constată lipsa acestora;
    - desfaceri și completări de zidărie unde este cazul;
   - lucrări de reabilitare termică (izolarea termică a pereților și planșeelor, înlocuirea tâmplăriei, reabilitarea rețelelor de instalații interioare);
   - lucrări de reamenajare interioară;
   - lucrări de demolare și reconstrucție a unor noi funcțiuni (un nou compartiment de primiri urgențe). 
    Valoarea totală a investiției este de 5.956,11 mii lei, adică 1.336,44 mii Euro, bani alocați de către Consiliul Județean Bacău. 
    ”Mă bucur să constat că suntem atât de aproape de finalizarea lucrărilor. La această oră, stadiul de execuție a lucrărilor este de peste 80%, urmând ca, până  la sfârșitul lunii iulie, cel mai târziu, începutul lunii august noua clădire a Pediatriei să fie funcțională. Apreciez munca echipei de implementare, a constructorilor ale căror eforturi au rezultate vizibile și benefice pentru copiii care au nevoie de îngrijiri medicale. Proiectul are și o continuare, în sensul în care, în data de 2 martie a acestui an am semnat un acord de parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență pentru înființarea Centrului pediatric de recuperare ambulatorie. Practic, în cadrul S.J.U. va exista un Centru de reabilitare neuromotorie pentru copii, inițiativă concepută în completarea proiectului de ”Reparații capitale la Ambulatoriul de specialitate pediatrie – realizare CPU”, a declarat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău la finalul vizitei în teren.  
     Deplasarea în teren a cuprins și o vizită la Pavilionul HIV unde se execută, de asemenea, lucrări de reparații capitale asupra clădirii. La acest ultim proiect lucrările au fost demarate în luna mai 2016 urmând ca ele să fie finalizate la sfârșitul acestui an.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu