5 iulie 2017

Proiect de suflet in comuna Harja

0 Comentarii
Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Pravăț a participat duminică, 2 iulie 2017 la Hârja, la suita de evenimente organizată sub egida ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – model de credință și filantropie”. Inițiatorii acestui adevărat maraton socio-cultural au fost Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” și Școala Gimnazială Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Onești.  
    Copiii din Centrele de zi ”Sf. Dionisie Exiguul” și ”Sf. Nicolae” au susținut emoționante momente artistice alături de Grupul Folcloric ”Fluierașul”. 
    Un moment cu o semnificație profundă a fost reprezentat de inaugurarea și sfințirea de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a Centrului Multifuncțional de Economie Socială. Proiectul Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a fost realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bacău și propune copiilor și tinerilor din zonă dar și din întregul județ alternative pentru petrecerea în mod util a timpului liber dar și posibilitatea de a învăța meserii tradiționale. Și, poate cel mai important, le oferă acestora deprinderea de a realiza lucruri frumoase care să aducă bucurie celor din jur. Pentru că vorbim despre produse care vin din atelierele de olărit, croitorie populară, confecție și broderie tradițională, deschise în cadrul Centrului. 
    De altfel, parteneriatul dintre asociația din Hârja și Consiliul Județean Bacău este unul cu state vechi. ”Împreună cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, cu Consiliul Județean Bacău, Prefectura Bacău, Primăria Oituz și alte instituții ale administrației publice locale ne-am propus să venim în sprijinul copiilor aflați în dificultate și să promovâm valorile culturale și spirituale autohtone în rândul tinerilor și persoanelor vârstnice”, a subliniat președintele asociației, pr. Ilarion Mâță. Inițiată în 2012, la propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, asociația a pus în practică un amplu proiect social-medical și cultural-educațional dedicat vârstnicilor și tinerilor. ”Peste 100 de bătrâni din centrul social-medical rezidențial, 20 de vârstnici îngrijiți la domiciliu și 40 de copii de la Centrele de zi sunt susținuți de 70 de angajați la care se adaugă numeroase cadre didactice voluntare implicate în educația slujirii aproapelui în cadrul celor patru Centre de Creație, artă și tradiție populară și a celor trei Centre de tineret și voluntariat care oferă anual, peste 400 de tineri și 150 de cadre didactice voluntare la toate activitățile Asociației de la Hârja”, a prezentat pr. Ilarion Mâță câteva dintre rezultatele acestui proiect de suflet.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu