9 septembrie 2019

Dialogul artelor, pentru bacauani

0 Comentarii
Week-end-ul care s-a încheiat a fost unul plin de evenimente culturale care s-au bucurat de o largă audiență în rândul băcăuanilor.
Duminică, 1 septembrie 2019, la Tescani a avut loc Recitalul participanților la master class–ul de artă vocală. Au performat pe scena de la Tescani, Dina Morari, Aida Pascu, Christine Razeck, Eliza Solomon, Diana Vornicu, George Martiniuc, Andrei Miclea, Silviu Mihăilă, Cezar Mititiuc, acompaniați la pian de Ina Cristea și Ionela Butu. Regia a fost asigurată de Anda Tăbăcaru.
 
 Prezent la manifestare, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a dorit să reamintească sprijinul constant pe care instituția pe care o reprezintă îl acordă proiectelor culturale și promovării valorilor spirituale.
 Evenimentul s-a desfășurat sub egida celei de-a cincea ediții a „Întâlnirilor muzicale internaționale Georges Enesco”, manifestare organizată de Noesis Enesco, cu susținerea Consiliului Județean Bacău. Printre invitații de marcă s-au aflat baritonul Jean Philippe Lafont, pianista Alina Pavalache, fondatoare, la Paris a Concursului Internațional de Canto „Georges Enesco”, premiată la Gala Radio România Cultural 2019 și scriitorul Sever Voinescu. Alături de expoziția retrospectivă a pictorului Ilie Boca a fost vernisată expoziția participanților la a 43-a ediție a Taberei de pictură de la Tescani, printre expozanți aflându-se Mihai Sârbulescu, Suzana Dan, Dumitru Macovei, Ion Mihalache, Ovidiu Ungureanu.
Tot în perioada 29-31 august 2019 a avut loc și Festivalul Internațional „Enescu-Orfeul moldav”, eveniment ajuns la ediția cu numărul 40.

 Programul manifestărilor a cuprins recitaluri de pian, concerte simfonice și recitaluri camerale susținute de soliști de renume internațional.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu