28 aprilie 2021

Intalnire de proiect Erasmus+ la Palatul Copiilor Bacau

0 Comentarii


Palatul Copiilor Bacau va gazdui ultima intalnire de proiect Erasmus+ din cadrul parteneriatului strategic intitulat ”We Can not Change The Whole World, but We Can at Least Make The Change”. La activitatile programate timp de patru zile vor lua parte circa 500 de participanti, elevi si profesori din scoala gazda dar si din scolile partenere, aflate in Italia, Cehia, Franta si Turcia. Pandemia de Coronavirus nu permite realizarea acestor activitati cu participare directa, asa incat activitatile se vor desfasura de la distanta. Programul este divers, cuprinzand multe activitati de prezentare prin intermediul aplicatiilor electronice (Emaze, Prezi, Visma, Voki, PowerPoint, Youtube) dar si sesiuni interactive in care elevii indrumati de profesori vor realiza online carti in StoryJumper, articole in Piktochart, postere in Canva sau vor crea mesaje care vor ajunge pe mesele participantilor la conferinta pentru schimbarile climatice COP 26, organizata de ONU anul acesta la Glasgow. Vom utiliza pentru aceasta activitate table interactive de la Vboard.

Vor fi patru zile de interactivitate, de revedere cu colegii cuprinsi in acest proiect in care se va face schimb de bune practici pe mai multe nivele. Profesorii vor schimba idei in privinta metodelor de predare dar in centrul atentiei va fi modul in care se realizeaza managementul apei in toate tarile participante la proiect. Deoarece in 26 aprilie - prima zi de activitati comemoram 35 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobil, elevii romani, cehi si turci au pregatit prezentari pe aceste tema. Am pregatit pentru oaspetii nostri si expozitii virtuale (cu ajutorul aplicatiei Padlet) de desene si postere pe  tema utilizarii energiei nucleare in siguranta dar si despre frumusetea adusa in viata noastra de apa. Lucrarile au fost realizate de elevi ai Palatului Copiilor din Bacau dar si de la Cluburile Copiilor din Moinesti, Targu Ocna, Onesti.
La nivel local suntem sprijiniti de ISJ Bacau, Agentia de Mediu Bacau, Administratia Bazinala Siret Bacau si Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii "Ion Borcea" Bacau. Toate aceste institutii vor lua parte la activitati prin reprezentanti.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu