10 august 2018

Campania ”Dacă-mi iei locul, ia-mi si handicapul!” în actiune

0 Comentarii
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a lansat în data de 03.08.2018,  campania ”Dacă-mi iei locul, ia-mi și handicapul!”, campanie care se desfășoară pe tot parcursul lunii august și care are drept scop respectarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, din cadrul tuturor zonelor cu această destinație, dar, în special, a celor aferente magazinelor cu produse de larg consum.
Prin această campanie, DGASPC Bacău și-a propus promovarea respectarii Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap la nivel național.
Persoanele cu dizabilități fac parte din comunitate. Sunt cetățeni cu drepturi depline și își revendică locul în societate, demn și egal, iar pentru o incluziune socială reală și necondiționată se impune accesul neîngrădit la locurile de parcare rezervate și semnalizate pentru persoanele cu dizabilități.
Campania ”Dacă-mi iei locul, ia-mi și handicapul!” se adresează șoferilor cu și fără dizabilități, precum și publicului larg și transmite totdată un mesaj clar de respectare a legislației în vigoare și a omeniei, cât și o încurajare a respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități din România.
Acțiunile campaniei se vor desfășura în mai multe intervale de timp ale lunii august și constau în distribuirea de flyere, precum și amplasarea de afișe cu mesajul campaniei la intarea în magazine, în locuri cu vizibilitate maximă.
Eventualele sancțiuni pecuniare cât și ridicarea autovehiculelor intră, conform legislației în vigoare, în responsabilitatea Poliției Locale a Municipiului Bacău, instituție parteneră în cadrul acestei campanii.
Primele trei acțiuni ale acestui demers, cu bune și cu rele, cu recunoașterea încălcării legii din partea unora dintre șoferi, dar și cu vociferări și revolte total nejustificate din partea altora, au avut deja rezultate vizibile.
La desfășurarea campaniei ”Dacă-mi iei locul, ia-mi și handicapul!”, specialiștii DGASPC Bacău au avut nevoie de sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Locale a Municipiului Bacău, care asigură securitatea colegilor noștri.
Luni, 13.08.2018, ora 13.00, vom fi din nou printre cetățeni, de data aceasta prezența noatra va fi inregistrata la supermarketul Kaufland de pe strada Nicu Enea, din zona Autogării Bacău. Cu această ocazie, alaturi de angajații instituției noastre vor fi prezente și persoane din cadrul conducerii DGASPC Bacau, persoane cu dizabilități și alți colaboratori/ invitați din cadrul societății civile.
Pentru un impact cât mai mare asupra publicului larg, vă invităm si pe dumneavoastră, reprezentanții presei și ai mass-mediei, să ne susțineți prin a fi portavocea noastră și a persoanelor cu dizabilități care doresc să li se respecte drepturile.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu