12 mai 2018

Vizita Ministrului Apărării Mihai Fifor, un pas important pentru dezvoltarea Companiei Aerostar

0 Comentarii
Vineri, 11 mai 2018, Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, însoțit de Excelența Sa Ambasadorul S.U.A., Hans Klemm și Ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete s-au aflat în vizită la Bacău, mai exact la societatea Aerostar. Oficialii au fost însoțiți de senatorul Dragoș Benea, deputatul Gabriel Vlase, de președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu și de primarul Bacăului, Cosmin Necula.  
    Agenda discuțiilor a cuprins subiecte referitoare la capacitățile companiei Aerostar în domeniul producerii sistemelor de apărare dar și a mentenanței acestora. 
     “Cert este că pentru câteva programe majore de înzestrare a Armatei Române vom colabora fără niciun fel de dubiu cu Aerostar Bacău. Aici se va face mentenanța pentru avioanele F16 pe care Forțele Aeriene Române le au în dotare. Cei de la Aerostar Bacău sunt într-o fază foarte avansată de negociere cu Lockheed Martin atât pentru F16 dar mai ales pentru sistemele Hymers. De asemenea, în faza foarte avansată de negociere cu Raytheon pentru programele referitoare la sistemele de rachete Patriot. Eu cred că acesta este doar începutul. Armata Română își propune ca în perioada următoare să achiziționeze încă 36 de avioane F16, astfel încât Forțele Aeriene Române să fie complet dotate cu aeronavele necesare. Întreţinerea programului de mentenanță pentru F16 se va face aici, la Aerostar. Intenționăm ca Aerostar să fie un hub regional pentru tot ce înseamnă partea aceasta de aeronautică”, a declarat Mihai Fifor. 
     În acest context, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a subliniat importanța strategiei de extindere a companiei: ”Vorbim despre noi locuri de muncă, despre venituri la bugetul statului și, într-o viziune mai largă, despre întărirea capacității economice a județului nostru care ar putea deveni un pilon pentru întreaga dezvoltare a regiunii”. 
Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor a mai punctat un aspect important: ”Am discutat în repetate rânduri cu omologul meu din Croația, ţară care la rândul său cumpără F16 şi caută un furnizor de servicii de mentenanță pentru aeronavele sale. De ce nu, discutăm şi cu celelalte ţări din regiune pentru că, așa cum am spus-o întotdeauna, şi prin programul de guvernare, România că își dorește să devină un hub pentru industria de apărare”. 
     Prezent la întrevedere, ambasadorul S.U.A., Hans Klemm a subliniat importanța faptului că România este interesată de sistemele de apărare americane şi a reamintit declarația președintelui Donald Trump, că țara este un model pentru statele membre NATO, după ce a alocat 2% din PIB pentru apărare. "Aerostar pare să fie un partener promițător pentru companiile americane din domeniul apărării", a declarat Hans Klemm.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu