18 octombrie 2018

Rezultate de bun augur pentru judetul Bacau

0 Comentarii
Consiliul Judeţean Bacău a fost prezent, în perioada 8-11 octombrie 2018 la cel mai mare Târg de Investiţii din Europa, ExpoReal Munchen, Germania. Delegaţia, condusă de vicepreşedintele Adrian Popescu, însoţit de reprezentanţi ai direcţiilor de specialitate din  Consiliul Judeţean şi ai Universităţii V. Alecsandri a avut numeroase întâlniri cu investitori dar şi participări la conferinţe dedicate României, atât în cadrul ExpoReal cât şi la Consulatul General al României la Munchen sau la Camera Meşteşugarilor din Bavaria.
    Astfel, în prima zi a Târgului, vicepreşedintele Adrian Popescu şi Valentin Zichil decanul Facultăţii de Inginerie al universităţii băcăuane au fost invitaţi să participe la o întâlnire de lucru organizată la standul Regiunii Metropolitane Ruhr, pe tema posibilităţilor de colaborare şi parteneriat între Regiunea Ruhr şi Regiunea Nord-Est. Tot luni, 8 octombrie, cu începere de la ora 17.00 a avut loc conferinţa dedicată României unde au participat atât investitori prezenţi la eveniment cât şi presă economică germană şi reprezentanţi ai municipalităţilor din landurile germane. Judeţul Bacău s-a făcut remarcat la această prezentare prin potenţialul turistic, economic dar şi ca atractivitate pentru investitori datorită centrelor de afaceri şi locaţiilor (HIT Hemeiuş şi Centrul de Afaceri şi Expoziţii).
    Marţi, 9 octombrie a continuat seria întâlnirilor şi vizitelor la standurile coexpozanţilor, printre investitorii care s-au arătat foarte interesaţi de portofoliul băcăuan de proiecte numărându-se companii din Marea Britanie, Turcia, Germania şi Franţa.
    Un moment deosebit a avut loc miercuri, 10 octombrie, la Consulatul României la Munchen unde judeţul Bacău a fost invitat să participe la Gala excelenţei în business, eveniment dedicat României şi oferit de Iulia Ramona Chiriac, Consul General al României în Bavaria. Printre participanţi s-au remarcat Sebastian Metz, preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Germane din Bavaria, Paula Pîrvănescu, ministru secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Florica Chiriţă, preşedinte al Camerei de Comerţ din Timişoara. 
    În cea de-a patra zi a deplasării, delegaţia băcăuană s-a aflat la Camera Meşteşugarilor din Bavaria unde au avut loc discuţii punctuale cu investitori referitoare la proiectele ce ar putea fi finanţate. Printre cele care au suscitat interes maxim se află Pârtia de schi Slănic Moldova, Aqua Park Măgura, extinderea Hit Park Hemeiuş dar şi crearea de parcuri eoliene.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu