29 aprilie 2018

Jandarmii băcăuani, la datorie în minivacanta de 1 mai

0 Comentarii
În perioada minivacanței ocazionată de 1 MAI, jandarmii băcăuani vor asigura ordinea și siguranța publică la nivelul judeţului Bacău, independent și în sistem integrat.  

        Structurile de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău vor acționa proactiv pentru asigurarea ordinii publice la manifestările cultural artistice și sportive organizate în această perioadă și vor participa la menținerea ordinii publice.
       Echipajele de jandarmerie vor executa, atât independent cât şi în sistem integrat, activităţi de patrulare în zonele şi arterele intens circulate, în zonele de agrement fiind în măsură să intervină de urgenţă pentru a preveni sau combate, la nevoie, incidentele la adresa ordinii şi siguranţei publice. Concomitent cu asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, jandarmi băcăuani vor executa misiunile permanente de pază și protecție la obiectivele din responsabilitate în vederea prevenirii faptelor antisociale.
        Structurile montane si balneare de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi   Judeţean  Bacău, vor monitoriza permanent zonele turistice Slănic Moldova, Tîrgu Ocna, intensificând acţiunile în zona de competenţă şi vor veghea la menţinerea ordinii publice, fiind pregătiţi să intervină și în situaţii de urgenţă.
        Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău susține necesitatea informării cetățenilor care își petrec timpul liber în zonele montane cu privire la următoarele aspecte:
     1. Aprinderea focului în fondul forestier naţional în alte locuri decât cele special amenajate şi marcate ori la o distanţă mai mică de 30 metri de limita pădurii,  constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei in conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
       2. În vederea desfășurării activităților de picnic, persoanele fizice au următoarele obligaţii:
    a) să nu distrugă, modifice ori să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor special amenajate/indicate pentru activităţile de picnic;
    b) să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;
    c) să depună selectiv deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, în conformitate cu regulile privind colectarea selectivă;
    d) să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;
    e) să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective;
    f) să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;
    g) să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop;
    h) să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate;
    i) să nu folosească produse de igienă personală la o distanţă mai mică de 30 m faţă de cursurile de apă;
    j) să nu spele obiectele care au deservit activităţii de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic sau a zonei indicate pentru activităţile de picnic. Împrăştierea pe sol a apei uzate rezultate în urma activităţii de picnic sau vărsarea acesteia în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic ori a zonei indicate pentru activităţile de picnic sunt interzise;
    k) să nu hrănească animalele sălbatice;
    l) să nu îndepărteze, să nu rănească ori să nu distrugă plantele, animalele, rocile sau orice alte elemente ale cadrului natural şi/sau construit;
    m) să nu posteze semne sau mesaje;
    n) să păstreze liniştea şi să nu deranjeze comunităţile locale, viaţa sălbatică sau alţi vizitatori;
    o) să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate;
    p) să respecte ordinea publică şi bunele moravuri, conform prevederilor legislaţiei în vigoare;
    q) să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic.
                Nerespectarea celor menționate constituie contravenţii şi se sancţionează în conformitate cu prevederile Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic.
                  De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 orice incident sau orice altă problemă legată de ordinea şi liniştea publică.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu