14 iunie 2018

Mortalitatea piscicola inregistrata pe raul Bistrita

0 Comentarii

În urma sesizărilor din 10 si 11 iunie privind prezența de pești morți pe râul Bistrița, reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău s-au deplasat în teren și au prelevat probe de apă pentru a fi analizate în cadrul laboratorului Administrației Bazinale de Apă Siret. De asemenea, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Bacău au recoltat probe de pește pentru a stabili cauzele morții.
Din analiza tuturor datelor deținute de instituția noastră, putem indica drept cauză posibilă a mortalității piscicole un cumul de factori. Astfel, pe fondul temperaturilor ridicate din ultima perioadă și a debitelor mici pe râul Bistrița, a crescut încărcarea în substanțe organice și nutrienți, ducând la scăderea concentrației de oxigen în apă. Mai mult, precipitațiile torențiale căzute într-un timp scurt (15,5 l/mp în 60 minute în data de 8.06 și respectiv 19,9 l/mp în 75 minute în data de 11.06) nu au putut fi preluate in totalitate de statia de epurare prin reteaua de canalizare a CRAB SA, determinand evacuarea unui amestec de ape pluviale și ape menajere in emisar.
Mentionam ca cele de mai sus ar putea constitui o posibila cauza a producerii mortalitatii piscicole. In stabilirea cat mai exacta a cauzei, un rol important il pot avea rezultatele analizelor efectuate de catre Directia Sanitar Veterinara pe exemplarele de peste recoltat.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu