18 octombrie 2019

Peste 13 milioane de euro - finantare asigurata prin REGIO pentru municipiul Bacau

0 Comentarii
5 proiecte finanțate din Programul Operațional Regional, în valoare totală de 13,77 milioane Euro, din care 12,72 milioane de Euro asistență financiară nerambursabilă vor fi implementate până în 2023 și vor transforma municipiul Bacău într-un oraș al viitorului. 
Contractele au fost semnate in data de 17 octombrie 2019, între vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi directorul ADR Nord-Est, Vasile Asandei, în prezenţa eurodeputatului Dragoş Benea, a parlamentarilor de Bacău şi a preşedintelui Consiliului Județean Bacău, Sorin Braşoveanu, preşedinte în exerciţiu al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord Est.
Vicepremierul Daniel Suciu a subliniat faptul că „este important că prin efortul comun am reuşit deblocarea unei situaţii care întârzia parafarea acestor contracte; iată am reuşit semnarea acestora pentru că toţi băcăuanii, indiferent de opţiunea politică trebuie şi merită să se bucure de proiectele cu fonduri europene”. 
 
Proiectele care urmează să fie implementate se referă la amenajarea a două trasee pentru deplasări nemotorizate, la modernizarea staţiilor de transport public dar şi la reamenajarea şi dotarea a două creşe din municipiul Bacău. Astfel, pentru îmbunătățirea mobilității urbane, două trasee pentru deplasări nemotorizate vor fi amenajate pe următoarele tronsoanele Centru – Aeroport și Parcul  Cancicov - Stadion – Bazin de înot - Universitatea „Vasile Alecsandri” (traseul  tineretului şi sportului),  cu o finanțare de 9,23 milioane euro. Cele două proiecte vizează dezvoltarea sistemului de transport velo, prin realizarea de piste de biciclete, creșterea gradului de siguranţă şi accesibilitate pentru pietoni, prin modernizarea unor spaţii pietonale şi îmbunătăţirea spaţiului urban, prin asigurarea de spaţii verzi în aliniament şi plantarea de arbori şi arbuşti.
 Cel de-al doilea proiect - „Modernizarea stațiilor de transport public”, în valoare de 2.633.259 euro, urmărește reducerea până în anul 2022 a emisiilor de carbon în zona care face obiectul investiţiei cu 6,1% dar şi creşterea numărului de pasageri ai transportului public local cu 10,2%, până în anul 2022 ca urmare a modernizării staţiilor de transport din municipiu.
 
 Creșele nr. 3 și nr. 9 din municipiul Bacău vor deveni căsuțe mai primitoare, spații educaționale moderne și un loc de joacă plăcut pentru 175 de preșcolari, cu vârste cuprinse între 0 și 4 ani, dar şi spații de lucru adecvate pentru personalul didactic și nedidactic care îi are în ocrotire. Valoarea finanțării nerambursabile pentru aceste două obiective este de 851.472 euro, iar durata de implementare a proiectelor este de 18 luni.
Proiectele sunt finanțate în cadrul Axei 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, sunt cuprinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Bacău și vor beneficia de asistența financiară nerambursabilă în proporție de 98%, doar 2 % revenind municipalității băcăuane ca și contribuție proprie.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu