16 mai 2018

Elevii de la clasa pregătitoare în vizită la jandarmii din Tg.Ocna

0 Comentarii

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău desfăşoară activităţi preventiv-educative cu elevii din cadrul instituţiilor de învăţământ din Tg.Ocna, în cadrul programului  “Şcoala în siguranţă”, “Jandarmul - prietenul  care la nevoie se cunoaşte!”

În data de 16.05, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Tg. Ocna au primit in vizită  elevii preşcolari de la Şcoala Generală nr. 2 Tg.Ocna
        Vizitatorii au avut ocazia să se familiarizeze cu misiunile şi atribuţiile instituţiei precum şi cu modul în care jandarmii acţionează in misiunile cotidiene.
Au fost amenajate standuri expoziţionale cu materialele şi mijloacele de intervenţie din dotarea jandarmilor şi cu autovehiculele folosite în misiunile zilnice.
Copiii au fost atenți, curioși, au adresat întrebări și „au luat cu asalt” expoziția de tehnică militară, cele mai atractive fiind armele folosite de jandarmi în misiunile zilnice.
În final, micilor vizitatori le-au fost expuse diferite aspecte referitoare la unele măsuri preventiv-educative , prevenirea faptelor antisociale, delicvenţa juvenilă şi le-au fost distribuite pliante cu recomandări.
Copiii acum știu că: Omul în uniformă nu este în stradă să sperie copiii, ci să îi ajute;
- Atunci când se întorc de la școală merg direct acasă;
- Este important să solicite ajutorul părinţilor şi profesorilor, dacă ceilalţi copii îi șicanează, izolează sau jignesc;
- Apelează cu încredere la patrulele de jandarmi atunci când au nevoie.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu