11 martie 2019

Start pentru lucrari majore de infrastructura rutiera

0 Comentarii
Ziua de vineri, 8 martie 2019 a marcat debutul a două evenimente importante pentru infrastructura județului Bacău. Este vorba despre semnarea contractului de începere a lucrărilor pentru centura ocolitoare a municipiului dar și pentru drumul județean DJ 252A, Horgești-Răcătău.    
    Șoseaua de centură a municipiului Bacău, pentru care ziua de 8 martie înseamnă startul demarării lucrărilor, cuprinde circa 31 kilometri, din care 16 km în profil de autostradă și ”poate nu întâmplător, primii kilometri de autostradă din Moldova încep la Bacău”, a punctat senatorul Dragoș Benea. Până la această dată au fost deja realizate activitățile aferente definirii amplasamentelor, marcajele cu borne de reper și a fost eliberată autorizația de construire. În cursul săptămânii următoare vor avea loc întâlniri cu primarii fiecărui UAT care se află pe traseul exproprierilor, pentru a fi discutat stadiul real al acestora și planul de parcelare iar Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu” va prezenta situația descărcărilor arheologice pentru coridorul de expropriere. ”Începând de astăzi, constructorul are dreptul să intre în amplasament și să demareze efectiv lucrările. Vorbim așadar despre numărătoarea inversă a unui proiect real, primii kilometri de autostradă din județul nostru și ne menținem speranța că cei care lucrează astăzi vor respecta întocmai calendarul asumat al execuției astfel încât, la finalul a 27 de luni să avem șoseaua de centură funcțională”, a subliniat deputatul Lucian Șova.
    Cel de-al doilea contract semnat se referă la drumul județean DJ 252A, Horgești-Răcătău care va fi asfaltat și modernizat pe o lungime de 7,5 kilometri. Valoarea lucrărilor se ridică la 4,1 milioane de euro iar perioada de execuție este estimată la 24 de luni, timp la care se adaugă trei luni pentru proiectare. În luna iunie a acestui an, lucrările vor începe așadar la DJ 252A. ”Este un moment important pentru viața locuitorilor acestei zone, una dintre cele mai dezavantajate din județul Bacău și sunt convins că reabilitarea acestui drum va fi un imbold pentru revitalizarea economică a comunei Horgești”, a precizat deputatul Ionel Floroiu la conferința de presă ce a precedat semnarea contractului.
    În următoarea perioadă sunt programate activități pe o serie de alte proiecte de infrastructură, cum sunt semnarea unui al treilea proiect de reabilitare a drumului județean Motoșeni-Stănișești, dar și publicarea, la sfârșitul lunii aprilie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice a anunțului privitor la autostrada Iași-Bacău-Brașov-Făgăraș.
    „Suntem în competiție cu noi înșine și este important ca în următoarea perioadă, locuitorii județului nostru să vadă că avem cât mai multe obiective îndeplinite dintre cele pe care ni le-am propus”, a concluzionat senatorul Dragoș Benea. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu