12 iunie 2022

Elevii SNPAP prezenți la manifestările prilejuite de Ziua Eroilor

0 Comentarii


În Primul Război Mondial, Orașul Târgu Ocna a fost teatrul unor bătălii eroice, cele din zona Coșna și Cireșoaia înscriind pagini de aur în istoria apărării patriei.

Pentru promovarea sentimentului patriotic de cinstire a actelor de eroism, cu ocazia Zilei Eroilor, care în mod tradițional coincide cu Înălțarea Domnului, joi, 02 iunie 2022, elevii și personalul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna au participat la activitățile comemorative organizate de către Primăria orașului stațiune Târgu Ocna.

Activitățile incluse în program au început cu evenimentul organizat la Monumentul Eroilor Independenței din fața Bisericii Răducanu, unde a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroilor neamului urmată de  depuneri de coroane și de defilarea Gărzii de Onoare a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.

Astfel elevii și-au  manifestat respectul față de jertfa supremă a eroilor, a sacrificiului pe care l-au făcut pentru realizarea idealului național.

Activitatea a continuat cu deplasarea la Monumentul Eroilor de pe Măgura Ocnei, punct cheie în susținerea defensivei trupelor române din timpul Primului Război Mondial, la Biserica ”Sfântul Nicolae” din Cimitirul cu tunuri, punctul final al manifestărilor fiind Monumentul Eroilor, din cartierul Poieni.

Importanța și semnificația acestor sărbători reprezintă pentru conducerea școlii o nouă oportunitate de a cultiva sentimentul atașamentului față de patrie și de valorile istorice ale neamului din perspectiva apartenenței instituției noastre la sistemul național de ordine publică și siguranță națională.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu