9 iunie 2018

Exercitiu tactic in cooperare cu fortele Ministerului Afacerilor Interne la Penitenciarul Focsani

0 Comentarii
Joi , 7 iunie 2018, la sediul Penitenciarului Focșani a avut loc un exercițiu tactic, în cooperare cu forțele Ministerului Afacerilor Interne, având ca temă ,,Restabilirea ordinii publice în caz de tulburare majoră la Penitenciarul Focșani”.
     La această acțiune au participat, cu forțe și mijloace din dotare, alături de personalul echipei operative a Penitenciarului Focșani, Inspectoratul de Jandarmi Județean Gl. div. Eracle Nicoleanu” Vrancea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea  şi Gruparea  de Jandarmi  Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău.
Exercițiul a constat în simularea unui protest din partea unui grup de deținuți care refuzau să fie transferați într-o altă unitate penitenciară, urmat de incendierea spațiului de deținere și tulburarea ordinii și liniștii publice de către membrii familiilor deținuților implicați în protest, în semn de susținere a acțiunilor  acestora, pe strada Liliacului, în imediata apropiere a locului de tranzit .
Potrivit scenariului, pentru restabilirea ordinii în punctul de tranzit al penitenciarului și prevenirea escaladării incidentului se acționează cu personalul echipei operative din cadrul Penitenciarului Focșani.
De asemenea, pe strada Liliacului, în imediata apropiere a locului de tranzit,  Detașamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea  în cooperare cu Gruparea de Jandarmi  Mobilă ,,Alexandru cel Bun’’ Bacău au intervenit pentru restabilirea ordinii publice și descurajarea acțiunilor ostile ale aparținătorilor deținuților protestatari.
Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a intervenit pentru asigurarea primelor măsuri în situația în care derularea evenimentelor este instantanee și incidentul escaladează în zona unității penitenciare.
 Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a intervenit  pentru lichidarea incendiului provocat în spațiul de deținere și acordarea primului ajutor calificat.

Prin astfel de activităţi se urmărește armonizarea acţiunilor forţelor specializate ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv creşterea capabilităţilor de reacţie interinstituţională, în vederea aplicării, în mod unitar, a procedurilor comune şi a planului de acțiune pentru îndeplinirea în comun a misiunilor la nivel local.
Conducerea Penitenciarului Focșani mulțumește pe această cale tuturor invitaților și participanților pentru sprijinul, implicarea, devotamentul și eforturile depuse pentru reușita exercițiului. 


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu