14 noiembrie 2018

Centenarul încheierii Primului Război Mondial

0 Comentarii
În ziua de 12 noiembrie 2018, la o zi după aniversarea Centenarului încheierii Primului Război Mondial, eroii români căzuți în luptele pentru întregirea neamului au fost omagiati în mod deosebit în Protopopiatul Onești.
Din încredințarea și cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, preoți din protopopiat, sub protia părintelui protoiereu Ioan Bârgăoanu, au săvârșit slujbe de pomenire a eroilor în trei puncte de o deosebită importanță spiritual-națională, și anume: la Monumentul eroilor de pe Măgura Ocnei, la Mormântul Eroului locotenent Nicolae Macarie din curtea Bisericii ,,Sfinții Arhangheli” din Poiana Sărată și la Cimitirul Eroilor de la Biserica - “Mausoleu duhovnicesc al eroilor” din Oituz.
Serviciile religioase au fost urmate de ceremonii militare, depuneri de coroane de flori și alocuțiuni. 

La aceste evenimente au participat preşedintele Consiliului Județean Bacău, domnul Sorin Brașoveanu, oficialități locale, militari și cadre în rezervă, reprezentanți ai Asociației “Cultul Eroilor” și “Prospectorii istoriei”, profesori și elevi, dar și localnici. În mod deosebit pe Masivul Ocnei au fost prezenți monahi și monahii din obștea Mănăstirii Măgura.
Ineditul acestor acțiuni a fost constituit de momentele în care din cele trei locații alese, au fost luate mostre de pământ. Recipientele cu pământ vor fi depuse în mod simbolic în Cetatea Reîntregirii din Alba-Iulia, atât în Catedrala Ortodoxă, cât și în Muzeul Unirii, pentru a marca apogeul serbărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.
De asemenea, acțiunea s-a dorit a fi o conștientizare a jertfei înaintașilor pentru unitate națională, atât pentru generațiile actuale, cât și pentru cele viitoare. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu