3 iunie 2020

O nouă etapă a Proiectului Național Catehetic „Calea Mântuirii” va fi implementată în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

0 Comentarii
Proiectul național catehetic pentru tineri și adulți „Calea Mântuirii” va fi reimplementat în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului  de către Biroul de catehizare și tineret din cadrul Sectorului Cultural al Administrației Eparhiale. Acest program, adresat tinerilor și adulților, se va desfășura sub forma unui curs catehetic sub coordonarea unui preot, fiind structurat în 12 lecții video în limba engleză cu subtitrare în limba română, ce privesc credința ortodoxă.
Proiectul „Calea mântuirii” a fost conceput și realizat de un colectiv de specialiști din cadrul Institutului pentru Studii Creștin-Ortodoxe de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, sub supravegherea și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Kallistos Ware, Mitropolit de Diokleia, fiind adoptat  și aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la recomandarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, prin Sectorul Patriarhal de Învăţământ şi Catehizare, fiind destinat credincioşilor cu vârste cuprinse între 18 şi 80 de ani. De remarcat este faptul că pot participa, fiind chiar recomandat, tinerii vorbitori de limba engleză.
Temele propuse (suport video și suport de curs) spre a fi susținute sunt următoarele:
1. Căutarea credinţei
2. Dumnezeu - Sfânta Treime: „Iubitorul de oameni”
3. A fi uman, pe deplin viu. Omul ca împlinire a vieţii
4. De ce a venit Iisus la noi?
5. Mântuirea în Hristos. - IPS Mitropolit Kallistos de Diokleia
6. Duhul Sfânt.
7. Ce este biserica? Nu este Dumnezeu de ajuns?
8. Trăirea credinţei. I. Dumnezeiasca Liturghie, un mărgăritar de mare preţ.
9. Trăirea credinţei. II. Sfintele Taine.
10. Trăirea credinţei. III. Sfânta Scriptură, rugăciunea şi postul.
11. Comportamentul creştin
12.Cerul pe pământ, membrii ai Bisericii şi cetăţeni ai raiului.
Programul «Calea Mântuirii», îmbunătățește și uniformizează cateheza parohială, cu ajutorul tehnologiei moderne, ducând la dezvoltarea misiunii laicatului în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Acesta poate fi implementat prin platformele  online de conectare și video-conferință cu credincioșii înscriși la acest curs în parohia de care aparțin. Cu sprijinul părinților protopopi în luna iulie va exista la nivel de fiecare protopopiat un curs de formare pentru preoții  care vor fi interesați de a dezvolta acest proiect național ”, a precizat pr. Daniel Ionel Marari, inspector eparhial la Biroul de catehizare și tineret.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu