9 septembrie 2019

Zona estica a judetului va beneficia de peste 70 de kilometri de drum reabilitati

0 Comentarii
In data de 29 august 2019, au fost semnate contractele de proiectare, execuție și asistență tehnică pentru 72 de kilometri de drumuri județene, dintr-un total de 95 care vor fi reabilitați și modernizați, traseul străbătând comunele Colonești, Glăvănești, Izvoru Berheciului, Motoșeni, Podu Turcului, Răchitoasa și Secuieni.
 
Este una dintre cele mai mari investiții din județ, având în vedere că vorbim despre 72 de kilometri de drumuri care străbat județul de la nord la sud. Acest gen de proiecte face diferența între aleșii locali care trebuie să aibă abilitatea de a atrage fonduri europene din cât mai multe surse”, a subliniat eurodeputatul Dragoș Benea, referindu-se la primarii celor 7 comune aflate în parteneriatul acestui proiect.
 
Proiectul este cu atât mai important cu cât reduce discrepanța dintre estul și vestul județului, mărește atractivitatea zonei de est și, foarte important, prin accesul direct la drumul european E85 asigură conectivitatea cu județele Neamț, Iași și Suceava”, a precizat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.
 
Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, în cadrul proiectului „Regiunea Nord-Est-Axa Rutieră Strategică 3: Neamţ-Bacău, DJ 207D (limită judeţ Neamţ – Traian - DN2F, km 28+000 - 50+254), DJ 241 (limită judeţ Vrancea- Podu Turcului - Izvoru Berheciului, km 25+000 - 83+368) şi DJ 241A (Izvoru Berheciului- Secuieni, km 64+250 - 78+114)”, proiect pentru care a fost semnat contractul de finanțare în luna noiembrie 2017.
 
Traseul lucrărilor de reabilitare și modernizare a fost împărțit în trei loturi, respectiv lotul 1 pe DJ 207D, de la limita județului Neamț, Dămienești, Negri, Prăjești, Traian, lotul 2, pe DJ 241, de la limita județului Vrancea, prin Podu Turcului, Glăvănești, Motoșeni, Răchitoasa, Colonești și Izvoru Berheciului și lotul 3, pe DJ 241A, de la Izvorul Berheciului la Secuieni.  
Contractele de proiectare și execuție semnate astăzi sunt pentru loturile 2 și 3, valoarea totală a contractelor fiind de peste 23 de milioane de Euro.  
Concomitent cu lucrările de intervenție asupra drumurilor se vor realiza, moderniza sau reabilita 134 podețe amplasate în continuarea axei șanțurilor peste 90 de kilometri de șanțuri și rigole.
 
Implementarea proiectului se realizează în cadrul Parteneriatului dintre Județul Bacău și Comunele Răchitoasa, Dămienești, Izvoru Berheciului, Traian, Colonești, Podu Turcului, Glăvănești, Negri, Prăjești, Motoșeni, Secuieni, coordonatorul de proiect fiind Consiliul Județean Bacău.
 
În total, pentru toate cele trei loturi menționate este alocată o sumă de aproximativ 41 de milioane de Euro, 95% din acești bani fiind finanțare europeană, restul de 5% reprezentând contribuția Consiliului Județean Bacău, durata de implementare din momentul semnării contractelor de proiectare și execuție fiind de aproximativ 4 ani.  
 
Investițiile vizează în mod direct peste 24000 de locuitori din cele 7 comune dar și locuitori ai regiunii în ansamblu, în condițiile în care tronsonul reabilitat este unica şi cea mai scurtă alternativă de acces la DN 2F şi DN 11A, iar prin aceste drumuri naţionale la reţeaua TEN-T (E 85 şi E 581). Peste 57% din lungimea drumului este situat în intravilanul localităților și va deservi serviciile publice.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu