18 octombrie 2019

A XXIV-a editie a Simpozionului National de Estetica

0 Comentarii
Devenit o tradiție în spațiul cultural, în perioada 16–18 octombrie 2019, se desfășoară, în Bacău, cea de-a XXIV-a ediție a Simpozionului Național de Estetică, manifestare care va reuni personalități marcante ale culturii naționale, europene și universale, dintre care nu vor lipsi reprezentanți ai Academiei Române, ai mediului universitar, dar și ai universului plastic și muzical românesc.
 
Centrul de Cultură „George Apostu”, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău, a pregătit pentru această ediție care se desfășoară sub genericul „Identitate, alteritate, spirit european” o serie de evenimente culturale de excepție.
 
Simpozionul Național de Estetică a debutat miercuri, 16 octombrie 2019 (ora 17.00), la Teatrul Municipal „Bacovia” cu manifestarea deja consacrată intitulată „Spectacolul cărții”, urmată de decernarea Titlului de „Prieten al Centrului George Apostu” și de un concert de gală susținut de Ansamblul PlaCello.
Programul manifestării continuă în cea doua zi cu lucrările Conferinței Naționale de Estetică – „Arta și Estetica românească la Centenar” urmată de „Spectacolul cărții”, la Teatrul Municipal „Bacovia” cu „Femeia care și-a pierdut bărbatul” de Sādegh Hedāyat.
Păstrând același format al programului, ultima zi a Simpozionului va continua cu Conferința Națională de Estetică – „Arta și Estetica românească la Centenar”, urmată de a treia parte a „Spectacolului cărții” cu prezentarea volumului „O istorie a opiniilor privind filosofia lui Eminescu” de Ștefan Munteanu, lansarea albumului de artă și al numărului 51 al  revistei „Vitraliu” și de decernarea Titlului de „Prieten al Centrului George Apostu”.
 
Detalii legate de programul general al Simpozionului Național de Estetică http://centrulapostu.ro/simpozionul-national-de-estetica-editia-a-xxiv-a/

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu