27 martie 2021

Ziua Mondială a Apei

0 Comentarii


Deși în contextul epidemiologic actual suntem nevoiți să restrângem activitățile cu publicul, respectăm tradiția și pregătim Ziua Mondială a Apei. În data de 22 martie, lumea întreagă celebrează Ziua Mondială a Apei, o inițiativă născută în 1992, la Conferința Națiunilor Unite asupra Mediului și Dezvoltării (UNCED) desfășurată la Rio de Janeiro. Tema acestui an este „Prețuiește apa” (Valuing Water), toate evenimentele și discuțiile având ca idee centrală întrebarea ”Ce înseamnă apa pentru tine?”

Administrația Bazinală de Apă Siret, împreună cu subunitățile sale – Sistemele de Gospodărire a Apelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea și Sistemele Hidrotehnice Independente Siret și Pașcani celebrează Ziua Mondială a Apei și îndeamnă publicul să-și îndrepte atenția asupra protejării și conservării resurselor de apă. Fiecare dintre noi are un rol și o responsabilitate în susținerea unor practici adecvate față de apă și mediul înconjurător.

Startul activităților s-a dat la începutul lunii martie. Pe cursurile de apă administrate au loc activități de igienizare până la 22 martie, data decretată ca zi mondială a apei. În județul Bacău, acțiunile de ecologizare vizează următoarele sectoare: râu Trotuș, pârâu Ursul și pârâu Camenca, în comuna Brusturoasa, râu Trotuș în zona comunei Târgu Trotuș și în zona municipiului Onești, râurile Uz și Trotuș în zona orașului Dărmănești, râu Bistrița în amonte de Lacul Lilieci, comuna Hemeiuș și în zona Șerbănești, municipiul Bacău.

De asemenea, în limitele impuse de contextul actual, desfășurăm activități educative și distractive având ca tematică apa, alături de instituții de învățământ și organizații partenere. Ori de câte ori avem ocazia, ne deschidem porțile pentru copiii și tinerii care doresc să cunoască aspecte legate de activitatea gospodarilor de ape. O primă ocazie le-a fost oferită elevilor de la Școala Gimnazială Dărmănești, care au vizitat barajul Poiana Uzului. Apoi a venit rândul tinerilor voluntari pentru mediu din cadrul Centrului Regional de Ecologie Bacău, care au vizitat sediul SGA Bacău și Laboratorul regional de calitate a apei al ABA Siret. În cele din urmă, preșcolarii Grădiniței nr. 26 Bacău primesc primele noțiuni despre mediu și apă prin intermediul poveștilor.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu