2 ianuarie 2022

Peste 2000 de materiale pirotehnice interzise au fost confiscate de jandarmii băcăuani

0 Comentarii

 


Două persoane, care abordau trecătorii cu o ofertă bogată de obiecte pirotehnice, au fost depistate in data de 28 decembrie de jandarmii băcăuani în zona unor unități comerciale din municipiul Bacău și Onești.

          În urma verificărilor efectuate asupra acestora, au fost găsite mai mult de 2000 de petarde și artificii, de diferite categorii - P1, F2, FS1, interzise la comercializare.

          Jandarmii au întocmit actele procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, dosarul fiind înaintat polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanţe  Periculoase, în vederea continuării cercetărilor.

          În acest context, reamintim cetățenilor faptul că în conformitate cu legislația în vigoare, orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

          Totodată, pentru prevenirea unor incidente, precum și a faptelor de natură infracțională, recomandăm cetățenilor următoarele:

-să nu cumpere articole pirotehnice de la persoane neautorizate;

-să își supravegheze copiii, aceștia fiind predispuși la pericole dacă nu înțeleg riscurile la care se expun folosind petarde și artificii;

-să sesizeze orice încălcare a legii prin apel la 112 sau la cea mai apropiată patrulă de jandarmerie.

          Acțiunile pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul materiilor explozive vor continua în perioada următoare.                        

               

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu