3 august 2017

Campanie pro-vaccinare antirujeola

0 Comentarii
În cadrul campaniei de vaccinare antirujeolă, o echipă mixtă formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Bacău, ai Instituției Prefectului și ai Direcției de Sănătate Publică s-a deplasat miercuri, 26 iulie 2017, la Dărmănești pentru a discuta cu medicii de familie din zonă stadiul de implementare al campaniei. Prezent la această întâlnire, vicepreședintele Marius Gabriel Gheorghiță a solicitat medicilor de familie să-și intensifice eforturile de conștientizare a populației despre importanta vaccinării copiilor, dar și despre posibilele reacții adverse. ”Conform statisticilor, în Dărmănești, sunt un număr de 457 de copii care nu sunt vaccinați. În acest sens, am solicitat medicilor de familie să se mobilizeze la maxim pentru a depăși această situație. Singura modalitate de prevenire a bolii este vaccinarea, însă odată ce rujeola s-a declanșat, pot fi tratate numai simptomele”, a precizat vicepreședintele Gheorghiță.
    Anterior deplasărilor în teren, în cadrul campaniei de vaccinare antirujeolă, au fost derulate o serie de întâlniri între factorii de decizie și medici dar și asistenți medicali comunitari. În acest context, luni, 24 iulie vicepreședintele Marius Gabriel Gheorghiță, împreună cu prefectul județului Maricica Coșa au participat la întâlnirea cu medicii de familie din localitățile unde există copii nevaccinați antirujeolă. La acțiune au participat și directorul Casei de Asigurări de Sănătate, președintele Colegiului Medicilor din Bacău și directorul Direcției de Sănătate Publică iar concluzia unanimă a fost că sănătatea comunității este prioritatea absolută și toți factorii implicați, de la Biserică până la familie trebuie să sprijine demersurile necesare. 
    De la debutul epidemiei de rujeolă până în data de 21 iulie, în țara noastră au fost confirmate 8.246 cazuri de rujeolă, dintre care 32 s-au soldat cu decese, anunță Institutul National de Sănătate Publică. Numărul deceselor datorate rujeolei ne plasează, din păcate, pe primul loc în Europa ca mortalitate asociată acestei boli, se arată într-un comunicat al Organizației Mondiale a Sănătății.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu