21 martie 2020

Intervenția Crucii Roșii Bacău în pandemia COVID-19 continuă

0 Comentarii

Crucea Roșie Bacău continuă să intervină în lupta cu noul coronavirus, cu toate resursele din dotare, conform statutului și misiunii sale umanitare.
            Astfel, din stocurile proprii, Crucea Roșie Bacău a donat Spitalului Județean Bacău 120 de bucăți măști faciale pentru protecție, care sunt utilizate de medicii și asistenții din spital, și de cei care efectuează operațiunea de triaj epidemiologic.
Reamintim că acest moment, Crucea Roșie Bacău a preluat în întregime transportul persoanelor dializate, pentru a degreva Spitalul Județean de Urgență Bacău. De asemenea, aproximativ 260 de persoane vârstnice aflate în evidență și lipsite de ajutorul familiei sunt susținute cu alimente, dar și cu acoperirea nevoilor imediate: rețete de la medicii de familie, cumpărături, achiziționarea de medicamente.
În funcție de solicitările și nevoile locale, Crucea Roșie Română – Filiala Bacău asistă persoanele fără aparținători, aflate în autoizolare sau izolare, cu produse alimentare de bază și produse igienice, conform normelor și standardelor organizatiei în situații de urgență, după posibilități, in limita stocurilor disponibile.
Facem un apel către societăți comerciale și populație să ne susțină eforturile pentru achizitionarea de echipamente de protectie (combinezoane), ochelari de protectie, masti, dezinfectant suprafete si maini, medicamente antitermice, alimente de baza, produse de igiena personala. Se pot face donatii in contul Crucii Roșii Bacau: RO20RNCB0026030909190001, deschis la Banca Comercială Română, sucursala Bacău.
Îndemnăm populația să își păstreze calmul, să se informeze doar din surse oficiale și să respecte recomandările autorităților centrale și locale.


0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu