31 ianuarie 2012

Ultima noastra iarna cu Boc

0 Comentarii
Astazi ne-am lamurit. Basescu nu avanseaza nici un fel de garantii ca vor fi posibile majorarile de salarii sau de pensii. Asa ca romani, vedeti cum va luptati cu frigul, ca omul nu pleaca. Pur si simplu nu vrea sa plece!

Un viscol a fost de ajuns pentru ca Romania sa fie total paralizata. Pacat ca conducatorii nostri nu s-au prins cum reusesc austriecii, nemtii, sau elvetienii sa-si curate soselele ca-n palma in ciuda vicisitudinilor naturii. Ai nostri poate sunt interesati cum sa rasuceasca cartile, ce aliante sa mai faca ca ei sa fie in joc. Boc a pus mana pe lopata in scop solidar. Incearca sa ofere un exemplu personal intr-un moment greu pentru populatie, ca sa-si mai netezeasca imaginea sifonata rau- de protestele din strada. Apropo de strada, oamenii continua lupta; lupta cu sistemul, cu gerul, cu foamea. Ceea ce nu intelege premierul e ca lumea nu-l doreste coleg la deszapezire, ci mai curand, sa vada pe DN-urile noastre niste mamuti mecanici care sa curete zapada. Asadar, premierul a ramas repetent si anul acesta la comunicare, reusind totul timpul sa fie pe langa problema!

Comasate sau nu, anticipate sau la termen, anul acesta vor fi alegeri. E ultima iarna cu Boc...Un lucru destept de facut e sa ne punem pe treaba, si sa ne prezentam la urne atunci cand vom avea ocazia. Asa se rezolva lucrurile intr-o democratie(...)

Un nou dealer Mazda în Bucuresti

0 Comentarii

Pentru posesorii marcii Mazda avem vesti.


Începând cu prima lună a lui 2012, un nou dealer se alătură reţelei de parteneri Mazda în Romania. Mazda German Top Trading (GTT) este deschis în Bucureşti şi asigură atât servicii de vânzare prin noul showroom, cât şi operaţiuni de service prin unitatea proprie.


Numărul de dealeri Mazda la nivel naţional ajunge astfel la 12, aceştia fiind prezenţi pe piaţă prin 14 reprezentanţe. „Am început noul an într-o notă pozitivă prin extinderea numărului de parteneri Mazda. Odată cu noul dealership Mazda GTT numărul de puncte de vânzare din capitală ajunge la 4, acoperind toţi polii comerciali ai Bucureştiului. Pe lângă cunoscutele modele Mazda2, Mazda3, Mazda6 şi CX-7, în showroom va fi prezent, odată cu lansarea europeană din primăvară, şi noul SUV CX-5 care integrează tehnologiile SKYACTIV, aducând o adevărată revoluţie în domeniu”, a declarat Cristian Rigu, Country Manager Mazda. Reprezentanţa Mazda GTT are o suprafaţă de 185 mp şi este situată în Str. Turnu Magurele nr.270D, Sectorul 4 iar operaţiunile de service se vor efectua în Bd. Theodor Pallady, nr. 42B, Sector 3. Mazda GTT pune la dispoziţia potenţialilor clienţilor o flotă de teste compusă din Mazda3, Mazda6 şi CX-7, iar din luna martie noul CX-5.

Radu Moraru revine cu Nasul

0 Comentarii
Radu Moraru se pregateste sa lanseze, in luna februarie, postul Nasul TV, pentru finantarea caruia a apelat la subscriptia publica de actiuni. Noul proiect vine dupa ce realizatorul s-a retras din 10 TV, proiect sustinut de patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari.
Oare ce surprize ne va mai oferi ''Nasul''? Mereu surprinzator...

Valentine's Day Party

0 Comentarii
Vino și tu alături de noi in data de 23 februarie in Dublin Irish Pub să ne distrăm în stil "PEDAGOGIC" cu ocazia Zilei Îndrăgostiților.
Prețul unui bilet este de 10 RON.

Camera de Comert se extinde la Moinesti

0 Comentarii

Pentru a sprijini activitatea agenţilor economici, pentru a evita deplasările la Bacău şi, nu în ultimul rând, pentru a economisi timp preţios şi bani, începând cu 1 februarie, se deschide
REPREZENTANŢA MOINEŞTI A CAMEREI DE COMERŢ BACĂU.
Principalele servicii oferite sunt:
 înfiinţări firme / modificări acte firme / autorizări
 furnizare informaţii de afaceri privind:
• oportunităţi de afaceri
• firme, grupuri de firme pe domenii de interes pentru afaceri
• potenţiali parteneri de afaceri din ţară şi/sau străinătate
 furnizare informaţii de afaceri din reţeaua internaţională European Enterprise Network (40 ţări)
 certificare:
• obţinere avize şi/sau autorizaţii de funcţionare pentru instituţii, primării
• pentru: deschidere conturi bancare, participări la licitaţii, leasing etc.
• calitate IMM
• calitate de membru al CCI Bacău
• origine mărfuri
• eveniment de forţă majoră
 organizare cursuri de pregătire şi formare profesională.

Sediul Reprezentanţei este în Moineşti, str. Vasile Alecsandri, nr. 206
(în clădirea Bibliotecii Municipale).
Programul de lucru este între orele 08.00 – 17.00.


Le uram succes!

Vorbim mai mult, platim mai putin

0 Comentarii

Operatorii se aliaza cu publicul...


ANCOM a finalizat şi comunicat tuturor furnizorilor activi de telefonie fixă şi mobilă din România noile tarife maxime pe care aceştia le pot percepe pentru terminarea apelurilor telefonice în propriile reţele. Tarifele maxime vor scădea pe parcursul anului 2012 cu peste 30% în două etape.
Astfel, cei şase operatori de telefonie mobilă identificaţi cu putere semnificativă pe piaţă – Cosmote, Orange, RCS&RDS, Romtelecom, Telemobil şi Vodafone – vor practica, începând cu 1 martie 2012, un tarif maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor în reţele de telefonie mobilă de 4,05 eurocenţi pe minut. A doua etapă de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor în reţelele de telefonie mobilă va avea loc la 1 septembrie 2012, dată de la care se va practica un tarif maxim de 3,07 eurocenţi/minut.



Tarifele maxime pentru interconectare în vederea terminării apelurilor practicate de cei 51 de operatori de telefonie fixă identificaţi ca având putere semnificativă pe piaţă vor scădea în prima etapă la 0,82 eurocenţi/minut de la 1 martie 2012, urmând ca de la 1 iulie 2012 să scadă la 0,67 eurocenţi/minut. Tarifele de interconectare practicate de furnizorii de telefonie fixă nu mai sunt diferenţiate în funcţie de intervale orare.

Above & Beyond revin in Romania

0 Comentarii

Daca doriti sa va distrati si sa ''simtiti'' muzica adevarata avem o sugestie pentru voi;


The Mission prezinta ii prezinta in data de 3 martie pe Above & Beyond in concert in Romania la World Trade Plaza.
Pret bilet: 60 de lei

Bacău- o pagină de istorie recentă

0 Comentarii

Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului, 27 ianuarie, este marcată în Bacău de seminarul “Bacău- o pagină de istorie recentă. Destine întrerupte”.



În zilele de 26 şi 27 ianuarie, la Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru” Bacău au avut loc o serie de activităţi pentru comemorarea Holocaustului, sub genericul “Bacău- o pagină de istorie recentă. Destine întrerupte”. La organizarea seminarului au colaborat Centrul “American Corner”, Centrul Internaţional de Cultură şi Arte “George Apostu” Bacău, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România- “Elie Wiesel”, Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică şi Asociaţia pentru Dezvoltare şi Integrare Europeană.


În cadrul celor două zile de manifestări, elevii au avut ocazia să vadă documentare cu privire la tragedia Holocaustului în România şi au putut sta de vorbă cu unul dintre supravieţuitorii „Trenului morţii”, Iancu Ţucărman. Cele două zile de activităţi s-au încheiat cu o expoziţie de tablouri având ca temă Holocaustul, la Centrul Internaţional de Cultură şi Arte “George Apostu”. Pe parcursul unei luni de zile, băcăuanii vor avea ocazia să viziteze această expoziţie.
Data de 27 ianuarie a devenit Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului în urma unei Rezoluţii adoptate în anul 2005 de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Concert Implant Pentru Refuz

0 Comentarii
Pub Subway va invita sambata 25 februarie la ora 22:00 la concert Implant Pentru Refuz.
Pret bilet: 15 lei

Concert Mihai Jachet Band

0 Comentarii
Joi, 23 februarie la ora 21:00 Pub Subway va invita la concert Mihai Jachet Band.
Colaj de Rock, Blues, Folk si Country cu piese ale artistilor precum Santana, ZZ Top, Ericl Clapton, Elvis Presley, Willy Nelson si multi altii!
Intrarea: 10 lei

Romania spune NU -ACTA!

0 Comentarii

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este un acord multilateral care propune o serie de standarde internationale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuala. Acordul a fost negociat la nivel global intre mai multe tari europene, SUA, Australia, Coreea de Sud si Noua Zeelanda, printre altele. Tratatul nu se refera doar la pirateria online, cum e cazul SOPA, ci acopera si comertul cu produse contrafacute.


Conform unui document intocmit de accessnow.org, ACTA este o amenintare la adresa drepturilor utilizatorilor pentru ca:
ACTA ii forteaza pe furnizorii de Internet sa desfasoare activitati de supraveghere la nivelul retelelor proprii si sa puna la dispozitia detinatorilor drepturilor de proprietate intelectuala datele personale ale presupusilor faptuitori.
Extinderea raspunderii intermediarilor ii va determina pe furnizorii de Internet sa desfasoare activitati de supraveghere la nivelul retelelor proprii si sa implementeze mecanisme intruzive de identificare a presupusilor infractori, cum ar fi monitorizarea la scara larga a comunicatiilor prin utilizarea procedurii de “deep packet inspection”, permitand astfel incalcarea grava a vietii private a utilizatorilor. Practic, proprietarii drepturilor de copyright vor avea posibilitatea sa obtina informatii private despre utilizatorii de internet, fara sa aiba nevoie de mandate ale judecatorilor.

Lansarea Empower Connect in Bacau

0 Comentarii

In data de 2 februarie incepand cu ora 21.00, Restaurantul Curigo din incinta Arena Mall Bacau va fi gazda unui eveniment " Lansarea Empower Connect in Bacau: sa ne cunoastem!''.



Empower Connect este o platforma de socializare offline pentru toti cei interesati de domeniul dezvoltarii personale si profesionale. Proiectul se concretizeaza intr-o serie de intalniri lunare in mai multe orase din Romania si din strainatate. Empower Connect este un proiect format din intalniri gratuite unde sunt bineveniti toti cei care doresc sa-i cunoasca, sa cunoasca alti oameni interesati de acest domeniu si sa socializeze.



La Empower Connect te intalnesti cu membri ai echipei Empower, cu traineri, consultanti, antreprenori, profesionisti in diverse domenii. Gasesti la un loc furnizorii si clientii in domeniul dezvoltarii personale si profesionale si pe toti pasionatii acestui domeniu.

30 ianuarie 2012

Trimiterile postale internationale reluate

0 Comentarii

Poşta Română informează că, datorită ameliorării condiţiilor meteo, programul curselor aeriene internaţionale cu plecare şi sosire de pe/la Aeroportul „H. Coandă” Bucureşti a fost reluat conform parametrilor.


În consecinţă, activitatea de primire şi expediere a trimiterilor poştale internaţionale se desfăşoară în condiţii normale începând cu după-amiaza zilei de 27 ianuarie 2012.

Seara Bob Marley

0 Comentarii
Pub Subway va invita joi, 2 februarie la ora 20:00, la o seara dedicata lui Bob Marley.
Proiectie si muzica buna asa cum suntem obisnuiti pentru o seara de neuitat.
Intrarea libera.

Regionala de Darts

0 Comentarii

In data de 11 februarie, Pub Subway va invita la Camptionatul national de Darts. Tinuta: camasa de tip polo, pantaloni si pantofi inchisi la culoare. Nu sunt acceptati pantalonii de tip blue-jeans.
Program:
- ora 9:00: se deschide locatia, incep inscrierile
- ora 10:00: se incheie inscrierile la concursul mixt
- ora 10:30: incepe concursul mixt
- ora 13:30: se incheie inscrierile la concursul feminin
- ora 14:00: incepe concursul feminin
(nota: fetele pot participa la ambele concursuri)
Format:
Steel darts, 501, intrare simpla, iesire cu o dubla. Mixt: primul la 4 leg-uri, semifinala primul la 5 leg-uri, finala primul la 6 leg-uri. Semifinalele si finala se joaca cu diferenta de doua leg-uri. Feminin: prima la 4 leg-uri, finala prima la 5 leg-uri cu diferenta la 2 leg-uri.



Taxa de participare: 40 de lei pentru concursul mixt; 20 de lei pentru concursul feminin
Participare: sistem OPEN. Pot participa si jucatorii care nu sunt inscrisi in federatie. Membrii FDR vor primi si puncte standard.
Premii concurs mixt si feminin:
Produse din partea METAXA, Budweiser Budvar si in bani cota parte din taxele de participare.
La o participare mai mare de 32 de concurenti se premiaza primii 8, iar la o participare mai mica se premiaza primii 4.

Ziua Mondială a Zonelor Umede

0 Comentarii

Tema sub care se organizează anul acesta activităţile în cadrul Zilei Mondiale a Zonelor Umede: „Zone Umede şi Turism”. este legată de tema următoarei conferinţe a părţilor: „Zone umede, Turism şi Recreere”, conferinţă care va avea loc la Bucureşti în cursul lunii iulie 2012.


Turismul în zonele umede poate fi o experienţă fantastică, evidenţiată prin numărul mare de turişti care au ales aceste locuri pentru recreere. În anul 2010, 940 milioane de turişti au vizitat aceste zone, estimându-se o cifră de cca. 1,6 miliarde până în anul 2020. Asigurarea unor practici turistice durabile în zonele umede – ecoturismul -, cât şi conştientizarea turiştilor privind valorile acestora, vor contribui la menţinerea pe termen lung a echilibrului biodiversităţii din aceste zone şi a beneficiilor pe care acestea le oferă comunităţilor locale.


În perioada 31 ianuarie - 06 februarie 2012 ARPM Bacău va desfăşura următoarele acţiuni dedicate acestei zile, după cum urmează:
1. O serie de seminarii în care vor fi prezentate materiale informaţionale şi vor fi dezbătute aspecte la temă;
2. Activităţile: „Importanţa zonelor umede pentru migraţia păsărilor” şi „Cum ajută zonele umede la epurarea apelor”.
Calendarul activităţilor:
31 ianuarie ora 13 – Şcoala G. M. Cancicov Bacău,
01 februarie ora 12 – Liceul Sportiv Bacău,
02 februarie ora 9 – Grupul Şc. Agricol Hemeiuşi; ora 14 – Şcoala S. Haret Bacău,
03 februarie ora 09 – Colegiul Naţional Pedagogic Ştefan cel Mare Bacău,
06 februarie ora 12 – Şcoala I. Creangă Bacău,
09 februarie ora 11 – Colegiul G. Antipa Bacău.

Body Painting Party

0 Comentarii
Sambata, 4 februarie in Club Kremlin se anunta o crestere brusca a temperaturii. Fete frumoase, pline de senzualitate, vin sa-ti desfate privirile intr-un show plin de culoare si erotism.
Rezident:DJ Juniorr
Grabeste-te sa prinzi miezul noptii in club si platesti doar 10 lei intrarea! Dupa ora 00, pretul biletului este 15 lei.

Expozitii la Biblioteca

0 Comentarii
Luni, 30 ianuarie 2012;
Împrumut Adulţi -
CALISTRAT COSTIN
D.N. 30 ianuarie 1942, Bacău
(Numele la naştere: Costinel Costin)
Poet, prozator, publicist, traducător, critic literar.

 Debutează în literatură în anul 1966 cu articole de critică, poezie, publicistică în „Limbă şi literatură”, „Tribuna” şi „Ateneu”.
 Debut editorial în 1974.
 Colaborează la „Luceafărul”, „Cronica”, „Convorbiri literare”, „Orizont”, „Tomis”, „Steaua”, „Argeşul”, „Vatra”, „Sinteze”, „Deşteptarea” ş.a.
 Expoziţie de carte cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la naşterea lui Calistrat Costin, realizată de Virginia Stelea.

Sala de Lectură;
Ion Luca Caragiale
(1852 - 1912)


 Dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist român, de origine greacă.
 Este considerat a fi cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români.
 A fost ales membru post-mortem al Academiei Române.
 Expoziţie de carte cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la naşterea lui Ion Luca Caragiale, realizată de Diana Toma şi Margareta Duma.

Gerul se inteteste

1 Comentarii

In intervalul 30 ianuarie - 3 februarie, in Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramures si Dobrogea vremea se va mentine geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor.



Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre -27 si -17 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.
In Dobrogea, Baragan si sudul Moldovei vantul va avea viteze ce vor atinge la rafala 40...50 km/h, accentuand senzatia de frig.
Indicele de racire IR va cobori sub pragul critic de -32 de unitati.



In ciuda conditiilor meteo, in tara oamenii continua protestele...Base trebuie sa vina cu ceva; Pensiile si salariile vor fi majorate din aprilie?! Vom vedea...Cine cedeaza?

Karaoke in Pub The Stage

0 Comentarii
Pub The Stage va invita in data de 2 februarie sa va exersati ''talentele'' vocale intr-o super seara de Karaoke alaturi de trupa Opt si Un Sfert. Va invitam la cel mai original Karaoke din Bacau. Alege instrumentul si urca pe scena.

Caragiale la aniversare

0 Comentarii

Google isi intampina internautii in data de 30 ianuarie cu un nou logo dedicat implinirii a 160 de ani de la nasterea dramaturgului roman I.L.Caragiale.


Noul logo al Google Romania prezinta un bust al scriitorului roman, realizat in grafica. Totodata, in noul logo, bustul lui Caragiale este suprapus peste cuvantul “Google”, care apare ca si cum ar fi caligrafiat cu penita. De asemenea, grafica omagiala include si o scrisoare, care iese partial din chenarul logoului, aluzie la “O scrisoare pierduta” a lui I.L. Caragiale.

29 ianuarie 2012

Moscow Night in Club Zebra

0 Comentarii
Cyclic Agency si Zebra Club Bacau prezinta Moscow Night sambata 18 februarie incepand cu ora 23:00 in Zebra Club Bacau. Seria de petreceri "Moscow Night", organizata de Cyclic Agency, ajunge si la Bacau, in Club Zebra, sambata, 18 februarie.
Pentru Andrey Pushkarev, primii pasi in cariera de DJ au fost facuti la doar 14 ani, la postul de radio din cadrul liceului la care studia. Primul gig intr-un club s-a consemnat in 1996, la varsta de 15 ani, iar de atunci viata si muzica au devenit inseparabile. In 2006 devine rezidentul postului de radio Deepmix Moscow, una dintre cele mai importante statii de profil din lume, la care lucreaza pana in 2011. Statutul de membru al Deepmix i-a oferit ocazia sa mixeze la festivaluri foarte importante din tara si strainatate si sa fie invitat in cele mai tari cluburi de profil din Europa si chiar America de Sud.
DJ Optick intra in categoria - a man on a mission!
Ca artist, a incercat in permanenta sa depaseasca limitele unui tipar impus de un anume stil din muzica dance. Sound-ul marca Optick este "friendly" pentru radio si rupe orice ring de dans, este combinatia perfecta. De-a lungul anilor, Optick si-a rezervat un loc in randul celor mai buni DJ-i romani prin prezentele la evenimente de senzatie organizate in tara, organizarea celui mai iubit festival outdoor din Romania, Liberty Parade, prin invitatiile onorate in America de Nord, prin cel mai tare show radio de profil, Next Level, sau prin titlul de Cel mai bun DJ roman din 2010, la Nights.ro Awards.
Cariera lui Mano a inceput in urma cu 6 ani, in 2009, cand devine rezidentul fostului Hypnotic, din Iasi. Cu timpul a reusit sa imparta pupitrul cu nume precum Simon Baker, Satoshi Tomiie, Monoroom, Alex Flitsch, Markus Homm sau Tom Clark. O data cu vara lui 2011, Mano devine rezidentul plajei Kudos, bifand aici importante gig-uri alaturi de cele mai importante nume ale scenei de profil romanesti dar si impreuna cu artisti de peste hotare.
Dress code: Red (on top)
Pret bilet: 15 lei

Vrei să faci parte din echipa Tineretului 2012 ?

0 Comentarii

Chiar daca afara e ger acum, pentru cei interesati sa-si marcheze obiective pentru vara 2012, bine ar fi sa luati seama!


Vrei să faci parte din echipa TINERETULUI 2012 ?! E SIMPLU !
Trimite un e-mail la adresa complextineretului@yahoo.com care să conţină:
- Subiect e-mail: postul pentru care vrei să optezi;
- Poze cât mai reprezentative
- CV-ul pentru animaţie / sampling / hostess să conţină şi: înălţime, greutate, dimensiuni.
- CV-ul pentru Mc să conţină şi: cluburi cu care ai colaborat, persoane care te-ar recomanda (cu număr de telefon)
- Date de contact: Nr telefon, adresa e-mail, cont Facebook, etc.
Va rugăm să respectaţi paşii pentru a ne fi mai uşor la preselecţie.
Se oferă:
Mc - masă şi cazare + salariu
Animatoare / Animatori / Sampling / Hostess / Acrobaţi - cazare + salariu.



Salariile, vor fi confidenţiale şi se vor negocia direct, în funcţie de program si perioada de colaborare. Deasemenea, persoanele care vor da dovada de seriozitate şi implicare, vor fi recompensate la finalul sezonului, cu bonusuri cuprinse între 500 - 2.000 RON.
Pentru animaţie, rugam fetele sa ne informeze daca sunt dispuse sa danseze si topless (sânii pictaţi sau acoperiţi cu plasture).
Pentru cei care doresc să opteze pentru alte posturi: muncitori necalificati, ospătari, barmani, Dj, etc etc, îi rugăm să ne trimită CV-urile lor pentru a-i avea în baza de date.
Selectia finală, va avea loc intre 10-15 Aprilie, pe baza mail-urilor / CV-urilor primite. Persoanele selectate vor fi anuntate, telefonic sau prin mail.

Apel pentru Crucea Rosie Bacau

0 Comentarii

Incepând cu data de 4 iulie 2011, de la data înființării sale, Serviciul de Ambulanță al Crucii Roșii Bacău a reușit cu sprijinul dumneavoastră, prin donațiile 2% către Crucea Roșie Bacău, să fie la dispoziția cetățenilor, având capacitatea de a asigura transportul și asistența medicală de urgență în cadrul diferitelor evenimente (spectacole, competiții sportive etc).



În prezent, Serviciul de Ambulanță al Crucii Roșii Bacău asigură transport sanitar interjudetean (cu sau fără echipaj medical de urgență), consultații de urgență la domiciliu și nu în ultimul rând asistență medicală de urgență pentru competiții sportive, evenimente cultural-artistice și alte manifestări. Astfel, în ultimul trimestru al anului numărul intervențiilor se ridică la 175 apeluri preluate și efectuate.
Pentru a putea continua activitatea Serviciului de Ambulanță al Crucii Roșii Bacău, avem nevoie de sprijinul comunității, implicit a dumneavoastră!

Programul activitătilor cultural – educative la Biblioteca

0 Comentarii
Luni, 30 ianuarie 2012
ora 10,00 - Şcoala Generală cu Clasele I – VIII „Dr. Alexandru Şafran”

Activitate din cadrul proiectului de parteneriat "VIS DE COPIL"
încheiat între Biblioteca Judeţeană „C. Sturdza”Bacău şi Şcoala Generală cu Clasele I – VIII Nr.10,

Spectacol de cântece şi poezii prezentat de elevii participanţi la proiect.
Expoziţie cu desenele copiilor, inspirate din opera lui Eminescu.

Autori şi coordonatori proiect – profesori: Lucica Filimon, Georgeta Butunoi, Maria Pintea, Maria Sebestin, Maria Prisacaru, Rita Mertz, Şcoala Generală cu Clasele I – VIII „Dr. Alexandru Şafran”
Colaborator activitate – Iulia Leteanu - şef birou, Biblioteca Jud. „C. Sturdza”

Sala de Lectură Periodice
ION LUCA (1894-1972)
dramaturg, poet, om de teatru

Debutează în anul 1933, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, cu piesa IUDA.
A compus şi publicat peste 40 de piese de teatru.
Dramaturgia lui Ion Luca se înscrie, într-o anumită măsură, în sfera tradiţionalismului literar interbelic.

Panou documentar, cu articole din ziarele locale şi centrale, realizat cu ocazia comemorării a 40 ani de la moarte de Mihai Ciumaşu.

Marţi, 31 ianuarie 2012 - Secţia de Artă
FRANZ SCHUBERT (1797–1828)
compozitor austriac

Expoziţie şi panou documentar cu ocazia împlinirii a 215 ani de la naştere, realizate de Simona Marcu.

Miercuri, 1 februarie 2012, ora 10,00 - Secţia pentru Copii

Activitate din cadrul proiectului de parteneriat „CARTEA - PRIETENA MEA!”
încheiat între Grădiniţa cu Program Normal Nr.16 Bacău şi Biblioteca Judeţeană „C. Sturdza”

Spectacol literar – muzical

Iarna în literatură – prezintă Iulia Leteanu.

„Ninge, ninge” – joc cu text şi cânt – prezintă grupa mare, pregătitoare pentru şcoală, prof. înv. preşcolar Maria CHIRILOAIE.
„Omul de zăpadă” – program de cântece, coordonator prof. înv. primar Mihaela DINU.
Expoziţie – concurs de desene - participă preşcolarii şi şcolarii implicaţi în proiect.
Coordonatori activitate: Iulia Leteanu - şef birou, Biblioteca Jud. „C. Sturdza” şi Maria CHIRILOAIE - prof. înv. preşcolar , Grădiniţa cu Program Normal Nr.16 Bacău.

Joi, 2 februarie 2012 – Împrumut Adulţi
„Neurochirurgia la ceas aniversar’’ - Expoziţie de carte cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea lui Constantin Arseni (1912 – 1994) , realizată de Daniela Ifrim.

O singură politică, o experientă Google unitară

0 Comentarii

Google anunta ca va renunţa la peste 60 de politici diferite de confidenţialitate pentru produse şi servicii şi le va înlocui cu una singură, mult mai scurtă şi mai uşor de citit.


Noua politică va acoperi mai multe produse şi funcţii şi va reflecta dorinţa de a crea o experienţă unitară, frumoasă, simplă şi intuitivă în cadrul produselor şi serviciilor Google.
Considerăm că este foarte important, aşadar vă rugăm să acordaţi câteva minute pentru parcurgerea Politicii de confidenţialitate şi Termenilor şi condiţiilor actualizate la http://www.google.com/policies/. Aceste modificări vor intra în vigoare la data de 1 martie 2012.

28 ianuarie 2012

Oportunitati

0 Comentarii
Comisia Europeana angajeaza specialisti in diverse domenii: admnistratie publica, comunicare, audit, relatii externe, joburi ce vor fi remunerate corespunzator: intre 4.000-17.000 euro.

Daca va tine, puteti aplica online pe site-ul Epsop, Euroconcurs. Procesul de selectie dureaza aproximativ 6 luni si incepe din momentul inregistrarii pe site. Sunt mai multe etape de urmat pana cand veti fi alesi, incluzand testele online, dupa care evaluarea in unul din cele doua centre din Bucuresti precum si testarile la Bruxelles-Belgia, cheltuieli suportate de Uniunea Europeana. Daca ati ajuns pana aici, sunteti aranjati caci partenerul va fi angajat automat pe piata muncii unde veti fi solicitat, cheltuielile de relocare fiind si acestea suportate de "europeni".

Asa ca, incercati! Basescu nu va retine...poate doar nostalgia pamantului romanesc...

Temperaturi scazute-atentionari de vreme rea

0 Comentarii



Atentionari de cod galben, temperaturi de -23 grade la Intorsura Buzaului, zone calamitate de viscol, criza politica, sociala dar si meteorologica;


În această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.
În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate -căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături (în acest caz, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea unui medic).
Este recomandat ca, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.
De asemenea, trebuie evitat consumul bauturilor alcoolice.


În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor - evitarea situațiilor în care aceștia sunt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Ioan Gyuri Pascu vine in Pub The Stage

0 Comentarii

The Stage prezinta cu mare mandrie in data de 1 februarie Concert Ioan Gyuri Pascu in cadrul Serii de Folk.


Ioan Gyuri Pascu (n. 31 august 1961, Agnita) este muzician și actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues, reggae. A cântat împreună cu grupurile The Blue Workers, Pacific.


Intrarea se face de la ora 20:00
Pretul biletului este 25 de ron.

Symphony of Love in Arena Mall

0 Comentarii
Marti, 14 februarie, Arena Mall va invita la serie de evenimente sub auspiciile dragostei, ce caracterizeaza luna februarie:

- Casatorii pentru o zi - incepand cu ora 14.00

- Free Hugs si Bratari "Flirt" - incepand cu ora 13.00

- Spectacol de teatru "Iubire inflacarata" - incepand cu ora 17.30

- Symphony of Love - Filarmonica "Mihail Jora" Bacau - incepand cu ora 19.00

Rasfata-ti perechea de Valentine's Day in Arena Mall.

Gerul pune stapanire pe tara noastra

0 Comentarii

În intervalul 28 ianuarie - 3 februarie in Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Maramures vremea va fi geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime se vor incadra pe arii extinse între -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.


Brrr!

Un nou complex social se va deschide la Bacău

0 Comentarii
Complexul Social „Lazaret” al Fundaţiei „Episcop Melchisedec Ştefănescu” din Bacău va fi inaugurat luna viitoare. Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a inspectat in data de 27 ianuarie şantierul pentru a vedea care este stadiul lucrărilor.
„În contextul Anului omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor eparhia noastră, prin sectorul Misiune şi Filantropie organizează şi vrea să deschidă mai multe complexe sociale. Unul din acestea va fi deschis la Bacău în cartierul Lazaret şi va cuprinde un Centru de Autism, Centru de Dezalcoolizare, Centru de Stomatologie socială, Centru de mediere şi altele. Complexul care este în curs de inaugurare va răspunde la o parte din acel segment de oameni care suferă şi care au nevoie de sprijinul nostru”, a precizat Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.
Primul centru din cadrul Complexului este destinat copiilor cu autism şi va fi inaugurat pe 1 februarie.

27 ianuarie 2012

Tehnologizare la Posta Romana

0 Comentarii
Vă informăm că, în perioada 29 ianuarie - 31 ianuarie 2012, se va efectua upgrade-ul aplicaţiilor informatice pentru poşta internaţională.
Ca urmare a acestor operaţiuni, C.N. Poşta Română S.A. informează clienţii săi că activităţile de primire, prelucrare, dar şi de expediere a depeşelor poştale vor înregistra întârzieri în ceea ce priveşte termenele de distribuire a trimiterilor poştale internaţionale.

Calatoria cu metroul platita prin SMS

0 Comentarii

Din 30 ianuarie 2012, Orange România, în parteneriat cu Metrorex lansează în premieră naţională sistemul de plată şi acces la serviciile de transport cu metroul prin folosirea unui singur număr scurt, disponibil atât prin sms, cât şi apel, exclusiv în reţeaua Orange.
Clienţii Orange pot plăti o călătorie cu metroul prin SMS la 1700, iar confirmarea plăţii o primesc imediat, tot prin SMS. De asemenea, ei pot opta pentru achiziţionarea a 2 sau 10 călătorii, trimiţând textul 2C sau 10C la numărul scurt 1700. Preţul unei călătorii este de 0,50 euro, pentru 2 - 0.90 euro, iar la cumpărarea a 10 călătorii preţul este de 2,20 euro.


Adiţional, călătoriile se pot cumpăra şi prin SMS la numărul 7477.
Accesul în staţie se va face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul pe peron.
De asemenea, în cazul în care clientul doreşte să afle informaţii despre numărul călătoriilor rămase şi despre perioada de validitate, poate trimite gratuit un SMS cu textul INFO la 1700 şi va primi înapoi un mesaj scris cu informaţiile solicitate. În prima etapă, serviciul este disponibil în staţiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozăveşti şi Politehnica.
Mai multe detalii sunt disponibile prin apel la 1826, tarif normal în reţea sau în magazinele Orange.

Audiente la primar

0 Comentarii

Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a primit în cursul zilei de miercuri, 25 ianuarie, 22 de persoane care au solicitat audiențe. Principalele probleme care au fost discutate și soluționate au făcut referire la cumpărări și schimburi de locuinte.
În cadrul audiențelor au fost discutate și cazurile a trei bolnavi, ai căror părinți au solicitat ajutoare de urgență. În funcție de gravitatea bolilor și complexitatea dosarelor medicale, aceștia au primit ajutoare de urgență cuprinse între 2.500 și 7.000 de lei.
Si pentru restul persoanelor cu probleme, ce oferiti domnule primar?


Cata deschidere catre cetateni?!

Sarbatoarea Monedei Euro

0 Comentarii

Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 30 ianuarie 2012, o monedă din argint dedicată aniversării a 10 ani de la introducerea bancnotelor şi monedelor euro. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucăţi.


Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 365,00 lei/buc.
Monedele din argint dedicate aniversării a 10 ani de la introducerea bancnotelor şi monedelor euro au putere circulatorie pe teritoriul României.

Să-i ajutăm pe cei afectati de viscol

0 Comentarii

În aceste zile în care din cauza căderilor masive de zăpadă, mai ales în sudul ţării, mulţi semeni de-ai noştri au rămas înzăpeziţi, Patriarhia Română face un apel către clerul şi credincioşii din zonele afectate de viscol ca împreună cu autorităţile locale să ofere sprijin persoanelor care au nevoie urgentă de ajutor (ceai şi


alimente).

Vremea afecteaza si trimiterile postale

0 Comentarii

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile cursele aeriene internaţionale cu plecare şi sosire de pe/la Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti au întârzieri sau sunt anulate.


În consecinţă, activitatea de primire şi expediere a trimiterilor poştale intrenaţionale este afectată de condiţiile meteo severe din Bucureşti, începând cu seara zilei de 25 ianuarie 2012.
În funcţie de evoluţia evenimentelor vom reveni cu informaţii.

Program Cinema City

0 Comentarii
Haywire

27.01.2012 - 02.02.2012



Program
Joi 21:30



Mallory Kane este un agent superantrenat care lucrează pentru o agenţie guvernamentală de securitate în cele mai murdare şi mai periculoase colţuri ale lumii. După ce eliberează cu succes un jurnalist chinez ţinut ostatic, aceasta este înlocuită şi lăsată să moară de cineva apropiat ei din propria agenţie. Fiind deodată ţinta unor asasini profesionişti care-i ştiu orice mişcare, Mallory trebuie să găsească adevărul pentru a rămâne în viaţă.


Avem un Zoo

27.01.2012 - 02.02.2012



Program
Vineri, Luni - Joi 14:20, 17:20, 19:45, 21:50

Sambata - Duminica 11:50, 14:20, 17:20, 19:45, 21:50



Fostul jurnalist Benjamin Mee, care lucrase la cotidianul britanic The Guardian, şi-a scris memoriile, iar acestea stau la baza filmului.
Un văduv îşi ia copiii şi se mută la ţară pentru a avea grijă de animale exotice. Bărbatul şi-a cheltuit toate economiile pentru a cumpăra o grădină zoologică părăginită, în care trăiesc vreo 200 de animale pe cale de dispariţie. El decide să renoveze şi să redeschidă grădina zoologică în amintirea soţiei sale, Katherine, care a murit din cauza cancerului.


Dreptate la inaltime

27.01.2012 - 02.02.2012



Program
Vineri, Luni - Joi 13:40, 15:50, 18:00, 20:10, 22:20

Sambata - Duminica 11:30, 13:40, 15:50, 18:00, 20:10, 22:20



Nedreptatea unui sistem judiciar defectuos îl aduce pe un poliţist incoruptibil în pragul nebuniei. După ce a ajuns în închisoare pentru o infracţiune pe care nu a comis-o, Nick (Sam Worthington) începe să încalce toate regulile, singura lui şansă fiind acum evadarea.


Ziua Tradatorilor

27.01.2012 - 02.02.2012



Program
Vineri, Luni - Joi 16:00, 18:10, 20:20, 22:30

Sambata - Duminica 11:40, 16:00, 18:10, 20:20, 22:30



Dialogurile tranşante şi inteligente amplasate în lumea modernă a puterii şi politicii fac din ZIUA TRĂDĂTORILOR o poveste profundă despre sex, ambiţie, loialitate, trădare şi răzbunare. Filmul urmăreşte traseul unui tînăr ataşat de presă care cade pradă jocurilor de culise politice, manipulărilor profesioniştilor veterani în domeniu, dar şi seducţiei unei tinere stagiare.


Lumea de dicolo 3D

20.01.2012 - 02.02.2012



Program
Vineri - Joi 15:00, 17:00, 18:50, 20:40, 22:40



Lupta de milenii dintre Vampiri şi Lycani îşi continuă dezlănţuirea în excepţionalul film 3D, Lumea de dincolo-Trezirea la viaţă, cel de-al patrulea şi cel mai spectaculos film al mult îndrăgitei serii Underworld. În Lumea de dincolo-Trezirea la viaţă, acţiunea sagăi şi haosul luptei sunt transferate la un nivel superior aducând-o pe legendara războinică a Vampirilor, Selena (Kate Beckinsale), în confruntare directă cu cel mai puternic adversar al ei. În acelaşi timp ea descoperă un secret şocant, care îi va schimba toate principiile şi valorile pentru care a luptat până acum.


J. Edgar

20.01.2012 - 02.02.2012



Program
Vineri - Joi 13:50, 16:30, 19:10



J. Edgar Hoover a fost primul director F.B.I, din mai 1924 până la moartea sa din 1972, perioadă în care a reuşit să stabilească principiile după care agenţia funcţionează şi astăzi, reuşind să-şi păstreze postul de-a lungul a şapte mandate prezidenţiale. În ciuda personalităţii mai puţin populare şi a zvonurilor privind comportamentului duplicitar, reţeaua largă de informatori i-au dat puterea de a ştii totul despre oricine. De aici şi supranumirea lui ca fiind cel mai cel mai puternic om din America. 


Contrabanda

20.01.2012 - 02.02.2012



Program
Vineri - Joi 14:00, 16:50, 19:20, 21:40



Mark Wahlberg se află în fruntea distribuţiei acestui thriller despre un om care încearcă să stea deoparte de lumea pe care s-a străduit mult s-o părăsească, pentru a-şi proteja familia.

Amplasat în New Orleans, filmul explorează universul dur al unor contrabandişti de clasă internaţională, unde acţionează împreună criminali disperaţi, oficiali corupţi, cu mize uriaşe şi mită pe măsură, unde loialitatea este o raritate, iar moartea pîndeşte la fiecare pas greşit.


Papusile Muppets

13.01.2012 - 02.02.2012



Program
Dublat
Vineri - Joi 13:50


Digital dublat
Vineri, Luni - Joi 15:40

Sambata - Duminica 11:00, 15:40

Digital subtitrat

Vineri - Joi 13:20



Muppets, cea mai amuzantă familie de păpuşi din istorie, se reuneşte pe marile ecrane în „Păpuşile Muppets”. Noua aventură începe cu Walter şi Gary, doi fani împătimiţi ai păpuşilor Muppets, care pleacă în vacanţă în Los Angeles, iar călătoria lor include şi o vizită la studiourile în care s-au făcut cunoscuţi idolii lor. Atunci când află că un magnat al petrolului (Tex Richman) vrea să demoleze vechiul teatru, Walter şi Gary îl caută pe Kermit.

La insistenţele lor, simpaticul broscoi reuneşte familia pentru un nou spectacol care să salveze teatrul în care au dat cele mai bune reprezentaţii din cariera lor. Miss Peggy se lasă cel mai greu convinsă, deoarece în acel moment era editor plus-size la Vogue - Paris şi îi era mai greu să renunţe la viaţa ei pentru a lucra alături de vechii ei prieteni.


Vremuri intunecate 3D

13.01.2012 - 02.02.2012



Program
Vineri - Joi 13:00, 22:10



Cinci tineri nord-americani sosesc in capitala Rusiei pentru a petrece o vacanta de vis intr-o metropola despre care nu cunosc prea multe amanunte, dar care este renumita pentru frumusete si pentru distractiile pe care le pune la dispozitia turistilor, dar, dupa ce isi petrec cateva zile vizitand punctele de atractie si frecventand cluburile de noapte, cele doua fete si cei trei baieti se trezesc blocati intr-un oras invadat de o specie extraterestra malefica, care dezintegreaza deopotriva oameni si animale si care devoreaza toate sursele de energie electrica. Informatiile transmise in buletinele de stiri de la posturile nationale si internationale de televiziune demonstreaza faptul ca Moscova nu este singurul oras de pe Glob care a cazut victima atacului extraterestrilor ce nu pot fi vazuti cu ochiul liber de catre oameni.


Jack si Jill

13.01.2012 - 02.02.2012



Program
Vineri - Joi 17:50, 20:00, 22:00



Jack ar duce o viaţă aproape perfectă dacă n-ar avea de suportat o excepţie extrem de supărătoare, care-i cade pe cap de sărbători – sora lui geamănă - Jill. În fiecare an el trebuie să suporte o agasantă vizită de Thanksgiving a surorii sale, căreia nu-i trebuie mult ca să-i dea viaţa complet peste cap. Pe măsură ce vizita ei de weekend ameninţă să se transforme intr-o şedere de o lună, gemenii se ceartă tot mai mult, se tachinează, se atacă, cum numai gemenii ştiu s-o facă. Când devine tot mai clar că Jill nu mai are de gând să plece, Jack pune în aplicare mai multe scheme care speră că o vor pune pe fugă, determinând-o pe Jill să se întoarcă acolo unde îi place lui Jack s-o ştie - în celălalt capăt al ţăr


Happy Feet 2 - 3D

06.01.2012 - 02.02.2012



Program
Dublat
Vineri, Luni - Joi 13:10, 15:10

Sambata - Duminica 11:10, 13:10, 15:10



Partea a doua a animaţiei premiate cu Oscar în 2007, Happy Feet 2 readuce pe marile ecrane peisajele feerice din Antarctica şi pe cei mai buni dansatori de step: pinguinii Mumble (Elijah Wood), Gloria (Pink) şi prietenii lor, îndrăgiţii Ramon şi Lovelace (Robin Williams).


Fata cu un dragon tatuat

06.01.2012 - 02.02.2012



Program
Vineri - Miercuri 21:30



Subiectul principal al filmului este găsirea Harietei Vanger, rudă de sânge cu marele clan Vanger, care a dispărut în urmă cu 40 de ani. Simţindu-şi sfârşitul aproape, responsabilitatea dispariţiei fetei căzând pe umerii săi, unchiul Harietei îl angajează pe jurnalistul Mikael Blomkvist (Daniel Craig) să o găsească. Mikael tocmai îşi dăduse demisia de la publicaţia pentru care lucra, după ce pierduse un proces-capcană împotriva unei mari corporaţii şi se află în perioada de graţie înainte de începerea sentinţei.


Sherlock Holmes 2

16.12.2011 - 02.02.2012



Program
Vineri - Joi 16:20, 19:00



Regizorul Guy Ritchie revitalizează în această perioadă aventurile celebrului detectiv britanic creat de Arthur Conan Doyle. Filmul "Sherlock Holmes: A Game of Shadows" îi va avea în centrul atenţiei pe actorii Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace şi personajele lor.

Noomi Rapace a primit în filmul lui Ritchie primul ei rol major la Hollywood după ce a ajuns faimoasă internaţional cu rolul principal din trilogia suedeză "The Girl With The Dragon Tattoo". Noomi a fost foarte lăudată de colegii ei de filmare, iar personajul ei capturează adesea toată atenţia privitorului.


Alvin si Veveritele 3

09.12.2011 - 02.02.2012



Program
Sambata - Duminica 12:00



Veveritele buclucase se intorc pe marile ecrane pentru o a treia aventura. De aceasta data Alvin si Veveritele sunt in vacanta intr-o croaziera.


Motanul incaltat 3D

25.11.2011 - 02.02.2012



Program
Sambata - Duminica 11:50

În această iarnă, aventura are nouă vieţi! DreamWorks Animation, studioul care ne-a încîntat cu animaţiile “Cum să-ţi dresezi dragonul,” “Shrek” şi “Kung Fu Panda” prezintă povestea celei mai nostime pisici din istorie, “Motanul Încălţat”.

26 ianuarie 2012

Targ de imbracaminte si incaltaminte

0 Comentarii

Primul eveniment din agenda 2012 al celor de la Camera de Comert debuteaza cu Targul de imbracaminte si incaltaminte in perioada 01 – 05 februarie 2012, la Central Plaza Bacău.


Sunt prezenţi, în calitate de expozanţi, peste 60 de agenţi economici din 12 judeţe ale ţării, care prezintă o gamă largă de produse: confecţii de sezon pentru adulţi şi copii, încălţăminte şi produse de marochinărie, dresuri şi lenjerie intimă, confecţii din piele şi blană, produse pentru copii, lenjerii de pat, cosmetice, bijuterii, artizanat şi produse alimentare.
TÂRGUL DE ÎMBRĂCĂMINTE ŞI ÎNCĂLŢĂMINTE oferă posibilitatea tuturor vizitatorilor de a achiziţiona la cele mai bune preţuri produse de calitate specifice acestui sezon.
Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 – 19.30.

In atentia viitoarelor mamici

0 Comentarii

Am primit o informare importanta de larg interes dar mai cu seama de importanta celor care vor deveni mame.


Banca daneza StemCare de recoltare si stocare a celulelor stem, reprezentata in Romania de compania Stem SURE, a anuntat primirea unui grant de cercetare din partea Uniunii Europene de 700.000 euro, grant dedicat dezvoltarii unei tehnologii care sa asigure un numar suficient de celule stem compatibile, disponibile pentru tratament oricand de-a lungul vietii pacientului.
StemCare, singura banca daneza de recoltare si stocare a celulelor stem, in colaborare cu Institutul de Cercetari Bioneer si Vabrema, companie olandeza de biotehnologii, au pus bazele unui consortiu de cercetare in care vor lucra impreuna pentru cel putin 2-3 ani. Proiectul, care a primit numele de StemXpand, a primit o finantare de cca 700.000 euro din partea Uniunii Europene prin intermediul programului EU – EUROSTARS, avand ca obiectiv dezvoltarea unei tehnologii eficiente de multiplicare a celulelor stem hematopoietice.



StemXpand, proiectul in care vor colabora StemCare, Bioneer si Vabrema se va intinde pe parcursul a 2-3 ani si fiecare din cele 3 companii va contribui in aria specifica de expertiza. Vabrema va fi responsabila pentru echipamentul electromagnetic care este posibil sa contribuie la multiplicarea celulelor stem ombilicale; Bioneer va contribui cu experienta vasta pe care o are in producerea de mari cantitati de celule in sistemul de bioreactoare, iar StemCare va contribui prin probe de celule stem puse la dispozitia companiei pentru cercetare.

Temperaturi cu minus-starea "de fapt"

0 Comentarii
Viscol, frig, oameni blocati pe drumurile nationale, asta e situatia la ordinea zilei. Sunteti avertizati sa stati in case, vantul creeaza mari probleme. Se produce haos pentru cei aflati la marginea oraselor, din cartiere rezidentiale, lumea neputand ajunge la serviciu, in oras. Masinile nu pot inainta, ramanand inzapezite. Aceesul dinspre aceste zone, nordul Bucurestiului fiind o realitate clara in acest sens, e o aventura.

Zapada blocheraza accesul catre case dar si catre alte scopuri. Ramane de vazut cum va evolua situatia!
Sa fie razbunarea lui Nea Nicu?! 26 ianuarie e stiut ca era aniversarea lui Ceausescu...Greu testata natia romana(...) Sa speram ca natura va colabora cu romanii...

Avertizarea de cod portocaliu continua!

Scapam de ninsoare, vine gerul

0 Comentarii

Romania este acoperita de o patura alba, ninsoarea nu se mai opreste de cateva ore bune si pentru ca peisajul sa fie complet se pare ca vine si viscolul sa completeze peisajul.


Cei de la Administratia Nationala de Meteorologie nu se mai opresc cu avertizarile de ninsoare. Au mai emis una valabila pana maine la ora 12.00. Bacaul a scapat de avertizarea de ninsoare, dar pana cand?


Inspectoratele pentru situatii de Urgenta este pregatit pentru interventii.



In Bucuresti este o situatie extrem de dificila dpdv meteo insa temerarii rezista viscolului in Piata Universitatii. In numar mult mai mic insa. Vremea de afara a lasat pe planul doi revolta sociala. Bucuria lui Base!

Celelalte Cuvinte – 30 de ani

0 Comentarii

Chiar daca cei 30 de ani ai celor de la "Celelalte Cuvinte" au fost aniversati, dar turneul continua: vineri, 27 ianuarie, Club Hand/Iasi, sambata, 28 ianuarie, Cafeneaua Artistilor/Buzau, duminica, 29 ianuarie, Crimson Music Live/Bacau.


Biletele sunt deja puse in vanzare la cluburi. Trupa considera ca incepe anul cu dreptul astfel. Pentru 2012, Calin Pop, Marcel Breazu, Tiberiu Pop, Leontin Iovan si Ovidiu Rosu si-au propus sa aiba o legatura si mai stransa cu fanii care i-au intampinat cu atat de multa caldura in turneul aniversar.


Pentru inceput, cei din Iasi, Buzau si Bacau au prilejul sa participe la concertul uneia dintre cele mai mari trupe ale rock-ului autohton, Celelalte Cuvinte.
Pret bilet: 50 de ron

Potopul alb in Bacau

0 Comentarii
In data de 25 ianuarie 2012, începând cu ora 15.00, la sala mică a Instituţiei Prefectului – judeţul Bacău, a avut loc videoconferinţa premierului Emil Boc cu prefecţii, subprefecţii şi membrii de drept ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a abordat problema efectelor condiţiilor meteorologice, având în vedere prognoza meteo pentru astăzi şi pentru următoarele zile. La nivelul ţării, s-a declarat cod portocaliu în 17 judeţe şi cod galben în alte 14. Pentru judeţul Bacău s-a declarat cod galben.
Primul ministru şi oficialii instituţiilor naţionale cu atribuţii pe situaţii de urgenţă au solicitat prefecţilor aplicarea procedurilor standard pentru situaţiile de acest gen, dar şi intensificarea acţiunilor şi măsurilor de urgenţă pentru asigurarea traficului fluent şi a utilităţilor publice, la nivelul fiecărui judeţ.
A fost prezentat un plan de măsuri de urgenţă, dintre care menţionăm: avertizarea populaţiei cu privire la starea vremii, acordarea sprijinului pentru cetăţenii care locuiesc în zonele cu căderi abundente de zăpadă, asigurarea alimentării de strictă necesitate cu apă potabilă, energie electrică, căldură, menţinerea în stare de funcţionare a circuitelor de comunicaţii, instituirea restricţiilor de circulaţie, acolo unde este cazul, identificarea unor spaţii şi adăposturi pentru persoanele aflate în dificultate, cooperare optimă între echipele de intervenţie de la nivelul fiecărui judeţ, dar şi între judeţele limitrofe, acţionarea promptă din partea societăţilor comerciale pentru deszăpezirea drumurilor, furnizarea combustibililor.
Pentru perioada următoare se menţine codul de alertă meteorologică de viscol, ger şi ninsoare, fiind necesare măsuri suplimentare pentru asigurarea condiţiilor normale de trafic.

Iarna a pus stapanire pe Bacau

0 Comentarii

La această oră se circulă în condiții de iarnă pe toate arterele rutiere ale județului Bacău. Poliția Rutieră a instituit filtre la ieșirile din Bacău, Moinești și Onești pentru a verifica modul în care sunt dotate autovehiculele pentru condițiile meteo specifice sezonului rece.
Informăm conducătorii auto că începând cu ora 8:15 a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN12A Miercurea Ciuc – limită cu judeţul Bacău, în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire.



Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil umed, acoperit cu polei, gheaţă sau zăpadă bătătorită să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului.
Este absolut necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, să se efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare şi să se evite, pe cât posibil, efectuarea manevrelor de depăşire, care se dovedesc extrem de periculoase.
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.
De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.

Informaţi-vă din timp cu privire la starea drumului de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeţi!

Înainte de a pleca la drum verificaţi starea tehnică a autoturismului!

Asiguraţi-vă că instalaţiile de climatizare si de dezaburire sunt în stare de funcţionare!

Dotaţi-vă autovehiculul cu anvelope specifice sezonului rece sau cu lanţuri antiderapante.

Păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul care circulă în faţa dumneavoastră.

Luaţi în calcul faptul că pe un drum alunecos distanţa dintre autovehicule trebuie să fie mai mare, iar viteza de deplasare trebuie să fie mai redusă.

Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie si de frânare ale autovehiculului!

În condiţii de zăpadă si polei, folosiţi cu precădere frâna de motor!

Pietonilor le recomandăm să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.

Un nou centru de zi in Bacau

0 Comentarii

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, va inaugura pe 26 ianuarie la Sascut un nou centru de zi.


Centrul, care va fi ocrotit de Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodeşti, se adresează copiilor de la Şcoala Generală Sascut. Acest centru este al şaselea deschis de Fundaţia “Episcop Melchisedec” – filiala Bacău în cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.
''În incinta acestui centru vor primi asistenţă religioasă şi educaţională 15 copii defavorizaţi. Tot aici, şcolarii vor putea servi o masă caldă în fiecare zi, pe perioada anului şcolar”, a spus pr. Constantin Gherasim, inspector pe Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.


Inaugurarea Centrului de zi “Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodeşti” va fi precedată de Sinaxa preoţilor din Protopopiatul Sascut.

25 ianuarie 2012

Interviu/Film de prezentare NO STUDIO

0 Comentarii

A aparut si primul interviu cu baietii din trupa hip-hop bacauana No Studio. Acest interviu este si un film de prezentare a celor 2,Young Feftee si Sky, un film in care ne este prezentat parcursul lor, cum a luat viata trupa, ce inseamna No Studio, iar spre final, baietii ne-au aratat “studioul lor performant din camera lui Sky”, pe care ei il numesc “No Studio Production”.


Ne-au aratat cum functioneaza o zi de lucru, Young Feftee facand un freestyle demonstrativ, in timp ce Sky a cantat o strofa din melodia sa “Pacat”.
Cred ca baietii merita tot respectul pentru ceea ce fac si cum fac si merita promovati in continuare.
Sunteti in acelasi asentiment?!

"Daca sunt intrebari pe ce am spus eu!"

0 Comentarii
Poporul cere DEMISIE, in tara e o situatie sociala si meteo grava iar Presedintele se agata sa ramana in carti.
Tocmai s-a incheiat interventia televizata, DECLARATIA DE PRESA a Presedintelui, interventia lui Traian Basescu ca raspuns la protestele populatiei.

Un discurs rupt de realitate prin care Basescu ne vinde himere, "adresandu-se romanilor". Ne-a asigurat ca "Presedintele nu v-a abandonat". Ruptura intre Presedinte si tara e o certitudine dar demential, Basescu se refera " la o parte din natiune", cel putin asa vede Base in delirul sau.
Scuza revolta populara, neintelegand sau nevrand sa schimbe nimic din comportamentul sau, punand-o pe nesiguranta generata de Reforma statului.
El nu abdica, sustine ca poporul e in CRIZA, iar rezistenta sa de capitan de vas e in folosul romanilor. Spune ca nu e un las... "nu am ratat destinatia pana acum si n-am s-o ratez nici cu Romania! Poporul trece prin criza si schimbari fundamentale iar rezistenta mea e in folosul romanilor" spune Basescu;
Omul asta chiar crede!

Altfel spus: Dormiti linistiti romani!"Seful statului stie ce-i de facut!"Acesta a fost mesajul lui Basescu...
Voi ce parere aveti?

Seara de Folk & Barcelona vs Real Madrid

0 Comentarii

DIN MOTIVE METEO, CEI DE LA BALCANAMERA QUARTET NU VOR REUSI SA AJUNGA LA BACAU.


Noi, adica organizatorii, nu va lasam asa si va pregatim o surpriza. Va asteptam diseara de la ora 20:00 iar intrarea este 10 lei. Dar promitem un show foarte placut si primitor in Pub The Stage.

Lady's In Red

0 Comentarii

The PENTHOUSE CLUB Bacau te invita sambata, 28 ianuarie la ''LADY'S IN RED''.
Incepem sambata pregatirea pentru frumoasa petrecere de Valentine's Day cu o petrecere dedicata Doamnelor si Domnisoarelor.


Vino sambata imbracata in rosu si te vom premia incepand de la intrare si pe tot parcursul noptii astfel: intrarea libera , un cocktail asortat frumos culorii tale, participi la un concurs la care poti castiga invitatii pentru tine si partenerul tau la petrecerea de Valentine's Day, cand il avem invitat pe Finalistul concursului Vocea Romaniei : DRAGOS CHIRCU!



Pret bilet: 10 lei

Unirea Principatelor la Bacau

0 Comentarii

Instituţia Prefectului – judeţul Bacău a participat marţi, 24 ianuarie 2012, la două evenimente care au fost dedicate sărbătoririi zilei Unirii Principatelor Române.


La ora 10.00, “Clubului Seniorilor” din cadrul Fundaţiei “Constantin Brâncoveanu” Bacău a organizat un program de expuneri şi prezentări istorice care a debutat într-o atmosferă solemnă, cu intonarea Imnului Naţional al României. Manifestarea istorică a adunat aproximativ 150 de persoane care au vizionat un film documentar despre eveniment, au cântat şi au dansat Hora Unirii. Începând cu ora 12.00, la sediul Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău a avut loc simpozionul „Unirea Principatelor Române din 1859”.


Activitatea a fost deschisă printr-un program artistic susţinut de Corala preoţilor din Protoieria Bacău, „Lumină lină”. La eveniment au participat deopotrivă specialişti, istorici, profesori, reprezentanţi ai administraţiei locale, ai presei locale şi un public numeros.
Au susţinut alocuţiuni dr. Bogdan Minea şi dr. Viorel Butnariu din cadrul Institutului de Istorie „A. D. Xenopol” Iaşi, prof. dr. Jean Ciută, Bacău. La final prof. Ioan Ungureanu şi-a prezentat volumul „Comuna Dămieneşti de pe Siretul Mijlociu. File de istorie”.

Egoistul revine la Bacau

0 Comentarii
Casa de Cultura Bacau va propune in data de 13 februarie ora 19.00 o reintalnire cu maestrul Radu Beligan in piesa de teatru ''EGOISTUL''.
Pret bilet: 60-80 de lei

Balul Balurilor Bobocilor

0 Comentarii

Casa de Cultura ''Vasile Alecsandri'' va invita in data de 17 februarie incepand cu ora 17.00 la un super concert marca Grasu XXL.


Invitat la Balul Balurilor Bobocilor acesta va asteapta cu un super show.