21 mai 2019

Cele mai frumoase sate din Bacău

0 Comentarii
Consiliul Județean Bacău împreună cu Asociația „Cele mai frumoase sate” au premiat in data de 16 mai 2019, cele mai frumoase sate din județul Bacău, înscrise în competiția organizată de Asociația ”Cele mai frumoase sate din România”. Evenimentul a avut loc în cadrul „Festivalului satelor culturale”, distincțiile fiind acordate comunelor Cașin, Dofteana, Oituz și Palanca. 
 Cele mai frumoase 4 sate din județul Bacău care au candidat pentru acest titlu au fost desemnate în urma evaluării realizate de o comisie formată din specialiști în etnografie, folclor, istorici în baza unor criterii stabilite de aceștia împreună cu asociația parteneră. 
 La eveniment au participat consilierul județean Dumitru Brăneanu, președintele Asociației „Cele mai frumoase sate din România” Nicolae Marghiol, membrii grupului de lucru de la Consiliul Județean Bacău, primari, viceprimari și consilieri locali ai comunelor amintite și persoane din cele 4 comunități care contribuie la promovarea valorilor satului băcăuan.  
 „Mă bucur să fim împreună la un eveniment important pentru recunoașterea valorilor tradiționale ale satului băcăuan. Am pornit acum 10 ani împreună - Consiliul Județean, primării și Asociația ”Cele mai frumoase sate”- acest demers de a identifica și promova potențialul satelor noastre. Chiar dacă începutul a fost timid, iată că astăzi vedem rezultatele acțiunilor noastre materializate în creșterea numărului de turiști, promovarea tradițiilor autentice și, implicit, dezvoltarea satului românesc. Vă felicit pentru tot ceea ce ați făcut până acum și vă rog să continuați pe linia menținerii tradițiilor autentice românești. Felicit așadar echipa de proiect pentru dinamism, motivație și inițiativă și vă asigur de toată implicarea instituției pe care o reprezint în promovarea celor mai frunoase sate din județul nostru”, a declarat reprezentantul Consiliului Județean Bacău la înmânarea premiilor. 
Reprezentantul Asociației „Cele mai frumoase sate”. Nicolae Marghiol, a evidențiat că „parteneriatul dintre Consiliul Județean Bacău și Asociația „Cele mai frumoase sate” se bucură de un real succes ca urmare a deschiderii, dinamismului și implicării echipei de proiect. Dacă în urmă cu câțiva ani cele mai frumoase sate ale județului erau promovate ocazional și numai cu ocazia vizitelor sau înfrățirilor între localități, iată că astăzi, potețialul rural este promovat prin acțiuni complexe, integrate care se realizează atât la nivel local, național cât și internațional. Avem azi un ghid de promovare a satelor românești, participăm cu standuri la acțiunile desfășurate în țară și străinătate de către Ministerul Turismului, am realizat aplicații multimedia cu imagini din județul Bacău și nu ne oprim aici!” 
 Asocierea celor două entități este una deja de tradiție, Consiliul Județean Bacău având, an de an, proiecte în comun cu Asociația ”Cele mai frumoase sate din România”. Satele din județul Bacău care sunt incluse în programul de promovare al Asociației sunt Ciugheș - Palanca, Poiana Sărată- Oituz și Dofteana. De-a lungul anilor evenimentele comune au acoperit o paletă largă de manifestări, de la participări la târguri de turism și produse tradiționale, la editarea ghidurilor bilingve ”Cele mai frumoase sate ale României”, Festivalul Salinelor, la Târgu Ocna sau participări la schimburi de experiență cu regiuni similare din Europa.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu