29 septembrie 2017

Sarbatoare de suflet si credinta la Onesti

0 Comentarii
Ziua de joi, 28 septembrie 2017 a fost un motiv de bucurie pentru credincioșii din Protopopiatul Onești, care l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. A fost o sărbătoare de suflet și credință care a reunit trei evenimente deosebit de importante pentru comunitatea ortodoxă din Onești. Elevi însoțiți de profesori și directori de școli din tot cuprinsul Protoieriei Onești au primit, ca la fiecare început de an școlar, binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul Proiectului Eparhial "Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!". 
    A urmat o slujbă de comemorare a Eroilor Neamului, desfășurată la Ansamblul Monumental „Regina Maria”, pentru ca în final să se inaugureze Cancelaria și noul sediu Administrativ ”Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul” al Protopopiatului Onești. 
    La această sărbătoare au fost prezenți președintele Consiliul Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, prefectul de Bacău, Luminița Maricica Coșa, primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, colonelul Paul Valerian Timofte, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”-Filiala col. Corneliu Chirieș Bacău, consilieri județeni și locali.
    Clădirea care va servi drept sediu social-filantropic și religios a fost dată în folosință gratuită Protoieriei pentru o perioadă de 20 de ani de către Consiliul Județean Bacău, în martie 2017. Acel spațiu era la acea dată o construcție aflată în conservare, administrată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
    În cuvântul Său, Înaltpreasfinţia Sa a mulțumit conducerii și consilierilor din cadrul Consiliului Județean Bacău pentru cedarea acestui spațiu și a apreciat eforturile edilitar-gospodărești ale părintelui protoiereu Ioan Bârgăoanu, elogiind funcționalitatea noului sediu, dar și coeziunea, generozitatea și solidaritatea pe care le-au manifestat clericii și credincioșii acestei protoierii în derularea proiectului. În decurs de numai șase luni, spațiile au fost renovate și dotate astfel încât să poată găzdui activitățile specifice desfășurate de către Protoieria Onești. 
    La rândul său, președintele Sorin Brașoveanu a precizat că a intrat în tradiția Consiliului Județean Bacău să fie partenerul Episcopiei Romanului și Bacăului, în numeroasele proiecte care s-au derulat de-a lungul vremii, în domeniile educației, sănătății și a socialului. ”Mă bucur că am putut să ne reunim eforturile și să realizăm lucruri frumoase pentru comunitate. Am multe amintiri legate de clădirea pe care o inagurăm astăzi și vă mărturisesc că în urmă cu multă vreme mă gândeam, împreună cu colegii mei, cum am putea schimba destinația acestei clădiri, care a găzduit multă suferință. Bunul Dumnezeu a rânduit ca acea casă a suferinței să se transforme astăzi într-o ”Casă a Bucuriei”, unde copii vor putea servi o ”Masă a Bucuriei” și vor putea desfășura cu multă bucurie diverse activități. Vreau să-i felicit pe toți care s-au implicat în acest proiect de suflet și să le doresc mult succes pe viitor”, a declarat Sorin Brașoveanu, președintele C.J. Bacău.
    La finalul activităților, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a oferit diplome de vrednicie, iar președintelui Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu i-a fost conferit ”Ordinul Melchisedec, clasa a treia“ - cea mai înaltă distincție a Eparhiei Romanului și Bacăului.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu