21 februarie 2019

Profesori de la Palatul Copiilor Bacau instruiti la Praga

0 Comentarii
Pe parcursul anului școlar 2018-2019 se derulează la Palatul Copiilor Bacau proiectul de îmbunătățire a formării profesionale pentru cadrele didactice intitulat ”Joacă și digitalizare într-o școală primitoare” finanțat prin programul Erasmus+. Prima activitate de formare din cadrul acestui proiect s-a intitulat ”Game- Based learning and gamification” și a fost susținută în perioada 28 ianuarie - 01 februarie 2019 la ITC-International, o organizație calificată în dezvoltarea competențelor didactice ale profesorilor din întreaga lume, având sediul în Praga.
La activitatea de formare internațională au luat parte cinci cadre didactice de specialități diferite, care predau la Palatul Copiilor din orașul Bacău dar și la filialele acestuia din Moinești, Târgu Ocna și Onești. Joaca responsabilă, care conduce la formarea de competențe dar și la dezvoltarea emoțională echilibrată a copiilor s-a îmbinat fericit cu utilizarea de aplicații electronice interesante, care plac generațiilor de elevi actuale și probabil și celor viitoare.
S-au căutat și s-au găsit comori rezolvând probleme de matematică, cunoștințe de geografie, literatură, muzică, etc. In sala de clasă dar și în afara ei s-au găsit soluții la întrebări practice, s-a simulat dezamorsarea de dispozitive explozive practicând lucrul în echipă. ”Am fost uimiți de multitudinea aplicațiilor electronice gratuite existente pe internet și ușurința cu care pot fi acestea adaptate diverselor discipline. Am învățat să utilizăm aplicații care folosesc noua tehnologie și dispozitivele atât de agreate de copii (smartphone-ul și tableta) pentru o evaluare modernă și rapidă cum sunt: Kahoot, Plickers, EdPuzzle, i-nigma, GooseChase. Elevii pot realiza cărți muncind colaborativ și simultan (StoryJumper), pot primi sarcini pentru lucru în clasă sau acasă, pe care să le rezolve în ritmul propriu (ClassDojo), pot alege muzeul sau malul apei din apropierea școlii ca loc de învățare, etc.”, ne-a precizat dna prof. Dumea Nela, participant la activitatea de formare și manager al proiectului Erasmus+.
 Profesorii băcăuani au interacționat pe parcursul activității de formare cu colegi din Spania, Grecia, Cehia și Turcia. S-au legat prietenii, s-au pus baze pentru noi colaborări în proiecte și parteneriate viitoare. ”Sperăm ca participarea la acest curs va contribui la ridicarea calității actului educațional, la sporirea atractivității orelor de curs, generând, în același timp, creșterea motivației de învățare a elevilor” a precizat dna prof. Laura Dumitru, coordonator al cercului ”Sanitarii pricepuți” de la Bacău.
Cursul structurat la care s-a participat în frumoasa capitală a Cehiei reprezintă doar o etapă în derularea proiectului Erasmus+de la Palatul Copiilor Bacău. Următorul pas va consta în participarea a trei cadre didactice la un job-shadowing pe teme de management educațional în Konya-Turcia în luna aprilie. In mai șase cadre didactice vor participa la un curs structurat în Valencia-Spania unde vor afla cum să folosească mai eficient computerul în activitatea de predare-învățare.
Dorința cadrelor didactice instruite în context internațional este de a ”împrăștia” cât mai mult informația primită, atât în rândul colegilor din instituție cât și în afara acesteia. Astfel, în viitorul apropiat ei vor crea o multitudine de materiale didactice gratuite, ce vor fi postate în spațiul virtual, astfel încât mulți elevi să devină mai motivați în învățare, să dobândească abilități și competențe făcând ceea ce le place, utilizând metode atractive.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu