18 octombrie 2018

Integritate in functia publica, prioritate pentru alesi

0 Comentarii
Consiliul Judeţean Bacău a fost prezent in data de 17 octombrie 2018, partener alături de Direcţia Generală Anticorupţie şi Instituţia Prefectului Judeţul Bacău, în organizarea seminarului cu tema „Integritatea în funcţia publică”. Concepută ca un eveniment interactiv, care s-a bucurat de o largă prezenţă din partea autorităţilor publice locale, acţiunea a debutat cu o serie de prezentări ale cadrului instituţional specific autorităţilor publice dar şi cu studii de caz raportate de către Agenţia Naţională de Integritate. Vorbitorii, Dan Moldoveanu, comisar-şef de poliţie din cadrul Serviciului de Prevenire al Direcţiei Generale Anticorupţie, Andrei Chiochiu, inspector de integritate din cadrul Agenției Naționale de Integritate și comisar de poliție Marian Tamaş, şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Bacău au abordat teme de interes pentru managerii instituţiilor publice dar şi pentru funcţionarii publici, precum obiectivele Strategiei Naţionale Anticorupţie sau proiectele de anvergură implementate. 
    În context, a fost subliniată importanţa rolului managerului în prevenirea actelor de corupţie de la nivelul instituţiilor pentru că o instituţie publică, şi funcţionarii publici sunt şi trebuie să rămână repere de integritate pentru cetăţenii ale căror interese le reprezintă. În acest sens, imaginea administraţiei publice este strâns legată pe de o parte de încrederea publicului în instituţiile acestuia, de accesul la informații, de calitatea și conținutul acestora, de transparența decizională și, pe de altă parte, de comportamentul și, pe de altă parte de conduita conducerii instituților și a personalului din subordine.
    “Instituţiile publice şi oamenii acestora sunt în slujba comunităţii, oferă servicii publice şi sunt răspunzători de crearea condiţiilor decente de trai pe care statul trebuie să le asigure locuitorilor. Toate aceste misiuni implică responsabilităţi mari care nu se pot susţine fără un profil moral adecvat. Tocmai pentru a putea face faţă răspunderilor  asumate în spaţiul public, pentru a îşi proteja şi consolida încrederea pe care cetăţenii o au în autorităţi, instituţiile publice şi-au creat instrumente utile, care au suport legislativ pentru a preveni şi înlătura actele de corupţie”, a subliniat vicepreşedintele Silviu Ionel Pravăţ, prezent la eveniment. 
    Acțiunea s-a bucurat de o largă participare din rândul primarilor, viceprimarilor, consilierilor juridici din cadrul UAT-urilor cât și a managerilor și factorilor de decizie din cadrul Consiliului Județean Bacău și a instituțiilor subordonate.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu