28 iulie 2018

Nou proiect Erasmus+ la Palatul Copiilor Bacau

0 Comentarii
Mai mulți profesori ai Palatului Copiilor Bacău au șansa de a participa la activități de formare peste hotare în anul școlar 2018-2019! Implementarea proiectului Erasmus+ KA1 - Mobilități școlare intitulat ”Joacă și digitalizare într-o școală primitoare” finanțat de Comisia Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei și Formarii Profesionale presupune participarea a cinci cadre didactice la cursul ”ICT FOR TEACHING AND LEARNING” în Valencia-Spania. Tot un număr de cinci profesori  vor lua parte a trainingul intitulat ”Game-Based Learning and Gamification” ce va avea loc în Praga – Republica Cehă De asemenea, trei membri ai consiliului de administrație vor lua parte la o activitate de job-shadowing la partenerul turc YUKSEL BAHADIR ALAYLI BILIM VE SANAT MERKEZI, centru de dezvoltare pentru copii talentați și/sau cu  intelect ridicat din orașul Konya, instituție cu trăsături asemănătoare cu ale Palatului Copiilor din Bacău. Această organizație are un succes deosebit în tratarea diferențiată a problemelor educaționale, în lucru cu copii proveniți din medii sociale diferite, cu intelect diferențiat.
Toate aceste forme de instruire, inedite prin conținut dar și prin locurile atractive de desfășurare din punctul de vedere  al experiențelor interculturale au putut prinde contur datorită viziunii echipei manageriale a Palatului Copiilor din Bacău care a scris și trimis spre aprobare o asemenea propunere de proiect.
Formările în context european pe aceste teme foarte interesante vor conduce cu siguranță la ridicarea calității educației oferite de școala noastră, la o dezvoltarea profesională şi personală deosebită a elevilor noștri prin noile abilități și competențe căpătate de profesorii lor.
Aceste formări profesionale vor contribui la creșterea dimensiunii europene a școlii noastre, dimensiune confirmată și de câștigarea prestigiosului titlu de ”Școală europeană eTwinning” în luna iunie a acestui an.
In urma participării la instruirile enumerate mai sus, profesorii formați vor dezvolta noi instrumente educaționale, pe care le vor pune la dispoziție tuturor cadrelor didactice interesate, postându-le în spatial virtual. Prestigiul școlii noastre în comunitate va crește și prin noile proiecte de parteneriat dezvoltate de cadrele didactice. Acestea se vor întoarce la catedră cu o motivație crescută și cu atitudini pozitive, de implicare sporită în activitățile educaționale non-formale specifice școlii noastre.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu