30 noiembrie 2015

Targ de Craciun

0 Comentarii
Sunteti asteptati cu bunatati specifice sarbatorilor toata luna Decembrie, inclusiv in ziua de revelion la Cora Bacau.

Marea Unire in Pub S3 (Casa)

0 Comentarii
Pub S3 va asteapta in data de 1 decembrie la Marea Unire, cu bucate alese si multa voie buna.
Haideti sa sarbatorim 1 Decembrie asa cum se cuvine!

StandUp - Costel in Pub S

0 Comentarii
Costel vine in Bacau, cu cel mai nou spectacol al sau - "Bucuresti" in data de 10 decembrie in Pub S.
Pret bilet: 30 lei

Sa ninga cu traditie !

0 Comentarii
I.D. Festul vă invită să le fiți alături de 1 decembrie! Sărbătorim în stil tradițional începutul iernii și ziua națională în Parcul Catedralei, de la primele ore ale dimineții. Sunteti așteptati cu multe suprize și cu voie bună!
Unde-s mulți, puterea crește!

Vis de Craciun

0 Comentarii
Spectacol caritabil in data de 22 decembrie la Ateneu Bacau organizat de Asociatia pentru Ambulanta Bacau.
Mai multe detalii, in curand.

Saint Nicholas Party in Club Ponton

0 Comentarii
Sambata, 5 decembrie, vine Mos Nicolae LaPonton.
Mosu' aduce oferte la bauturi, muzica buna si distractie pe masura!
Tu , doar trebuie sa vii cu zambetul si cheful de petrecere .

Prezentare Chateau Vartely- Rachiu de cidru si Balsam de Ungheni

0 Comentarii
Degustare vinuri Chateau Vartely C.V.Individo traminer in data de 3 decembrie:
+sauvignon, C.V.Individo rara neagra+malbec+syrah, C.V.Individo merlot+cabernet,C.V.Taraboste cabernet sauvignon, Spumant C.V. - Rachiu de Cidru, Balsam Ungheni.
Pret intrare: 40 lei si la plecare primesti o sticla cu vin C.V.Individo la alegere!

Asociatia ”Sf. Voievod Stefan cel Mare – Hârja”, membru fondator al CERT

0 Comentarii
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociatia “Sf. Voievod Stefan cel Mare - Harja”,  alaturi de alte instituții publice și ONG-uri, a participat sâmbătă, 28 noiembrie 2015,  la Conferința de constituire a reţelei CERT - Coaching pentru Eficientizarea Reţelelor de Tineret din şcoli, în cadrul proiectului „CERT, o şansă pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret” finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Evenimentul  a avut loc la Centrul de Resurse pentru Tineret, oraşul Buhuşi, judeţul Bacǎu, şi a fost planificat de tipul masǎ rotundǎ cu membrii fondatori ai reţelei CERT (şcoli pilot, ONG-uri, cluburi şcolare şi sportive, instituţii şi autoritǎţi publice, agenţi economici etc.) din care face parte și Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”.
Programul are ca obiectiv principal dezvoltarea generală a sectorului ONG în România, dezvoltarea de rețele și coaliții eficace dar și consolidarea bazei de membri /voluntari și creșterea participării membrilor în activitațile ONG-urilor.
Proiectul „CERT, o şansă pentru tine! – Centrul de Resurse pentru Tineret” este menit a fi începutul unor acțiuni de educare, consiliere, orientare și creștere a gradului de implicare a tinerilor din comunitate în activitățile de voluntariat, în dezvoltarea atitudinilor prosociale și a competențelor civice dar și pentru a realiza coeziune la nivelul comunității locale prin implicarea generației tinere.
În cadrul evenimentului au fost prezentate viziunea, misiunea, valorile şi obiectivele reţelei CERT, importanţa şi beneficiile lucrului în reţea, s-a realizat analiza SWOT (puncte tari, puncte slabe, oportunitǎţi, amenintǎri) – instrument de analizǎ a potenţialului reţelei CERT de a se dezvolta durabil la nivel regional, naţional şi internaţional; Formarea în domeniul voluntariatului şi implicǎrii civice a tinerilor din şcoli; Practica în domeniul voluntariatului şi implicǎrii civice a tinerilor; Promovarea voluntariatului în şcoli şi a cetǎţeniei active în comunitate.

La multi ani, Andrei!

0 Comentarii
Sfantul Apostol Andrei este sarbatorit pe data de 30 noiembrie. S-a nascut in Betsaida Galileia, localitate situata pe tarmul Lacului Ghenizaret, in nordul Tarii Sfinte. Din Sfanta Scriptura aflam ca era fratele lui Simon Petru. Amandoi au fost pescari, alaturi de tatal lor. Avand in vedere ca Andrei era evreu, nu stim cu certitudine daca numele Andrei era numele sau real (acesta fiind de origine greceasca). Potrivit cercetatorilor, numele Andrei era destul de prezent printre evrei, inca din perioada sec. II-III d.Hr.
Pentru romani, numele apostolului Andrei este legat de lupi. Se sustine ca acest nume -  Apostolul Lupilor - deriva din vechea denumire a dacilor, daoi, (lupi), dar si de la simbolul lor - lupul. Lupul era chiar un simbol al sanctuarelor Daciei. Legendele spun ca acest animal a fost alaturi de daci la caderea Sarmizegetusei si ca cel care era capetenia lupilor, l-ar fi vegheat pe Apostolul Andrei prin pustia Dobrogei spre Pestera care i s-a oferit ca adapost.

Se strica vremea

0 Comentarii
In intervalul 30 noiembrie ora 16.00- 1 decembrie ora 22.00, vântul va prezenta intensificări la munte, iar pe creste va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. Pe parcursul zilei de marţi, 1 decembrie, vor fi intensificări ale vântului şi în restul ţării, cu viteze de peste 50 km/h.
În zona montană vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei, iar la altitudini mai mari de 1500 m temporar va ninge, iar local vântul va viscoli ninsoarea. În Maramureş, zona Munţilor Apuseni, precum şi în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.

29 noiembrie 2015

Concert de colinde cu Stefan Hrusca la Bacau

0 Comentarii
Stefan Hrusca revine an de an in Romania pentru intalnirea cu publicul si pentru a duce mai departe stravechiul obicei: colindul. Pe 27 decembrie 2015, turneul de colinde al lui Hrusca poposeste in Bacau, la Teatrul Bacovia, sala pentru a le vesti bacauanilor pe cea mai frumoasa dintre sarbatori.
Concertul va avea loc incepand cu ora 20.00 si le va aduce admiratorilor celebrele melodii ale „Dascalului de colinde”, asa cum a fost supranumit artistul de catre poetul George Tarnea. „Florile Dalbe”, „Trei Pastori”, „Afara Ninge Linistit”, „Linu-i Lin”, „Sfanta-i Sara de Craciun” dar si „Ruga Pentru Parinti” vor putea fi ascultate in seara colindelor!
Hrusca, cel mai cunoscut si iubit interpret de colinde se face auzit an de an in casele oamenilor, dand viata frumoaselor traditii romanesti, celebrand de fiecare data Craciunul si datinile strabune.

TRANZIT de Vali Bolat

0 Comentarii
TRANZIT de Vali Bolat 

Distributie

1-Q Unchiu Sapro
Valentin Braniste ( Teatru de Cartier)

Romania 2015... Un sirian vrea sa tranziteze...50 de minute in biroul unui ofiter de la imigrari ...si asa incepe povestea.
Diferentele de cultura si civilizatie dispar atunci cand suferinta uneste, iar balcanismul nu reuseste sa devina politically corect. Comedie neagra sau destine furate ? Refugiatul si ofiterul de la imigrari au un hobby in comun....pe Dumnezeu.

Spectacolul va avea loc in data de 11 decembrie la Teatrul Bacovia.

500 de tineri mai aproape de succes

0 Comentarii
Bilanțul îmbucurător al celor 3 zile de Conferințe practice BookLand Evolution este dovada clară a nevoii tinerilor pentru o asemenea inițiativă: 400 de tineri din Bacău au venit să afle poveștile de succes ale speakerilor prezenți la eveniment. De miercuri până vineri (25-27 Noiembrie 2015), în intervalul orar 15:00-16:30, au luat cuvântul profesioniști consacrați, dornici să le împărtășească sincer experiențele lor de viață, cu bune și cu rele, în speranța că le vor servi drept inspirație și că îi vor ajuta să își descopere vocația și să identifice soluțiile optime pentru viitorul profesional.

Au fost prezenți în săptămâna conferințelor practice din Bacău, oferindu-le tinerilor lecții prețioase de viață: Miercuri: Gabriel Pascal - Coordonator Răspuns la Dezastre, Habitat for Humanity Romania, Bogdan Matei – Actor, Crina Mihăilă - Fondator ”Frumusețea banilor”,  Joi: Augustin Mihăilă - Artist iluzionist, Cristian Lupu - Manager Grafit Invest, Tatiana Șoldeanu - Trainer și coach John Maxwell Team, Vineri: Mihai Marcel - Certified Business Trainer&Coach, Claudia Munteanu - Area Sales Manager MHS Truck&Bus, Victor Toma – Președinte Asociația Pentru Dezvoltare Activă.
Aceștia le-au oferit tinerilor nu doar sfaturi și încurajări, ci și suportul necesar pentru a-și îndeplini visurile, oferindu-se să devină mentor pentru câte un tânăr aspirant la o carieră similară.

Aventura culturală continuă și în alte 12 orașe, caravana Conferințelor practice deplasându-se în următorul oraș, din seria de 12 a sezonului toamnă-iarnă. Pe durata celor 12 săptămâni de Conferinţe peste 250.000 tineri vor fi invitați să îşi descopere vocaţia, să găsească soluții pentru viitorul profesional și să își lărgească orizontul mulțumită informaţiilor împărtășite de cei peste 250 de profesioniști consacrați, care se vor alătura BookLand Evolution în această a 2a ediţie.

28 noiembrie 2015

Trei zile de Bairam la Cafea cu Lapte

0 Comentarii
Cafea cu Lapte, a inventat masina timpului! Ne intoarcem cu totii in adolescenta! Asa ca pune-ti blugii favoriti, tenisii de dans si pregateste-te sa petreci in data de 29, 30 noiembrie si 1 decembrie alaturi de 3SE, N&D, Valahia, fetele zburdalnice de la Asia si baietii rai de la BUG Mafia!

Seara Romaneasca in Club Ponton

0 Comentarii
Pentru seara de 28 noiembrie Club Ponton v-a pregatit o SEARA ROMANEASCA !
Gustari traditionale: va intampina cu cozonac si tuica!
Muzica LIVE: UN MOMENT AUTENTIC ROMANESC

Vii cu un accesoriu popular, AI INTRARE LIBERA!

Beauty and the Beast in Romania

0 Comentarii
De pe Broadway la București: Disney Beauty and The Beastmusicalul original de pe Broadway, ajunge în premieră în România de pe 4 pe 6 decembrie 2015! Disney Theatrical Productions, Broadway Entertainment Group și NETworks Presentations anunță că turneul international creat pentru a marca aniversare 20 de ani de la prima punere în scenă a celebrului musical soseşte în această iarnă la București, cu patru reprezentații spectaculoase ce vor avea loc la Centrul Expozițional Romexpo, Pavilionul Central. Spectacolele se vor juca în limba engleză, cu subtitrare în limba română, iar organizator esteEvents. 
Turneul international Disney Beauty and the Beast reunește echipa de creație originală de pe Broadway pentru a aduce la viață acest musical clasic. Regia este semnată de Rob Roth, coreografia este realizată de Matt West, iar costumele sunt create de Ann Hould-Ward (deținătoarea unui premiu Tony pentru designul costumelor Beauty and the Beast), luminile asigurate de Natasha Katz, scenografie de Stanley A. Meyer, sunet de John Petrafesa Jr. și direcție muzicală de Michael Kosarin.

Pret bilet: intre 84-330 lei
Sursa: www.eventim.ro

Kings On Ice vin in Romania

0 Comentarii
Gala ce îi va avea invitați pe cei mai renumiți campioni ai patinajului mondial, în frunte cu regele absolut al gheții Evgeni Plushenko și celebrul violonist Edvin Marton, promite publicului român reprezentații impresionante de acrobații și dans pe gheața, într-un show de patinaj absolut.
După cinci ediții Kings On Ice desfășurate la București cu casa inchisă, unul dintre cele mai iubite sporturi din lume, patinajul artistic, vine în 2015 la Cluj, într-un recital de excepție.
King On Ice va avea loc pe 18 decembrie, pe patinoarul amenajat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, regelui necontestat al gheții, Evgeni Plushenko, alăturându-i-se în cadrul show-ului câțiva dintre cei mai renumiți patinatori ai lumii, nume ce vor fi dezvăluite în curând. Acrobațiile spectaculoase și demonstrațiile impecabile de talent și tehnică vor fi acompaniate de sunetele suave ale viorii Stradivarius mânuite de binecunoscutul violonist Edvin Marton. Prietenia dintre Plushenko și Marton a fost cea care a dat viață acestui proiect, transformat în câțiva ani într-un eveniment de tradiție pentru fanii patinajului din toată lumea.
Remarcabilul Evgeni Plushenko, de trei ori campion mondial şi deţinător a şapte titluri europene, cap de afiş, alături de ilustrul violonist Edvin Marton, promit un spectacol plin de emoţie, în care mişcări impecabile se vor împleti armonios cu zvâcniri pasionale și alunecări elegante, pe sunetele împătimite ale viorii lui Marton.
Pret bilet: intre 95-495 lei
Sursa: www.eventim.ro

Millidge si Doig cânta în duet în noua campanie de iarnă Orange PrePay

0 Comentarii
Orange a lansat in data de 27 noiembrie pe note muzicale campania „Xmas Duet cu Millidge si Doig” dedicată ofertei PrePay de sărbători. Pornind de la ideea că în doi distracția este întodeauna mai mare, Orange îi recompensează cu până la de 4 ori mai multe beneficii în opțiunile Orange PrePay pe cei care cântă cu un prieten la fel ca Millidge și Doig .

Program BRD de 1 Decembrie

0 Comentarii
Luni, 30 noiembrie si marti, 1 Decembrie 2015, agentiile din cea mai mare parte a centrelor comerciale din tara si agentia din aeroportul Henri Coanda vor fi disponibile pentru clienti.
Clientii bancii vor avea in aceasta perioada la dispozitie cele peste 1.500 ATM-uri si 26.000 de POS-uri instalate la comercianti.
 
BRD ramane aproape de clientii sasi prin serviciile de internet si mobile banking, precum si prin serviciul MyBRD Contact, apelabil la numerele 0800 803 803 (gratuit in reteaua Telekom), 021 302 61 61 (numar cu tarif normal apelabil din tara si strainatate), si *BANCA (*22622 – tarif normal in retelele Orange si Vodafone). MyBRD Contact ofera pe 30 noiembrie si 1 Decembrie:            
  • optiunile automate de consultare sold/operatiuni;
  • serviciile de urgenta dedicate posesorilor de carduri, precum si utilizatorilor serviciilor MyBRD Net, MyBRD Mobile, Multix si BRD@ffice.

Concert MADRIGAL la Bacău

0 Comentarii
Duminică 20 decembrie 2015, în Sala de spectacole a Teatrului de Vară “Radu Beligan” din Bacău,  începând cu ora 1700, Corul Național de Cameră MADRIGAL susține Concertul de Crăciun ”Astăzi S-a născut Hristos!”
Considerat un veritabil brand de ţară şi intrat în Patrimoniul Cultural UNESCO, MADRIGALUL, unul dintre cele mai apreciate coruri de cameră din lume și etalonul mondial al muzicii corale, a împlinit anul acesta 52 de ani de la înfiinţare și se află pentru prima dată în orașul Bacău.
Coordonat de Protopopiatul Bacău și desfășurat din încredințarea IPS Ioachim, Concertul de Crăciun este, alături deProgramul ”Lăsați copiii să vină la Mine!” dar și de alte activități ale Eparhiei, unul dintre proiectele culturale cele mai importante ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Seminar EUPF pe tema achizitiilor ONU

0 Comentarii
In perioada 29 februarie – 1 martie 2016 va avea loc la New York, Bohemian National Hall, cea de-a XIII-a ediție a Seminarului EUPF (European Procurement Forum), pe tema achizițiilor ONU, la care sunt invitate să participe companii, precum și reprezentanți guvernamentali, exclusiv din țările membre ale Uniunii Europene. Înscrierile au început deja pe data de 16 noiembrie a.c.și se vor încheia pe data de 15 ianuarie 2016.
Editia din 2016 vine cu o serie de noutati organizatorice:
  • Perioada de desfășurare a Seminarului, la finele lunii februarie-începutul lunii martie, prezintă avantajul unor costuri de cazare mai reduse, în comparație cu lunile aprilie-mai (la care s-au desfășurat edițiile precedente). Din acest motiv înregistrarea a început mult mai devreme decât în anii precedenți, imediat după aprobarea prospectului, respectiv pe 16 noiembrie a.c., data la care BPCE New York a postat, pe Portalul de Comerț, anunțul privind evenimentul. broșura evenimentului, calendarul fazelor pregătitoare și datele de contactate ale organizatorilor .
  • Seminarul este concentrat pe perioada a numai 2 zile ceea ce permite, de asemenea, economii la costurile cu deplasarea (pe care le suportă, în totalitate, companiile trimițătoare).
  • Primele 35 de companii ce se vor înregistra pentru Seminar, dar nu mai târziu de data de 15 decembrie 2015, beneficiază de o taxă de înregistrare mai redusă (“early bird”), respectiv de 857 USD/persoană.
  • După atingerea acestui număr, sau a datei de 15 decembrie, taxa de participare este cea normală, de 975 USD/persoană, pentru prima persoană participantă din partea fiecărei companii.
  • Pentru cea de-a doua persoană (tot în cazul companiilor), taxa de participare, valabilă pe întreaga perioadă de înregistrare, este de 775 USD. Din cauza spațiului limitat, nu sunt admise mai mult de două persoane/companie.
  • Taxa de înscriere (valabilă pentru toată perioada) pentru reprezentanți guvernamentali și ai camerelor de comerț este de 775 USD/persoană. Spre deosebire de reprezentanții companiilor (primelor 100 înregistrate până la 15 ianuarie 2016) acești reprezentanți guvernamentali și ai camerelor de comerț nu pot solicita întâlniri one-on-one cu oficialii pe achiziții ONU. Numărul lor este limitat la 2 persoane /țară.
  • Numărul total de companii care se pot înscrie este de 150, din care numai primele 100 înscrise vor putea beneficia de întâlniri one-on-one cu diferiții oficiali de achiziții ONU, dar nu mai tîrziu de 15 ianuarie (ca dată de înregistrare confirmată).
  • Procedura de înregistrare se va finaliza în jurul datei de 10 februarie (în ipoteza completării numărului de 150 de companii acceptate și cu taxa de participare plătită).
  • Nu se mai aplică rezervarea pe bază de cotă de țară (15), care era în vigoare, la edițiile precedente, în prima fază a înregistrării, ceea ce înseamnă că fiecare țară poate avea atâtea companii câte reușesc să se înregistreze (și să plătească taxele de participare), pe principiul “primul venit-primul servit”.
  • În cazul în care o companie înregistrată primește confirmarea pentru o întâlnire one-on-one, nu mai poate invoca acest motiv pentru a renunța și a primi înapoi contravaloarea taxei minus o taxă administrativă a organizatorului (în perioada în care acest lucru este posibil); anterior, renunțarea se putea face dacă nu se confirmau cele 2-3 ântâlniri one-on-one solicitate de companie.
  • Camerele de Comerț, în cazul în care se vor înregistra ca și organizații guvernamentale, vor plăti taxa de participare, fără însă a beneficia de posibilitatea întâlnirilor one-on-one.
  • Inregistrarea nu este considerată încheiată până ce nu se plătesc integral taxele de participare. Detalii procedurii și plății vor fi furnizate într-un e-mail, prin care organizatorii confirmă companiei candidate eligibilitatea de a participa la Seminar (respectiv compatibilitatea profilului companiei cu cel al Seminarului și cu activitățile concrete de achiziții ale ONU).
  • Pentru familiarizarea companiilor înregistrate cu problematica Seminarului, se vor organiza trei webinarii, primul în data de 9 decembrie 2015, a doilea în 10 ianuarie 2016, iar cel de-al treilea în 30 ianuarie 2016.
  • La înregistrare, funcție de profilul și de intereselor lor față de sistemul de achiziții ONU, companiile vor menționa 2-3 sectoare prioritare de achiziții (din cele listate în programul Seminarului, care se va finaliza după ce se încheie discuțiile cu agențiile, fondurile, departamentele, programele și misiunile în teren ale ONU,  invitate să participe), funcție de care se va corela participarea lor la sesiunile specializate, cu întâlnirile one-on-one, astfel încât, pe cât posibil, să nu se suprapună.
  • Se recomandă companiilor, la înregistrare, sau pe parcursul perioadei de înregistrare cât timp organizatorii acceptă (până cel târziu 15 ianuarie 2016), să furnizeze un profil al companiei cât mai pragmatic și orientat spre afaceri, pentru că oficialii ONU, atunci când acceptă și selectează companiile cu care se vor întâlni pe profilul lor de achiziții, au foarte puțin timp al dispoziție (ca să mai citească și detalii neesențiale). Se recomandă, de exemplu, să se evite, pe cât posibil, prezentările istoricului și tradiției companiei, pentru că, efectiv, acestea nu constituie argumente în selectarea sau respingerea unei întâlniri one-on-on
  • Companiilor înregistrate, precum și reprezentanților guvernamentali și ai camerelor de comerț li se vor transmite, săptămânal, informațiile actualizate legate de Seminar.
  • De asemenea, celor înregistrați le va fi comunicată de către organizatori termenele la care pot renunța la participare, precum și în ce condiții.
Sursa: www.ccibc.ro

Programul Bancii Carpatica de 1 Decembrie

0 Comentarii
In zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie 2015, unitatile Bancii Comerciale Carpatica sunt inchise. Reteaua de ATM-uri si serviciul de Internet Banking sunt functionale. 

Programul Bancii Transilvania in 1 Decembrie

0 Comentarii
Luni, 30 noiembrie. si marti, 1 decembrie sediile Bancii Transilvania vor fi inchise. Fac exceptie agentiile din marile centre comerciale care vor fi deschise in intervalul orar 12 – 17, pentru anumite tipuri de operatiuni. Sucursala BT Italia va fi deschisa intre orele 8 si 16.30, pentru anumite tipuri de operatiuni.

Modalitatile alternative de plata/tranzactii pe care clientii BT le au la dispozitie sunt urmatoarele:
  • BT24 Internet Banking si Mobile Banking
  • BT24 Facturi
  • Bancomate

Vremea urata continua

0 Comentarii
In intervalul 28 noiembrie ora 12.00-29 noiembrie ora 09.00, va ninge local în zona montană, iar în vestul, nordul şi centrul ţării temporar vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare.

27 noiembrie 2015

Concert Dorian Popa si Andra in Arena Mall

0 Comentarii
Arena Mall a gazduit in data de 27 decembrie un super concert Andra si Dorian Popa o data cu cele mai tari reduceri.
O atmosfera incendiara, multa lume, multa distractie, concursuri si premii i-au intampinat pe bacauani.





Ziua Nationala sarbatorita de jandarmii bacauani

0 Comentarii
Ziua de 1 decembrie reprezintă, pentru toţi românii, un moment aniversar, o sărbătoare a noastră, a tuturor dar şi un prilej de aducere aminte a Marii Uniri din anul 1918, etapă de mare însemnătate în dezvoltarea istorică a poporului român .

         În ziua de 1 decembrie 2015 efectivele Grupării de Jandarmi Mobile „Alexandru cel Bun” Bacău vor participa la ceremonialul militar şi religios care se va desfăşura la Cimitirul Eroilor şi Întregirii Neamului începând cu ora 10.00 precum şi la parada militară organizată în Piaţa Tricolorului din municipiul Bacău, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, începând cu ora 12.00 .
La această manifestare vor fi rostite alocuţiuni de către invitaţi, va avea loc un spectacol cultural-artistic precum şi defilarea subunităţilor militare participante.

Premergător şi pe timpul desfăşurării acestui eveniment public, măsurile specifice de ordine şi securitate publică vor fi asigurate de Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, în sistem integrat, în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu.

Ada Milea & Bobo din nou in in Pub S

0 Comentarii
Concertul Ada Milea&Bobo de duminica seara este SOLD OUT! Luni, 30 noiembrie Ada Milea si Bobo vor fi din nou in Pub S Bacău, incepand cu ora 18.30! 

Asadar, cei care nu au apucat sa cumpere bilet pentru 29 noiembrie, pot achizitiona bilete pentru acelasi spectacol, pe data de 30 noiembrie.
Bilet: 25 Ron Presale, 30 Ron in ziua evenimentului

Orange deschide cel de-al patrulea smart shop din tară la Timisoara

0 Comentarii
Orange deschide cel de-al patrulea smart shop al său din țară și primul din Timișoara în cadrul noului mall, Timișoara Shopping City, de pe calea Sagului, nr.100. Magazinul, cu program între orele 10:00-22:00, își așteaptă clienții de luni până duminică cu o abordare personalizată a serviciilor și o experiență digitală impresionantă.
Orange smart shop este un magazin care reconectează oamenii cu tehnologia, un loc în care broșurile sau contractele de hârtie au fost înlocuite prin soluții digitale.
Orange smart shop din Timișoara este împărțit în zone care descriu situațiile în care oamenii interacționează cu tehnologia, precum „Acasă” sau „În mișcare”, dar și spații special create pentru a facilita experiența de cumpărare a clienților. Astfel, în zona „Shop” pot fi găsite produsele Best Deal, iar la biroul „Expres” clienții pot solicita informații, face sesizări, schimba SIM-ul sau prelua produsele comandate online.
În universul „Acasă” clienții au șansa de a testa serviciul Orange TV, dar și dispozitive inteligente pentru casă, precum becul inteligent care funcționează cu ajutorul unei aplicații mobile.
La secțiunea „În mișcare”, vizitatorii pot testa o gamă diversificată de dispozitive, timp în care beneficiază de Wi-Fi-ul gratuit disponibil în shop.
Prin aplicația și contul Contul meu Orange, clienții au vizibilitate asupra stocurilor, pot localiza magazinul dorit, au opțiunea de a programa vizita în shop, de a rezerva și comanda produse online.

Sa reducem emisiile de dioxid de carbon

0 Comentarii
Cu ocazia Summitului mondial Climat care se va desfasura la Paris in perioada 30 noiembrie - 11 decembrie 2015, Auchan, in parteneriat cu Immochan, organizeaza, in perioada 23-29 noiembrie 2015 in cadrul galeriei comerciale, o expozitie de informare a cetatenilor « Sa reducem emisiile de dioxid de carbon » dedicata copiilor între 8-12 ani.
Un mic personaj emblematic « INDIFERESCU »,  mic personaj fara griji, care exista in fiecare dintre noi, mai mult neglijent decat nepasator, descopera incalzirea globala si intelege faptul ca modul lui de a se comporta poate avea consecinte pentru planeta. Micul nostru personaj invata astfel sa devina « Preocupescu », ca si elevii din micul oras englez Caversham. Acestia sunt recompensati pentru ca au venit la scoala pe jos. Iar el descopera ca pedaland fericit bicicleta, este un protector… pentru climat! INDIFERESCU »,  mic personaj fara griji, care exista in fiecare dintre noi, mai mult neglijent decat nepasator, descopera incalzirea globala si intelege faptul ca modul lui de a se comporta poate avea consecinte pentru planeta.
Invatam, sensibilizam fara a culpabiliza Pana la Summitul COP 21, copiii si parintii lor primesc din ce in ce mai multe informatii de alerta despre pericolul care va fi daca nu vom actiona impotriva incalzirii globale. Da, dar ce trebuie sa facem? Exista deja multe solutii pentru ca fiecare dintre noi sa participe la diminuarea emisiilor de carbon responsabile de efectul de sera. Si vor exista din ce in ce mai multe. Prin urmare este important sa ne interesam.

Program special de Mos Nicolae la Auchan

0 Comentarii
Mos Nicolae vine la Auchan cu un program special si cu multe jocuri si jucarii pentru toti copiii cuminti: jucarii speciale pentru bebelusipapusi si printese preferate,masinutepuzzle-urijocuri de societateinstrumente muzicalejocuri interactive si multe alte produse care se regasesc in sacul mosului.

Program normal 30 noiembrie si 1 decembrie la Auchan

0 Comentarii
Sunteti asteptati de Sfantul Andrei si de 1 decembrie cu un program normal.
Surprize placute va asteapta in hipermarketurile Auchan din toata tara!

Programul agentiilor Raiffeisen in perioada 30 noiembrie – 1 decembrie

0 Comentarii
Raiffeisen Bank anunta ca luni 30 noiembrie si marti 1 decembrie 2015 sunt zile nelucratoare pentru unitatile bancii, inclusiv pentru Departamentul Servicii Clienti (Call Center), cu exceptia agentiilor din hypermarket-uri, reteaua Selgros si a mall-urilor. Departamentul Servicii Clienti (Call Center) va asigura permanenta pe serviciul de relatii clienti pentru Carduri, Smart Mobile, SmartTel, Raiffeisen Online la numarul 0800.802.02.02; 

Programul de lucru al Postei Române în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie

0 Comentarii
Poşta Română informează că în zilele de luni, 30 noiembrie, şi marţi, 1 decembrie, toate oficiile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise.
Programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora zilele de 30 Noiembrie – Sfântul Apostol Andrei - şi de 1 decembrie - Ziua Naţională a României - sunt declarate zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează. Sâmbătă, 28 noiembrie, toate subunităţile poştale vor avea program normal de lucru aferent zilei de sâmbătă, iar duminică, 29 noiembrie, vor fi închise.
Ca urmare a programului anunţat, este posibil ca trimiterile poştale prezentate în zilele de 27 şi 28 noiembrie 2015 să înregistreze timpi mai mari de circulaţie.

Andra si Dorian Popa vin la Arena Mall

0 Comentarii
Anul acesta, va fi un Black Friday exploziv impreuna cu: Andra & The Band, Dorian Popa, Teodor Balet Show din Chisinau, Alexandra Shine si Super Trooper. In deschidere, incepand cu orele 19:00, Ramelle Atelier va lansa noua colectie <MANDALA>.
Black Friday este “sarbatoarea reducerilor” in Romania, in Bacau, in Arena Mall! 

Astfel, VINERI, 27 noiembrie 2015, este ziua ta de … CUMPARATURI PLACUTE! Clientii ce vor face cumparaturi in magazinele din mall vor avea parte de reduceri consistente la articole atent selectionate, de sezon. Urmariti produsele de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, electrocasnice si IT preferate si cautati-le in magazine la un pret special!

Jandarmi bacauani in actiune

0 Comentarii
În perioada 20- 27 noiembrie 2015 Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a continuat executarea activităţilor şi misiunilor specifice pe linia creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, asigurării ordinii şi siguranţei publice, prevenirii şi combaterii faptelor antisociale (în mediul rural, urban, în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, pe mijloacele de transport în comun).
Deşi activităţile desfăşurate de jandarmi au avut un rol preponderent preventiv, punctual, aceştia au intervenit în situaţii incriminate de lege , aplicând 16 avertismente scrise precum şi 14 sancţiuni contravenţionale cu amendă, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 8000 lei  (tulburarea ordinii publice, consum de băuturi alcoolice în locuri publice , pescuit fără permis etc).

În mediul rural s-a acţionat în special pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale din domeniul silvic, cinegetic, piscicol ; de asemenea, acţiunile au vizat creşterea siguranţei cetăţenilor din aceste zone, prevenirea şi descurajarea furturilor din domeniul public şi privat, combaterea fenomenului de violenţă stradală precum şi a tulburării ordinii publice.

Administratia Bazinală de Apă Siret reduce riscul la inundatii în bazinul hidrografic al râului Trotus

0 Comentarii
Administraţia Naţională „Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Siret implementează proiectul “ Amenajare râu Trotuș și afluenți pe tronsonul Ghimeș-Urechești, județul Bacău, Faza I “, ce va fi finalizat până la 31 decembrie 2015.
Obiectivul general al proiectului este contribuirea la un management sustenabil al inundaţiilor, prin implementarea de măsuri preventive în cele mai vulnerabile zone.
Obiectivul specific al proiectului îl constituie realizarea lucrărilor hidrotehnice pentru reducerea riscului de inundaţii pe râul Trotuș și afluenții Șanțul, Ciugheș, Camenca și Asău, cu scopul de a înlătura posibilitatea de producere a pagubelor materiale şi pierderi de vieţi omeneşti în momentul producerii viiturilor.
Finanţarea proiectului este asigurată în proporţie de 90% din fondurile Uniunii Europene, restul de 10% este asigurat de la bugetul de stat.
Valoarea estimată eligibilă a proiectului este de 105.168.376 lei, din care contribuția Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune este de 94.651.538 lei.
Lucrările de protecție împotriva inundațiilor propuse în Faza I includ lucrări de apărare de mal, praguri de fund pentru consolidări și recalibrări de albie, în vederea apărării de inundații a localităților: Palanca, Brusturoasa, Asău și Comănești, județul Bacău. În cadrul prezentului proiect este inclusă și valoarea investițiilor recepționate în anul 2013 în zona Comănești (lucrări finanțate din bugetul de stat în urma unui credit de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei).
Realizarea investiţiei de amenajare a cursului râului Trotuș și a afluenților va contribui la creşterea gradului de protecţie a populaţiei şi punerea în siguranţă a obiectivelor socio-economice din aria proiectului, la creşterea calităţii vieţii prin reducerea pagubelor produse ca urmare a inundaţiilor şi, totodată, asigură o creştere economică viitoare a zonei.


Realizarea acestui proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu” permite realizarea unor obiective prevăzute în Directiva Uniunii Europene privind managementul riscului la inundaţii (în acest caz, în bazinul hidrografic al râului Trotuș) precum şi planificarea şi realizarea diferitelor lucrări de protejare a infrastructurii aflate în zone inundabile. 

10 sfaturi de la jandarmii montani pentru o vacantă la munte în sigurantă

0 Comentarii
Jandarmeria Română are în structura sa  peste 70 de secţii şi posturi de jandarmi montane,  pregătite şi dotate  să execute  misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în staţiuni montane şi pe trasee turistice din zona acestora, precum și să acționeze pentu căutarea şi salvarea – evacuarea persoanelor care se află în pericol în zona de responsabilitate.
Având în vedere faptul că în perioada următoare foarte multe persoane se vor afla în stațiunile turistice de la munte, în scopul evitării unor accidente nedorite în aceste zone şi pentru a fi în siguranţă, Jandarmeria Montană transmite turiștilor următoarele recomandări:

1. Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porțiuni periculoase) , prognoza meteo, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există;
2. Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului. Nu trebuie să vă lipsească lanterna, cuțitul,  sacul de dormit, trusa de prim ajutor, busola/GPS, mijloace de aprins focul, telefonul mobil;
3. Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum și alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup;
4.Informați jandarmii montani/salvamontiștii/cabanierul cu privire la traseul ales și înscrieți-vă în registrul de trafic al turiștilor, lasând datele dumneavoastră în acesta;
5. Nu deterioraţi amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele;
6. Folosiţi numai traseele marcate. Urmăriţi marcajele de pe traseu;
7. Nu vă abateți de la traseu și evitați scurtăturile;
8. În cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau al înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană. Pe vreme rea (ceață, ger, viscol), deplasați-vă în grup compact și, din nici un motiv, nu rămâneți în urma grupului;
9. Nu consumaţi băuturi alcoolice deoarece acestea diminuează capacitatea de efort;
10. În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții puteți solicita ajutorul  Jandarmeriei Montane prin  intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând, pe cât posibil,  următoarele:
– datele de identificare ale persoanei care anunţă;
– ce s-a întâmplat;
– câte persoane au nevoie de ajutor;
– unde sunt persoanele aflate în dificultate;

– când s-a produs accidentul.