18 octombrie 2019

Consiliul Judetean Bacau, vizitat de bursieri Erasmus

0 Comentarii
30 de elevi din patru ţări, Spania, Turcia, Bulgaria şi Macedonia, însoţiţi de 10 profesori, participanţi în cadrul Programului Erasmus, au vizitat in data de 15 octombrie 2019, Consiliul Judeţean Bacău.

Elevii şi gazda acestora, Şcoala Miron Costin din Bacău, au fost întâmpinaţi de vicepreşedintele Adrian Popescu care le-a adresat un călduros bun-venit şi a prezentat un scurt profil al judeţului: „Salut prezenţa dvs în mijlocul nostru şi vă invit să descoperiţi potenţialul Bacăului, un judeţ cu o populaţie de peste 600.000 de locuitori, recunoscut prin bogăţia resurselor naturale, a mediului de afaceri dinamic dar şi a bazei tehnico-materiale pentru toate tipurle de învăţământ. Din perspectivă turistică, județul prezintă un mare interes pentru oameni de afaceri și turiști din toată lumea, prin stațiunea Slănic Moldova, cunoscută și ca „Perla Moldovei”, grație apelor minerale și lanțului de hoteluri modernizate, dar și a pârtiei de schi „Nemira”. Turismul cultural este reprezentat de Centrul Cultural „Rosetti Tescanu-George Enescu” de la Tescani unde marele compozitor român George Enescu a creat opera „Oedip” dar și de alte peste 85 de monumente aparținând patrimoniului național”.

Vicepreşedintele Adrian Popescu a amintit și faptul că județul Bacău, în anul 2017 s-a situat pe locul 5 la nivelul întregii țări din perspectiva creșterii economice. La nivel de regiune, se află pe locul 2 după județul Iași, cu o rată de creștere a PIB-ului de 5,5% în anul ce a trecut, comparativ cu 4,8%, media pe țară.
 
Timp de o săptămână, copiii vor vizita obiective din municipiu şi vor participa la activităţi extraşcolare comune, împreună cu elevii băcăuani.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu