10 septembrie 2019

RCS & RDS adoptă, în România si Ungaria, tehnologia NAGRA cardless pentru protejarea continutului tv

0 Comentarii
NAGRA, parte din Grupul Kudelski (SIX:KUD.S), cel mai important furnizor independent de servicii de protecție a conținuturilor și soluții multiscreen, și Digi | RCS & RDS, lider pe piața pay-tv din România și Ungaria, au anunțat, miercuri, 4 septembrie, implementarea tehnologiei Nagra cardless (fără card fizic) într-un CAM de către SmarDTV, în rețelele pay-tv Digi din cele două țări.
Aceasta este o premieră pentru NAGRA, a cărei tehnologie cardless se bazează pe noua generație de backend NAGRA CAS, care utilizează simultan soluții de securitate pentru protecție suplimentară a serviciilor operatorului, indiferent de sistemul folosit de abonați (cu sau fără card fizic). NAGRA și DIGI | RCS & RDS au integrat pentru prima dată, în 2013 dispozitivul CAM cu card.
“Prin introducerea noilor module fără card, vom putea oferi abonaților noștri la serviciile pay-tv o soluție de ultimă generație care permite menținerea serviciului la cel mai accesibil preț de pe piață, crescând calitatea accesului la conținuturile pay-tv”, a declarat Valentin Popoviciu, Vicepreședintele Consiliului de Administrație DIGI | RCS & RDS. “Suntem mulțumiți de colaborarea cu NAGRA, care are scopul de a oferi abonaților cele mai noi modalități de a proteja conținuturile difuzate prin sistemele fără card fizic”, a adăugat Valentin Popoviciu.
“Suntem încântați să derulăm, în premieră, cu partenerii de la Digi implementarea tehnologiei de protecție a conținuturilor în dispozitivele CAM”, a declarat Thierry Legrand, Senior Vice President Sales EMEA în cadrul NAGRA. “Acum, sistemul nostru cardless oferă un nivel superior de securitate pentru difuzarea conținuturilor de pay-tv, iar chipset-ul echipamentului CAM NAGRA va ajuta operatorii de televiziune, cum este și DIGI | RCS & RDS, să transmită servicii de ultimă generație în condiții similare atât pentru receptoarele prevăzute cu card, cât și pentru cele fără card fizic”, a mai precizat el.
CAM-ul NAGRA cardless (fără card fizic), dezvoltat de SmarDTV, constă într-un dispozitiv realizat dintr-un material plastic special, cu elemente de identificare grafică a operatorului și un aspect individualizat, care ajută la identificarea rapidă, în punctele de vânzare. Sistemul cardless CAM, care beneficiază de protecția de conținut NAGRA și adoptă standardele DVB CI Plus, permite operatorilor pay-tv să livreze programe direct către echipamente TV integrate (iDTV) fie prin rețeaua de televiziune, fie prin rețeaua de broadband IP, fără să mai fie necesar un receptor care să asigure condițiile de difuzare securizată conform standardelor cerute de studiourile de producție cinematografică importante.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu