15 noiembrie 2018

Au inceput lucrarile la digul Barnat

0 Comentarii

Administrația Bazinală de Apă Siret a demarat lucrările de apărare împotriva inundațiilor pe râul Trebeș, în municipiul Bacău.
În urma viiturilor puternice produse în perioada iunie-iulie pe râul Trebeș, care au dus la revărsarea în data de 30 iunie a cursului de apă și inundarea mai multor proprietăți și obiective de pe raza municipiului Bacău, Administrația Bazinală de Apă Siret a depus eforturi pentru a obține finanțare în vederea executării de lucrări care să reducă posibilitatea producerii pe viitor de astfel de efecte nedorite.
Astfel, s-au obținut fondurile necesare realizării obiectivului de investiții ”Amenajare afluenți râu Bistrița, municipiul Bacău”, care constă în refacerea corpului de dig afectat de viiturile produse pe râul Trebeș (Bârnat). În mod concret, lucrarea presupune supraînălțarea digurilor pe o lungime de cca 1030 m, pe sectorul cuprins între podul de cale ferată Bacău-Roman și Podul cu lanțuri, precum și decolmatarea și recalibrarea albiei pârâului Trebeș (Bârnat) pe tronsonul sus-menționat.
Valoarea totală alocată obiectivului de investiții este de 4.020.000 lei, iar fondurile sunt asigurate din surse proprii ale Administrației Naționale ”Apele Române”.
Conform planului de investiții, lucrarea va fi finalizată până la sfârșitul acestui an.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu