23 mai 2018

Zilele Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, debut in forta

0 Comentarii
Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Ionel Pravăț a participat in data de 18 mai la Zilele Spitalului Județean de Urgență, eveniment de impact pentru lumea medicală băcăuană. 
    Programul manifestării, aflate la prima ediție este unul de substanță, în următoarele zile fiind planificate numeroase comunicări științifice pe teme de actualitate din medicina contemporană. 
    Printre invitații de marcă ai evenimentului se numără dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătății, prof. dr. Ioana Grigoraș, Institutul Regional Oncologic Iași, somități din medicina românească, alături de reprezentanți ai administrației publice locale și instituțiilor deconcentrate.
    În discursul rostit, vicepreședintele Silviu Pravăț a subliniat sprijinul constant pe care Consiliul Județean Bacău, alături de administrația centrală, îl acordă dezvoltării și investițiilor în infrastructura băcăuană: ”Avem, la Spitalul Județean de Urgență Bacău dar și la spitale din județ, o serie întreagă de proiecte deja finalizate, altele care sunt acum în implementare și avem și proiecte de perspectivă. Majoritatea acestora sunt finanțate parția sau integral cu fonduri din bugetul Consiliului Județean. Vorbim așadar despre investiții de anvergură, care au fost posibile datorită efortului de echipă. O echipă din care sunt parte autoritățile centrale (Compania Națională de Investiții, Ministerul Sănătății), administrația locală și echipa Spitalului Județean de Urgență Bacău. Roadele acestei munci sunt vizibile și, cel mai important aspect este că sunt la îndemâna băcăuanilor. Pentru că acesta este scopul ultim al oricărui efort administrativ – membrii comunității să beneficieze de servicii la standarde înalte de calitate”.
    Vicepreședintele Silviu Pravăț a făcut și o scurtă trecere în revistă a celor mai importante proiecte implementate în domeniul sănătății, la Bacău :
      Reabilitarea Compartimentului de Radioterapie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, cu o valoare totală a investiției de peste 6 mil. Euro, din care 60%  a fost reprezintată de valoarea echipamentelor medicale; proiectul a fost finanțat prin Compania Națională de Investiții;
-    Reabilitarea noului Compartiment de Primiri Urgențe Pediatrie - Spitalul Județean de Urgență Bacău, valoare - 1,3 mil. Euro, sumă alocată de C.J. Bacău. Lucrările au presupus reparații capitale la Ambulatoriul de specialitate Pediatrie, construirea unui nou Compartiment de Primiri Urgențe, reabilitarea termică a clădirii și  dotarea cu echipamente și instalații. 
-    Finalizarea lucrărilor la Secțiile Medicină internă, Neurologie și ORL-Oftalmologie - Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești, cu o valoare de peste 1,7 milioane de lei, sumă acoperită în proporție de 90% de către Consiliul Județean. 
-    Lucrări de reparații capitale clădire Secția HIV/SIDA Spitalul Județean de Urgență Bacău, în valoare de aproape 500 000 de Euro.

Proiectele în curs de de implementare:
-    Modernizare și dotare Bloc operator - Spitalul Județean de Urgență Bacău, cu o valoare de peste 14 milioane de Euro, sursele de finanțare fiind Ministerul Sănătății și Compania Națională de Investiții
-    Reabilitare și modernizare Stație de oxigen - Spitalul Județean de Urgență Bacău, valoare - 680.000 Euro, Sursa de finanțare: Ministerul Sănătății
-    Reabilitarea și modernizarea clădirii vechi (în care funcționează în prezent secțiile de Oncologie, Psihiatrie, Oftalmologie, ORL, Paliative și Farmacie) a Spitalului Județean de Urgență Bacău; valoare: peste 6.500.000 Euro, Surse de finanțare: Ministerul Sănătății, Compania Națională de Investiții și din bugetul propriu al Consiliului Județean Bacău

    ”În perspectivă avem în vedere Lucrările de modernizare, extindere, dotare infrastructură Unitate Primiri Urgențe. Realizare heliport, Reparații capitale - Corp A și B Pediatrie - Spitalul Județean de Urgență Bacău sau Extindere și modernizare Compartimentul de primiri urgențe și dotare Bloc Operator din Spitalul Orășenesc Buhuși”, a mai precizat vicepreședintele Consiliului Județean Bacău. 
    Manifestările cuprinse sub genericul Zilele Spitalului Județean de Urgență vor continua și sâmbătă, 19 mai.   

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu