Astfel s-ar putea descrie în câteva cuvinte noua inițiativă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului în parteneriat cu Fundația „Sera”. Împreună au pus bazele unui nou proiect - „Servicii sociale pentru copiii și tinerii aflați în dificultate”, prin care copiii și tinerii din județ, aflați în risc de separare de familiile lor și de excluziune socială vor fi ajutați să primească tot suportul de care au nevoie. De la consiliere acordată părinților, amenajarea de spații de locuit necesare unui trai decent sau îmbunătățirea abilităților pentru viața independentă a tinerilor în dificultate, cele două instituții vor oferi servicii specializate, pentru mai mult de 70 de familii, cu situații dificile, care sunt în risc de separare și 100 de tineri cu vârsta între 16 și 22 de ani provenind din sistemul de protecție specială.
„Acest proiect este o continuare a celui derulat între anii 2015-2018, tot împreună cu Fundația Sera și ale cărui rezultate ne-au demonstrat că ceea ce facem chiar poate schimba vieți. Pentru că în cei trei ani, 186 de familii și 635 de copii au primit sprijin adaptat nevoilor fiecăruia; au fost amenajate peste 100 de gospodării, au fost cumpărate 11 locuințe, construite 26 de case, au fost reintegrați 11 copii/tineri care beneficiau de o măsură de protecție specializată, 85 de cazuri sociale au fost închise ca urmare a implementării planului personalizat de intervenție. Avem deja localități unde abandonul școlar este zero. Sunt câteva exemple care arată că munca, de multe ori de pionierat pe care o facem, dă roade iar dincolo de statistici rămân emoția și mulțumirea de a fi ajutat copiii și tinerii aflați în dificultate, să aibă o viață normală. Pentru că ei sunt cea mai prețioasă resursă dar și viitorul oricărei comunități”, a subliniat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.
Bugetul total al proiectului este de aproximativ 145.000 euro, din care contribuția Fundației SERA este de 105.000 euro iar aportul D.G.A.S.P.C. Bacău este de 40.000 euro.
21 mai 2019
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu