10 septembrie 2019

Alexandria Librării si Salvati Copiii România din nou pe baricade pentru a oferi copiilor o sansă la educatie

0 Comentarii
Din 1950 îți pregătim ghiozdanul. Suntem mândri de asta și îți mulțumim!” Acesta este mesajul cu care îi întâmpinăm an de an pe școlarii mici și mari și pe părinții acestora pentru a păși cu dreptul într-un nou an școlar. În același timp, suntem în continuare preocupați și de copiii care sunt în pragul abandonului școlar din cauză că nu au rechizite.
Pentru al cincilea an consecutiv, la început de an școlar, Alexandria Librării este alături de progamele Salvați Copiii România, iar împreună îi invităm pe toți românii să se implice în campania de responsabilitate socială ”CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!”, desfășurat în acest an sub sloganul ”Suntem Binele pe care-l facem!”
În perioada 1-30 septembrie 2019, clienții care vor pregăti ghiozdanele propriilor copii alături de noi și vor face orice achiziție din oricare din librăriile Alexandria aflate în 11 județe ale țării, vor sprijini și copiii nevoiași înscriși în programele Salvați Copiii România. Alexandria Librării donează sub formă de rechizite către Organizația Salvați Copiii România 1% din cifra de afaceri. Astfel, fiecare persoană care va face cumpărături de orice natură din Alexandria Librării se alătură acestei campanii și face un gest concret de încurajare a educației.
Statisticile Salvați Copiii în ceea ce privește lipsa de educație și abandonul școlar sunt îngrijorătoare. Anual, 25.000 de copii abandonează școala. Mai mult, s-a contatat că există copii care nu au urmat și nici nu urmează vreo formă de școlarizare, ceea ce este alarmant. Peste 50% dintre copiii din România trăiesc la limita sărăciei. Aceste aspecte se reflectă în viețile a generații întregi de copii, influențând fundamental viitorul acestora. Acestea sunt motivele pentru care, timp de patru ani la rând, 2015-2018, am desfășurat campania ”CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!”.
Rezultatele campaniilor din anii trecuți, când sute de copii nevoiași s-au bucurat de începutul anului școlar la fel ca orice alt copil, ne-au încurajat să vă lansăm aceeași invitație și în 2019. Peste 400.000 de români au răspuns pozitiv la invitația noastră, iar rechizitele au ajuns exact acolo unde era cea mai mare nevoie de ele.
Implică-te și tu! Reducerea abandonului școlar și a procentajului mare de analfabetism în rândul copiilor din România sunt și anul acesta posibile printr-un  simplu gest pe care îl facem atât de mulți… PENTRU CĂ NOUĂ NE PASĂ!

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu