13 septembrie 2017

Săptămâna europeană a mobilitătii, Bacău 2017

0 Comentarii
Municipiul Bacău, Agenţia de Dezvoltare Locală Bacău şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Bacău organizează în perioada 16-22 septembrie 2017 o nouă ediţie a „SĂPTĂMÂNII EUROPENE A MOBILITĂŢII” (European Mobility Week).
Cea de- a XVI-a ediţie a Săptâmănii europene a mobilităţii în Europa și, respectiv, cea de-a III-a în Bacău, ce are ca temă: „Mobilitatea nepoluantă, partajată și inteligentă”, îi va provoca pe băcăuani la o schimbare la nivel comportamental, cu  propuneri de transport local, de mobilitate inteligentă și durabilă și evidențierea beneficiilor unor mijloace de transport mai puțin poluante.
Sâmbătă, 16 septembrie 2017, de la ora 16.00, va avea loc turul „Fii biciclist în fiecare zi!”, organizatorii propunând astfel  mersul pe bicicletă ca alternativă la transportul motorizat în municipiul Bacău, în vederea îmbunătățirii calității mediului, sănătății cetățenilor și decongestionării traficului rutier. Traseul turului bicicliştilor va fi următorul: plecare din parcarea Stadionului Municipal Bacău – Calea Mărăşeşti- Bd.-ul Nicolae Bălcescu – statuia lui Ştefan cel Mare – str. Oituz- str. Energiei – sens giratoriu intersecţia străzilor V. Alecsandri – Aleea Parcului – Parcul Cancicov.
De asemenea, Happy Sport, partener al evenimentului, propune un exercițiu de mobilitate partajată, respectiv utilizarea alternativă de către mai multe persoane a unei biciclete. În acest sens, în intervalul  18-21 septembrie, va pune la dispoziția publicului biciclete, ofertă valabilă şi pentru evenimentele: „Fii biciclist în fiecare zi!” și “În oraş fără maşină!  biciclete – soluții de mobilitate partajată pentru viitor”.
Marţi, 19 septembrie 2017, ora 13.00, va avea loc la Centrul de Afaceri şi Expozițional masa rotundă „Proiectele Mobilității Urbane din Municipiul Bacău”. În cadrul acestui eveniment va fi prezentat portofoliul de proiecte al Planului de Mobilitate Urbană și al Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană, documente strategice recent elaborate pentru Municipiul Bacău, menite să planifice în mod durabil satisfacerea nevoilor de mobilitate a oamenilor. Alte subiecte abordate în cadrul întâlnirii vor viza:
– oportunitățile de bike/car sharing în municipiul Bacău;
– impactul transportului rutier asupra calității aerului din municipiul Bacău;
– zone vulnerabile la poluare;
– implicarea cetăţenilor în politica locală de mediu privind calitatea aerului înconjurător, prin iniţierea de campanii de promovare şi conştientizare de către autorități.
Vineri, 22 septembrie 2017, acţiunile din cadrul Săptâmănii europene a mobilităţii se vor desfăşura sub deviza: “În oraş fără maşină!”, angajaţii din unităţile de învăţământ, instituţiile publice, cetăţenii, fiind invitaţi să folosească mijloace alternative de transport. Între orele 10.00-14.00, băcăuanii sunt invitaţi în Parcul Cancicov pentru alergare, mers pe role, biciclete și karturi cu pedale, în parc fiind prezenţi şi elevi şi cadre didactice din şcolile, din municipiul Bacău.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu