28 aprilie 2021

Salubrizare SGA Bacău

0 Comentarii


Începând din luna februarie 2021, Sistemul de Gospodărire a Apelor Bacău a inițiat o amplă acțiune de identificare și eliminare a deșeurilor depozitate pe malurile și în albiile cursurilor de apă, pe torenți, versanți, rigole, dar și în alte locații de unde, în perioade cu precipitații abundente, gunoaiele pot fi antrenate de ape.

Acțiunea a demarat prin notificarea tuturor UAT-urilor din aria de competență cu privire la igienizarea sectoarelor afectate prin depuneri de deșeuri. În paralel, în ultimele două luni, inspectorii din cadrul Inspecției teritoriale a apelor Bacău au desfășurat acțiuni de control la 48 de UAT-uri din zona de competență.

Ca urmare a acestor acțiuni de inspecție, prin sondaj, au fost identificate peste 400 de locații cu aglomerări de deșeuri, volumul total fiind estimat la aproximativ 2.500 metri cubi.

Având în vedere competențele ce revin autorităților publice locale, inspectorii SGA Bacău au dispus salubrizarea zonelor afectate, informarea populației cu privire la interzicerea depozitării deșeurilor în alte locuri cu excepția celor autorizate, precum și menținerea permanentă a curățeniei pe cursurile de apă.

”Acțiunea de control este susținută prin implicarea tuturor compartimentelor din cadrul SGA Bacău, inclusiv prin constatările efectuate în teren de către agenții hidrotehnici și hidrometri” – Gabriel Grițcu, Director SGA Bacău.

SGA Bacău are în administrare 176 de cursuri de apă cadastrate, cu o lungime totală de peste 2200 km.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu