25 iunie 2020

Sustinem Autostrada A13, sustinem dezvoltarea regionala!

0 Comentarii
Consiliul Județean Bacău a fost marți, 23 iunie 2020, gazda unui eveniment de promovare a proiectului care vizează Autostrada A13.

    Alături de Centura Ocolitoare a Bacăului și de Aeroportul băcăuan, autostrada este cel mai ambițios proiect de infrastructură mare în care județul s-a implicat activ.
    Proiectul a fost intens susținut de grupul parlamentarilor PSD băcăuani care, în februarie 2019 au reușit să integreze autostrada Bacău-Brașov în lista proiectelor de infrastructură prioritare ale Master Plan-ului de Transport al României. 3 luni mai târziu, în mai 2019 a fost lansată licitația pentru documentația proiectului tehnic iar în acest an, câștigătorul licitației, o firmă condusă de un consultant de prestigiu cu rădăcini băcăuane a semnat contractul.
Orice proiect, cu atât mai mult cele de infrastructură mare are, obligatoriu, trei etape care trebuiesc parcurse cu maximă seriozitate: documentația tehnică, cu proiectare, avize, și autorizații, sursa de finanțare și construcția propriu-zisă. Suntem în etapa în care se demarează întocmirea proiectului tehnic  urmând ca, în următorii doi ani să accesăm sursa de finanțare din granturi europene. Pentru partea de construcție cred că suntem îndreptățiți să afirmăm că avem băcăuani care pot ”duce” o asemenea lucrare la final, atâta timp cât, de pildă, Șoseaua de Centură este, la această oră cel mai dinamic șantier din România, în pofida dificultăților mari din 2018 și 2019 generate de condițiile meteo nefavorabile”, a precizat europarlamentarul Dragoș Benea.

    La rândul său, Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău a subliniat importanța strategică a autostrăzii Bacău-Brașov, exprimând totodată rolul de partener implicat al Consiliului Județean Bacău: ”este un obiectiv mult așteptat, care va asigura conectivitatea de care depinde dezvoltarea întregii Regiuni Nord-Est. Având deja experiența Centurii Ocolitoare a Bacăului, unde instituția noastră și-a dat concursul în toate fazele administrative, de la obținere de avize și autorizații, până la relocări de situri arheologice, vă pot asigura că, alături de celelalte UAT-uri, aveți în Consiliul Județean Bacău un partener de nădejde, serios și loial care va aborda cu celeritate și responsabilitate, toate necesitățile administrative din cadrul acestui proiect”. 
  

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu