20 martie 2019

Geantă cu documente, găsită de un jandarm

0 Comentarii

În multe situaţii jandarmii din cadrul unităţii, aflaţi în timpul serviciului sau in timpul liber, au găsit diverse bunuri sau sume de bani, pe care le-au restituit proprietarilor.
                Este și cazul colegului nostru , plt.adj. Vasile Pavăl, care în data de 19 martie, în jurul orei 12:40,  aflându-se in timpul serviciului  de ordine interioară la Tribunalul Bacău,  a observat  pe o bancă din sala de sedință în care nu se mai afla nimeni, o geantă.
             Jandarmul, în prezenţa unui martor, a procedat a verificat conţinutului genții în vederea identificării proprietarului, fiind găsite mai multe documente personale care aparţineau unei doamne.
             Ulterior, subofiţerul a contactat persoana în cauză, care şi-a recuperat, astfel, bunurile pierdute.
             Femeia, care încă nu remarcase lipsa genţii, a mulţumit jandarmului pentru vigilenţa sa şi pentru modul cum a acţionat.
           ***       Ştiaţi că…?
              Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
              Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine. (Codul Penal-ART. 243 -Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor).

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu