31 octombrie 2012

Familia Grania daruieste de nu se mai opreste!

0 Comentarii
In spiritul Sarbatorilor de iarna, care reunesc intreaga familie in jurul bradului cu daruri, promotia Grania reuneste toate cele 4 tipuri de faina care alcatuiesc Familia Grania.

Campania “Familia Grania daruieste de nu se mai opreste !” va ofera pos
ibilitatea sa castigati direct in pachetul de faina unul din cele 50 de premii puse in joc : • 4 x vacanta in Bucovina pentru familie • 6 x masina de copt paine • 10 x tigaie cu strat ceramic • 30 x set de bucatarie (sort+manusa+suport oala);

  In perioada 1 noiembrie - 31 decembrie 2012 orice consumator care va cumpara faina Grania cu insemnele promotionale va putea verifica direct in pliul de la baza ambalajului daca a castigat unul din premiile campaniei.

Filarmonica in prim plan

0 Comentarii
Joi 1 noiembrie 2012 Ora 18.30 Sala "Ateneu" Concert Simfonic Dirijor: Cristian Lupes Solist: Silviu Albei-trompeta piccolo In program: Samuel Barber-Adagio Georg Philipp Telemann-Sonata-Concerto Dimitri Sostakovici-Simfonia pentru orchestra de coarde (Cvartet de coarde No. 8) Op. 110 Pret intreg: 10.6 lei. Pret elev/student: 5.3 lei.

Nicu Alifantis vine la Bacau

0 Comentarii
Filarmonica "Mihail Jora" Bacau si Concerto Agency prezinta in data de 30 noiembrie incepand cu ora 19.00 pe Nicu Alifantis - "Muzica anilor mei in concertul 'Simphonicu vol.2' .

Invitati: Virgil Popescu, Razvan Mirica si Orchestra de camera a filarmonicii "Mihai Jora" Bacau . Pret bilet:55 lei

Mesaje pentru mamici

1 Comentarii
Câte nelinişti aţi avut ca şi proaspeţi părinţi? Câte întrebări fără răspuns? Câte temeri?
Ce emoţii puternice v-au atins sufletul atunci când aţi făcut cunoştinţă, pentru prima oară, cu comoara cea mică? Câte nopţi de nesomn aţi petrecut doar pentru a vă asigura că e în siguranţă? Câte vise v-aţi făcut şi vă faceţi încă, gândind, în perspectivă, la viitorul puiului/puilor? Câte clipe de fericire supremă? Câte cuvinte aţi fi vrut să existe pentru a putea descrie ce simţiţi? La aceste întrebări şi multe altele răspunsurile sunt particulare, unice şi speciale, aşa cum este viaţa de părinte. Ne propunem să realizăm un ghid, o broşură, pentru viitoarele şi proaspetele mămici, care să conţină gândurile, sentimentele, nevoile, visele, temerile, dificultăţile, zâmbetele şi dragostea voastră, a fiecăruia/fiecăreia. De-a lungul puţinei mele eperienţe ca şi mamă au fost momente în care tare aş fi avut nevoie de o încurajare, de-o experienţă împărtăşită, de ceva de care să mă agaţ, care să mă motiveze la greu, sau să mă facă să zâmbesc chiar şi atunci când zâmbeam deja, de ceva care să mă facă să conştientizez că nu sunt singura în aceea situaţie. Da ştiu, acum există Facebook-ul, internetul, cine mai are nevoie de-o broşură; însă faptul că e ceva ce-ţi este dedicat face ca lururile scrise acolo să devină personale, să-ţi aparţină, să simţi că-ţi sunt adresate... Aşadar am avea nevoie de ajutorul vostru mămici/tătici cu experienţă, să vă redirecţionaţi gândurile, sentimentele, trăirile, experienţele voastre către mămicile care sunt la început de drum, să le transformaţi în mesaje motivaţionale, în cuvinte de suflet, menite să fie ca un mic plasture atunci când va fii nevoie. Ce spuneţi? Reuşim împreună, ca până cel târziu pe 8 Martie să publicăm un astfel de ghid, care să fie împărţit, gratuit în maternitate şi în cabinetele medicilor de familie? Pe lângă mesajele voastre, vom avea nevoie şi de parteneri şi sponsori (dacă se oferă cineva). Contez pe voi mămici şi de ce nu tătici dragi! Cele mai frumoase şi emoţionante 3 mesaje vor fi premiate la final. Puteţi posta mesajele, gândurile voastre aici, ca şi comentariu la eveniment, alături de numele vostru sau le puteţi timite pe adresa de mail: centrul.psp@gmail.com

Ne pregatim de sezonul rece

0 Comentarii
Marţi, 30 octombrie 2012, în sala mare a Palatului Administrativ, sub conducerea prefectului Claudiu Octavian Şerban, în calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (C.J.S.U.), s-a desfăşurat şedinţa extraordinară având ca subiect principal măsurile şi acţiunile concrete ce trebuie întreprinse în perioada imediat următoare pentru prevenirea şi limitarea efectelor fenomenelor meteorologice şi hidrologice specifice venirii anotimpului rece. Întâlnirea reprezintă o continuare firească a videoconferinţei desfăşurată în data de 26 octombrie 2012, cu premierul României, domnul Victor Ponta şi completează din punct de vedere acţional setul de măsuri preventive deja identificate la nivel naţional şi judeţean. În acelaşi timp, şedinţa C.J.S.U. consfinţeşte operaţionalizarea Comandamentului de iarnă şi deschide o serie de întâlniri şi videoconferinţe periodice, având ca tematică pregătirea instituţiilor statului pentru iarnă, scopul urmărit fiind eficientizarea acestor tipuri de servicii şi intervenţii ( intervenţii eficiente cu costuri optimizate), asigurarea siguranţei şi fluenţei circulaţiei pe drumurile publice a persoanelor şi a bunurilor, asigurarea siguranţei energetice a României, asigurarea funcţionării activităţii educaţionale, a sistemului medical şi a mediului economic şi nu în ultimul rând, eliminarea efectelor negative înregistrate în iernile anterioare datorate intervenţiilor tardive sau ineficiente ale instituţiilor abilitate. Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Claudiu Octavian Şerban, a solicitat responsabilitate instituţională şi civică, acţiune coerentă şi sinergică a tuturor factorilor implicaţi în „lupta” cu intemperiile iernii. La rândul lor, subprefectul Constantin Dorian Pocovnicu şi preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Dragoş Benea, analizând nivelul concret de pregătire pentru anotimpul rece, de la acest moment, au solicitat maximă operativitate în atingerea indicatorilor planificaţi. Platforma comună de lucru pentru toate instituţiile şi serviciile publice deconcentrate având sarcini şi responsabilităţi concrete în această direcţie, o constituie „ Planul de măsuri al Comitetului Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Bacău, pentru sezonul rece 2012 – 2013”, în baza căruia, la nivelul autorităţilor publice locale şi a instituţiilor desecentralizate, au fost actualizate planurile operative de intervenţie pentru asigurarea cu echipamente, tehnică şi resurse umane.

Numismatica de la Romfilatelia

0 Comentarii
Romfilatelia anunţă că va introduce în circulaţie în luna noiembrie, următoarele emisiuni de mărci poştale: 1. Emisiunea „Crăciun 2012” - Nr. valori: 1 - Valoare nominală: 1,00 lei - Dimensiune timbru: 33 x 48 mm - Machetare: în coli de 32, minicoli de 8 timbre + 1 vinietă - Tiraj: 1.494.160 timbre - Data și locul punerii în circulație*: 15 noiembrie 2012, București, Oficiul Poștal nr. 37, Str. Tudor Arghezi nr. 1-3 În conformitate cu aprobarea ANCOM nr. SC-DRT- 22292/30.10.2012, data punerii în circulație a emisiunii este 15 noiembrie 2012. 2. Emisiunea „Biserici de piatră din Țara Hațegului” - Nr. valori: 4 - Valori nominale: 3,00 lei; 5,00 lei; 7,60 lei; 14,50 lei - Dimensiune timbre: 33 x 48 mm - Machetare: în coli de 32, minicoli de 8 timbre + 1 vinietă - Tiraj: 86.400 timbre - Data și locul punerii în circulație: 16 noiembrie 2012, București, Oficiul Poștal nr. 37, Str. Tudor Arghezi nr. 1-3

Carti gratuite în Intercity

0 Comentarii
Testul pilot realizat in cadrul proiectului ‘Carţi gratuite în Intercity’ a demonstrat că, pasagerii acestor trenuri respectă și apreciază inițiativa. CFR Călători şi BookLand vor extinde programul, începând cu data de 02 noiembrie, la nivelul tuturor trenurilor InterCity de pe rețeaua feroviară din România. Așadar, în perioada următoare, va avea loc acțiunea de echipare a vagoanelor cu cărţi în format clasic şi cu e-book-uri (stickere cu coduri QR), asa încât după data de 13 noiembrie în toate trenurile Intercity, pasagerii vor beneficia de acest serviciu.

CFR se innoieste

0 Comentarii
In vederea obţinerii unui grad sporit de confort adaptat cerinţelor pieţei, CFR Călători va derula în perioada următoare, din resurse financiare proprii, programe de reabilitare a vagoanelor la interior, în unităţi ce aparţin companiei. Acest demers se înscrie în strategia companiei de ridicare a gradului de confort, inclusiv la trenurile Regio, de menţinere a locurilor de muncă pentru angajaţi si de reducere a costurilor financiare aferente - prin internalizarea în unităţile proprii a activităţilor de recondiţionare. Pentru asigurarea compunerii trenurilor de călători, compania utilizează zilnic un număr de peste 1100 vagoane, o pondere semnificativă (peste 50%, mai mult de 600 de vagoane) fiind reprezentată de vagoanele utilizate pentru asigurarea compunerii trenurilor Regio. O bună parte dintre acestea sunt vagoane modernizate în ultimii 6 ani în unităţile de resort din industria feroviară autohtonă. Procesul de modernizare a constat, la acel moment, în principal, în reamenajarea interiorului prin înlocuirea integrală a obiectelor de mobilier şi modificarea designului. Vagoanele modernizate în anii 2000 au cunoscut în ultimii 12 ani, diferite etape de utilizare - prin introducerea în prima fază în compunerea trenurilor Rapid (anii 1999 – 2005), a trenurilor Accelerat (anii 2005 – 2009) şi apoi a fostelor trenuri Personale, actuale Regio (începând cu anul 2009) – fapt care a condus în timp la o degradare treptată a condiţiilor de confort. Având în vedere aceste considerente, în perioada următoare, se impun lucrări de reabilitare a vagoanelor mentionate, lucrări ce se vor desfăşura concomitent cu cele prevăzute deja la partea de confort cu ocazia reparaţiilor planificate. Internalizarea acestor activităţi în unităţile de vagoane aparţinând CFR Călători cu personal propriu calificat va genera menţinerea locurilor de muncă pentru angajaţi şi reducerea costurilor financiare aferente activităţilor de recondiţionare.

Festivalul Filmului Francez

0 Comentarii
Te invităm la Festivalul Filmului Francez între 26 octombrie şi 28 noiembrie, să vezi 16 filme, dintre care 7 premiere, o proiecţie de scurtmetraje şi două mini-retrospective care omagiază doi monştri sacri ai cinematografiei franceze: Alain Resnais şi Agnès Varda. Proiecţiile vor avea loc în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara. Toate proiecţiile din Bucureşti vor avea loc la sala Elvira Popescu, din cadrul Institutului Francez. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar al unui abonament pentru tot festivalul de 70 lei şi pot fi achiziţionate direct la sală sau de pe www.eventim.ro. Festivalul Filmului Francez este susţinut de Orange România, Automobile Dacia şi Air France. programul festivalului pe oraşe 26 octombrie – 02 noiembrie | Cinema Elvira Popescu, Bucureşti 02 – 05 noiembrie | Habitus, Atrium Café, Maison de l'Ille-et-Vilaine, Sibiu 08 – 10 noiembrie | casa de cultură Mihai Ursachi - Sala Diotima, Iaşi 15 – 18 noiembrie | cinema Victoria, Cluj 23 – 25 noiembrie | cinema Arta - Sala Flora, Târgu Mureş 27 – 28 noiembrie | Universitatea de vest - Aula Magna, Timişoara filme 38 témoins de Lucas BELVAUX – 2012 cu Yvan ATTAL, Sophie QUINTON şi Nicole GARCIA La întoarcerea dintr-o călătorie de serviciu în China, Louise află că strada sa fusese locul unei crime. Toată lumea dormea, nu există martori. Aşa se pare… Filmul este inspirat dintr-o întâmplare reală din Queens, New York şi este despre asasinarea tinerei Kitty Genovese, în 1964. Ceea ce e special la acest caz, este faptul că au existat 38 de martori. 38 de persoane care au văzut ceva, 38 de persoane care au ştiut că se întâmplă ceva grav. Dar nimeni nu a făcut nimic, iar fata a murit. Lucas Belvaux : « Eu nu ştiu de ce personajul principal nu a reacţionat, nu am nicio părere despre asta. Este obscur şi profund… Ceea ce mă interesează, în film, este ce se întâmplă după: cum reuşeşte să trăiască cu asta, cum trăiesc cei din jur cu asta, cum trăieşte societatea cu asta. » Camille redouble de Noémie LVOVSKY cu Noémie LVOVSKY, Samir GUESMI, Judith CHEMLA, India HAIR Camille avea 16 ani când l-a cunoscut pe Eric. S-au iubit nebuneşte şi Camille a născut o fetiţă… 25 de ani mai târziu: Eric o părăseşte pentru o femeie mai tânără. În seara de 31 decembrie, Camille se pomeneşte dintr-o dată reîntoarsă în trecut. Are din nou şaisprezece ani. Îşi regăseşte părinții, prietenii, adolescenţa… şi pe Eric. Ce va face, acum că ştie finalul poveştii lor? Va fugi, în încercarea de a-şi schimba destinul? Sau îl va iubi din nou, în ciuda finalului care îi aşteaptă? O călătorie în timp la sfârşitul căreia Camille descoperă că în viaţă toate lucrurile, oamenii, dragostea, prietenia, sunt perisabile şi că asta nu este neapărat ceva rău. L’amour dure 3 ans de Frédéric BEIGBEDER, 2011 cu Louise BOURGOIN, Gaspard PROUST, Joey STARR În primul an cumperi mobila. În al doilea an muţi mobila. În al treilea an împarţi mobila. Primul film regizat de Frederic Beigbeder este o comedie romantică adaptată după romanul cu acelaşi nume. La fel ca şi cartea, L’amour dure 3 ans debutează cu imaginea lui Marc Maronnier, un bărbat de 30 de ani, monden, care îşi serbează divorţul. Deşi s-au căsătorit din dragoste, Marc şi Anna se despart după trei ani de relaţie, şi mai multe etape de plictiseală şi gelozie. Marc este dărâmat. În prezent, el este convins că dragostea nu poate să dureaze decât trei ani. Pentru a-şi demonstra teoria, Marc scrie un roman autobiografic, L’amour dure 3 ans (Dragostea durează trei ani), în care îşi exprimă ranchiuna faţă de acest sentiment înălţător. Însă în curând, întâlnirea cu Alice îi va zdruncina toate convingerile. Un monstre à Paris de Bibo BERGERON – 2011 cu Vanessa PARADIS, Mathieu CHEDID, Gad ELMALEH, François CLUZET Un monstru necunoscut sădeşte panica în Parisul anilor 1910. La origine, Francoeur este un purice care trăieşte în blana maimuţei Charles, asistentul botanistului de la Grădină Plantelor. Însă, în urma unui experiment îndoielnic, Raoul îl transformă… într-un purice gigantic, de 2 metri! Din acel moment, el devine un element de teroare pentru locuitorii Parisului, şi ţinta permanentă a atacurilor prefectului Maynott. Şi totuşi, în spatele aparenţelor monstruoase, Francoeur, ascunde o inimă de aur şi un glas fermecător… Dar ce-ar fi dacă cea mai bună ascunzătoare s-ar afla chiar sub reflectoarele cabaretului « L’Oiseau Rare», unde cântă Lucille, steaua cartierului Montmartre ? Vous n’avez encore rien vu de Alain Resnais – 2011 cu Mathieu AMALRIC, Pierre ARDITI, Sabine AZEMA « Vous n’avez encore rien vu » este povestea unui grup de actori reuniţi în casa dramaturgului Antoine d’Anthac, pentru a asista la citirea testamentului. Inainte de a muri, D’ Anthac înregistrase o declaraţie prin care le cere tuturor prietenilor săi care jucaseră în « Eurydice», să vizioneze un fragment din cea mai modernă interpretare a acestei piese. Un grup de actori tineri îi ceruse permisiunea de a pune piesa în scenă, şi avea nevoie de părerea lor… Rămâne de văzut dacă dragostea, viaţa, moartea sau dragostea dincolo de moarte mai au încă un loc pe scena de teatru. Decizia le aparţine. Dar surprizele nu se temină aici. O inversare a perspectivei prin care autorul devine personaj, iar actorii sunt persoane reale, un joc de oglinzi complex care dezvăluie reflecţii despre legăturile profunde dintre artă şi moarte. La vie d’une autre de Sylvie TESTUD – 2011 cu Juliette BINOCHE, Mathieu KASSOVITZ, Aure ATIKA Marie, are 40 de ani. Într-o dimineață, se trezeşte crezând că are 25 de ani. A uitat cu desăvârşire 15 ani din viaţa ei. Se trezeşte într-o poveste de dragoste care era pe cale să se termine. Se trezeşte, şi mai are patru zile că să îl recucerească pe bărbatul vieţii ei. Primul film regizat de Sylvie Testud, La vie d’une autre are la bază un scenariu adaptat după romanul cu acelasi nume, de Frédérique Deghelt. Cartea analizează felul în care ne schimbăm atunci când devenim adulti, pe măsura ce eroina se confruntă cu întrebarea : « ce ar crede copilul care am fost despre femeia care sunt astăzi ? » Sylvie Testud: « În carte, eroina este o victimă. Dacă este tristă, este mereu din vina celorlalţi. Eu am ales altă variantă. Îmi place ideea că suntem responsabili pentru viaţa noastră. Mi-am dorit ca eroina să fie responsabilă pentru soarta ei. Deci, în locul unei femei casnice plictisite, soţia pasivă a unui bărbat bogat care o înşeală, eu am inversat situaţia. Am luat rolul soţului şi i l-am încredinţat ei. » Les infidèles Emmanuelle BERCOT, Jean DUJARDIN, Gilles LELLOUCHE, Fred CAVAYE, Michel HAZANAVICIUS, Eric LARTIGAU, Alexandre COURTES – 2011 cu Jean DUJARDIN & Gilles LELLOUCHE Infidelitatea masculină sub diverse forme, văzută de 7 regizori diferiţi. Scrisă, regizată şi interpretată de Jean Dujardin, « Les Infidèles » este o comedie îndrăzneaţă realizată din mai multe scurt-metraje pe tema adulterului. Împreună cu Michel Hazanavicius, şi alţi regizori francezi, Dujardin şi Gilles Lellouch oferă o imagine lejeră, amuzantă şi pe alocuri deocheată a celor mai celebre obiceiuri extraconjugale. Journal de France de Claudine NOUGARET & Raymond DEPARDON – 2012 Este un jurnal şi o călătorie în timp. El fotografiază Franța, ea redescoperă înregistrări inedite: începuturile lui în cinematografie, reportaje din jurul lumii, frânturi de amintiri şi frânturi din istoria Franţei. Raymond Depardon este un nume unic în istoria imaginii contemporane. Atât ca cineast, cât şi ca fotograf, el pune imaginea în slujba unor poveşti unice şi a unor reflexii peramanente asupra eticii şi filosofiei imaginii. Foto-reporter de meserie, Depardon a regizat mai multe filme de ficţiune şi a reuşit să aducă filmul documentar pe marile ecrane. Martorul unei jumătăţi de secol de istorie franceză şi internaţională ca foto-reporter şi regizor, el a păstrat de-a lungul timpului mai multe înregistrări inedite. Acestea sunt frânturi de amintiri, imagini spontane cu personalităţi sau anonimi, puncte de vedere rare şi unice, adevărate călătorii în timp.

Psihopedagogia – de la teorie, la practică

0 Comentarii
Vineri, 2 noiembrie 2012, începând cu ora 15.00, în Sala de conferinţe a I.S.J. Bacău, Casa Corpului Didactic "Grigore Tabacaru" Bacău va organiza programul de formare continuă "Psihopedagogia – de la teorie, la practică." (20 ore), avizat de M.E.C.T.S., destinat personalului didactic din învăţământul preuniversitar şi coordonat de profesor formator Elena Hussar.

2013 – Anul Sfintilor Împărati Constantin si Elena

0 Comentarii
În 2013, Biserica Ortodoxă Română va omagia două dintre cele mai importante personalități ale Creștinismului, împărat roman și mamă care au fost numiți „întocmai cu Apostolii”: Sfinții Constantin cel Mare și Elena, potrivit TRINITAS TV. Sfântul Sinod a ales să marcheze astfel împlinirea a 1700 de ani de la emiterea faimosului Edict de toleranță din 313, de la Mediolanum, prin care se garanta toleranța religioasă în Imperiul Roman, punându-se astfel capăt Marii Persecuții inițiate de Dioclețian.

S-a populat Lacul Bacau

0 Comentarii
Marti la pranz, in zona barajului de la autogara a sosit o masina dotata cu hidrobioane cu sistem de oxigenare. Cele doua hidrobioane contineau 1 tona de puiet de crap, cu greutati de aproximativ 250/300g /exemplar. Vremea rece a favorizat transportul, pestii ajungand in stare foarte buna dupa ce au parcurs mai mult de 130 de kilometri, fiind adusi de la Ferma de Cercetare şi Producţie Piscicolă Acvares din judetul Iasi. Actiunea de populare s-a defasurat in prezenta reprezentantilor ANPA, ai Garzii de Mediu, mass-media, dar si cativa curiosi. Lacul Bacau ofera conditii optime pentru fauna piscicola, astfel incat crapii adusi acum vor depasi anul viitor greutatea de 1 kg/exemplar. Pescarii sportivi care doresc sa pescuiasca pe lacul Bacau trebuie sa aiba in vedere dimensiunea minima de la care pot fi retinuti pestii. Un exemplar de crap nu poate fi retinut legal daca are o dimensiune sub 35 de cm, fapta fiind sanctionata cu amenda cuprinsa intre 300 si 600 lei. Popularea completeaza alte actiuni realizate in primavara, astfel incat in acest an in lacul Bacau a fost adusa o cantitate de 3,5 tone de puiet de crap si caras. CRE Bacau doreste sa ofere celor aproximativ 1100 de membri pescari posibilitatea de a practica sportul preferat intr-o zona de pescuit de calitate, aflata chiar in oras. Centrul Regional de Ecologie Bacău este titular al autorizaţiei de pescuit recreativ sportiv nr.288, care îi conferă dreptul de a exploata resursele acvatice vii, prin pescuit recreativ sportiv din zona de pescuit Lac Acumulare Bacău.

Filmul in acord cu timpul: de groaza!!

0 Comentarii
SHADOW SHORTS LA NCRR


De Halloween va invitam la cele mai bune scurt-metraje horror si fantasy din competitia Shadow Shorts de anul acesta de la TIFF.
Mentiune: short-urile NU SUNT SUBTITRATE, sunt in versiune originala, cum au rulat si la TIFF

Printre scurt-metrajele care va vor taia rasuflarea puteti viziona pe 31 octombrie la NCRR "Hope" in regia lui Pedro Pires (câștigător al Premiului Juriului la Festivalul Internațional de Film Fantastic de la Paris in care actiunea redă scene de violență din timpul războiului prin ochii unui general aflat pe patul de moarte) sau "The Adder's Bite", de Firas Momani, unde metamorfoza ciudată a unei plante atinge punctul culminant într-un loc frecventat de multă lume.

Fanii genului SF nu trebuie să rateze "The 3rd Letter" al lui Grzegorz Jonkajtys, despre o lume în care viața oamenilor depinde de aparate bio-mecanice. Regizorul este creatorul animației The Ark, inclusă în selecția oficială la Cannes 2007, și animator al unor blockbustere precum Sin City, Star Trek, Transformers 2 și Iron Man 2.

Titlurile din sectiunea Shadow Shorts sunt:

1. Abandoned – r. Francisco Ruiz Velasco, 10′ (SUA / Mexic, 2011)
2. CTIЍ! – r. Cyrille Drevon, 14’ (Franța, 2011)
3. Decapota Shock – r. Javier Chilion, 9’ (Spania, 2011)
4. Hope – r. Pedro Pires, 11’ (Canada, 2011) -
5. Legend / Leyenda – r. Pau Teixidor, 15’ (Spania, 2011)
6. Suffer – r. Kimani Ray Smith, 18’ (Canada, 2011)
7. The 3rd Letter – r. Grzegorz Jonkajtys, 15’ (SUA. 2010)
8. The Adder’ s Bite – r. Firas Momani, 9’ (Canada, 2011)
9. The Little Mermaid – r. Nicholas Humphries, 8’ (Canada, 2011)
10.The Peacock’s Eye / L’oeil du paon – r. Gerlando Infuso, 13’ (Belgia, 2010)
11.Tommy – r. Arnold de Parscau, 9′ (Franța, 2011)

Trick or treat!! Daca tot va speriem cu short-urile de groaza, va si indulcim cu bombonele la intrare :)

Pret bilet: 10 lei, 7 lei pret redus elevi/studenti

Ce mai fura bacauanii?!

0 Comentarii
In ziua de 30 octombrie, jandarmii au fost sesizaţi de şase ori de către agenţii de pază de la două supermarketuri din municipiu, despre fapte de sustragere şi distrugere de produse de către diferite persoane, a unor produse, după cum urmează: Jandarmii au fost sesizaţi prima dată la ora 11.30, identificând două minore F. M., de 11 ani şi A.D. de 11 ani, ambele din municipiul Bacău, care au sustras mai multe produse pe care le-au introdus în genţile proprii, acestea fiind surprinse de către agenţii de pază, care au sesizat jandarmeria.

La ora 12.30, în urma sesizării a fost identificat un tânăr, T.L. de 15 ani din municipiul Bacău, care a distrus ambalajul unui produs pentru a-l putea sustrage mai uşor. La ora 13.30 jandarmii au revenit în urma sesizării agenţilor de pază şi au identificat pe G. V., de 14 ani din municipiul Bacău, având asupra sa produse sustrase. La ora 14.30, jandarmii au identificat o tânără, B.L. de 16 ani, domiciliată într-o comună a judeţului Bacău, care a distrus mai multe ambalaje a unor produse şi având de asemenea asupra sa unele produse sustrase din supermarket. La ora 15.45, jandarmii au identificat alţi doi tineri, S.A. de 18 ani, respectiv B. A. de 14 ani, ambii cu domiciliul în localităţi din judeţul Bacău, care au sustras mai multe produse din supermarket. La ora 17.30 jandarmii s-au deplasat la un alt supermarket pentru a constata că un bărbat, T.L. de 52 ani din municipiul Bacău, a fost surprins de către agenţii de pază cu mai multe produse sustrase.

  În urma celor constatate în cele şase cazuri, persoanelor respective li s-au întocmit acte de constatare sub aspectul susceptibil săvârşirii infracţiunii de furt calificat, respectiv distrugere, acestea urmând să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău. Prejudiciile au fost recuperate si predate reprezentanţilor părţilor vătămate.

Infricosator de comic

0 Comentarii
Pregătirile pentru spectacol sunt pe final. Magicianul Augustin te asteapta in data de 31 octombrie, de la ora 16.00 la Arena Mall Bacău cu un super show de Halloween.

Te astepta organizatorii in costum de Halloween, cu un bostan pregatit de sculptat, concursuri distractive si tombole.

Halloween Party

0 Comentarii
Miercuri, 31 octombrie, petrecem impreuna la Cafe du Theatre o noapte de cosmar, din care nu vor lipsi bomboanele, zambete inspaimantatoare de dovleci, traditionalul punch si alte ciudatenii "halloweeniene".

Cel mai impresionant costum va fi premiat.

Karaoke Party in seara de Halloween

0 Comentarii
Full House Pub va asteapta in data de 31 octombrie sa petreceti alaturi de Dj Gaby seara de Holloween. Daca vii costumat ,treci pe la bar si vei fi premiat. Organizam concursuri cu premii.

Sueta Mamicilor

0 Comentarii
O întâlnire relaxată a mămicilor. De această dată să vorbim despre ce nu am mai făcut de când suntem mămici, ce anume s-a schimbat şi cum am putea face în aşa fel încât să nu ne neglijăm, chiar dacă această "meserie" este cu program non-stop, mai ales atunci când ai mai mulţi copii.
Deci haideti să vorbim ca fetele, despre noi... FEMEI şi MĂMICI!

Miercuri 31.10.2012, ora 18.15, la Lumea lui Oblio. Din pacate acest eveniment nu va mai avea loc in data de 31 octombrie ci miercurea viitoare.

Mrga TNL Halloween Party

0 Comentarii
Miercuri, 31 octombrie 2012, va invitam alaturi de noi, in Dublin Pub Bacau, la cea mai incendiara petrecere de Halloween la care ati participat vreodata.

Premiem cel mai original costum, cea mai potrivita pereche, si cel mai original Make up! De asemenea, nu vor lipsi nici concursurile! Intrarea libera pentru membrii TNL!

Happy Halloween

0 Comentarii
Miercuri, 31 octombrie, ne-am propus sa speriem putin Vranceanu si am organizat o activitate legata de Halloween. Va asteapta fantome la fiecare colt, rebusuri, dar si concursul de sculptat dovlecii "Hack-a-Jack" cu diplome si premii. Va asteptam sa participati in numar cat mai mare ca sa alungam zombii cu multa distractie.

Pay it forward

0 Comentarii
Campania  continua!
In drum spre locul de munca sau in pauza de masa, sau seara cand iesiti la plimbare, luati orice doriti sa daruiti (exemple: o carte, o jucarie, o ciocolata, un sapun, o punga cu cereale, o cutie cu bomboane, un pachet de cafea, o pereche de ciorapi sau de papuci, etc ), impachetati frumos cadoul si, eventual fara sa va vada nimeni, lasati-l la vedere, intr-un loc public, cu un biletel pe care scrieti: "Cu mult drag pentru oricine are nevoie. Daca poti, ajuta si tu pe cineva fara sa ceri nimic in schimb!"

  Daca aveti posibilitatea, faceti-i o poza, postati-o pe facebook la Asociatia "Because We Care" si povestiti-ne despre fapta voastra.

Google jucaus de Halloween

0 Comentarii
Aceasta sarbatoare nu putea trece neobservata de Google. Halloween-ul este celebrat de GOOGLE printr-un logo pentru data de 31 octombrie.

In logo-ul special GOOGLE pentru HALLOWEEN, literele sunt reprezentate sub forma unor simboluri de HALLOWEEN: dovleci, fantome, paianjeni, schelete, corbi ori pisici negre.

Logo-ul pregatit de GOOGLE este interactiv: fiecare click al utilizatorului da nastere unei actiuni si unui sunet aparte, specific de Halooween.

30 octombrie 2012

Luna Amara vine in Pub Subway

0 Comentarii
Sambata 17 noiembrie in Pub Subway incepand cu ora 21.00 va asteapta un super concerta marca LUNA AMARA + MASKED TOYS. Bilet: 15 ron

America in stare de alerta

0 Comentarii
Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în următoarea perioadă în SUA cu privire la faptul că în 12 state (Connecticut, Delaware, District of Columbia, Maine, Maryland, Massachussets, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island si Virginia) a fost declarată stare de urgenţă din cauza uraganului Sandy care a afectat Coasta de Est a Statelor Unite în cursul serii de 28 octombrie 2012. Reprezentanţii autorităţilor locale au adresat un apel locuitorilor acestei zone să îşi procure provizii de mâncare, apă, baterii. Aeroporturile din zona de nord-est a SUA au anunţat că vor anula numeroase curse, iar majoritatea zborurilor vor avea întârzieri majore. Marina SUA a ordonat vaselor din zona Norfolk, în largul coastei statului Virginia să iasă în larg. Autoritățile SUA au luat numeroase măsuri de siguranţă şi pregătesc populaţia pentru posibilele întreruperi de curent electric şi inundaţii. În District of Columbia, unde se aşteaptă ca uraganul să producă inundaţii şi rafale puternice de vânt, oficialii locali au luat măsuri de pregătire a populației, distribuind saci de nisip. De asemenea, au fost instalate generatoare în anumite intersecţii unde semafoarele ar putea fi afectate.

Achizitii verzi

0 Comentarii
Camera de Comerţ şi Industrie Bacău în calitate de partener al proiectului „Promoting Green Products” (LIFE+08/INF/RO/00507) – Promovarea Produselor Verzi, finanţat de Comisia Europeană prin programul LIFE+, organizează, miercuri, 31 octombrie 2012, începând cu orele 10, la sediul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Bacău, seminarul de informare „Achiziţii verzi”. Obiectivul general al proiectului este de a promova politica de mediu a UE şi uneltele de piaţă cu privire la produsele fără impact negativ asupra mediului, bazate pe o abordare orientată spre consumator. Produsele verzi se referă la produsele care prezintă cele mai ridicate criterii ecologice de mediu, conform schemelor UE de eco-etichetare sau alte instrumente şi iniţiative similare (ex. EMAS, Energy Star, Carbon Neutru etc.). Scopul acestui seminar este familiarizarea participanţilor cu privire la obiectivul, componentele principale ale procesului de achiziţie publică şi a conceptului de dezvoltare durabilă, ale schemei de Etichetare Ecologică şi avantajele obţinerii Etichetei Ecologice. În cadrul seminarului se vor aborda următoarele teme:  Etichetarea ecologică a achiziţiilor verzi;  Procesul de achiziţie publică ecologică;  Achiziţiile verzi şi dezvoltarea durabilă;  Avantajele produselor verzi pentru agenţii economici;  Prezentarea celor mai cunoscute etichete ecologice;  Informaţii privind produsele verzi;  Modalitatea prin care produsele verzi influenţează comportamentul consumatorilor.

Jandarmii la meci de volei

0 Comentarii
În ziua de miercuri, 31 octombrie 2012, începând cu ora 17.00, la Sala Sporturilor din municipiul Bacău se va disputa meciul internaţional de volei feminin din cadrul Cupei Europene de Volei dintre echipele ŞTIINŢA BACĂU – ZOK SPLIT, CROAŢIA (şaisprezecimile CUPEI EUROPENE DE VOLEI). Măsurile specifice de securitate şi protecţie a participanţilor la această partidă de volei vor fi asigurate de 30 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău în cooperare cu lucrători din cadrul altor structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor cu atribuţii în domeniu (poliţie, situaţii de urgenţă etc.). Jandarmii din cadrul dispozitivelor vor asigura, prin măsuri specifice, prevenirea şi combaterea unor acte şi fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea acestei partide, în zona imediată şi apropiată a locului de desfăşurare, restabilirea ordinii publice (în situaţia în care a fost tulburată). Accesul în incinta Sălii Sporturilor se va face începând cu ora 16.00. In data de 30 octombrie 2012, a avut loc şedinţa de organizare a acestei misiuni, cu participarea reprezentanţilor forţelor implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică precum şi a altor măsuri specifice pentru buna desfăşurare a acestei partide – poliţie, jandarmi, situaţii de urgenţă, organizator, ambulanţă, poliţia locală.

DefCamp 2012

0 Comentarii
După mai mult de un an de la lansare si două evenimente pline de energie, idei, competiție, schimburi de experiență și distracție, DefCamp se mută în capitală în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie la Hotelul Yesterday și promite o conferință de trei zile desfașurată în cele mai bune condiții pentru ca orice participant să poate interacționa cu numeroase persoane cu experiență vastă în domeniul INFOSEC. DefCamp 2012 Bucuresti este una dintre cele mai importante inițiative din domeniul INFOSEC & hacking din România de până acum, fiind așteptate în capitală aproape 250 de persoane. Evenimentul din această toamnă atinge în cele peste 15 prezentări subiecte precum 0days, captcha breaking, digipass bypass, mobile security problems, DDOS, networking, P2P networks, D&D APT's, social engineering și lista continuă, prezentările fiind susținute atât de specialiști din România cat și din străinătate. Competiția DCTF (DefCamp Capture the Flag) va avea o etapă de pre-calificări online urmată de un duel în timpul evenimentului între echipele finaliste. Temele competiției sunt extrem de variate și provocatoare – exploits, cryptography, programming, steganography, forensics, reverse engineering, aceste subiecte fiind atinse în 30 de probleme din etapa de calificare. Una dintre dintre noutățile cu care vine DefCamp 2012 @Bucuresti este DHME (DefCamp Hack ME). Orice participant își poate înscrie website-ul, aplicația sau proiectul iar echipa DHME se va ocupa pe perioada evenimentului de analiza și realizarea unui audit de securitate asupra lui. La finalul evenimentului cei înscriși vor primi pe email câte un raport cu privire la analiza făcută.

Prin participare spre schimbare

0 Comentarii
Proiectul „Prin participare spre schimbare” se va desfăşura în perioada 08.10.2012 – 23.11.2012 şi va avea ca beneficiari direcţi 14 persoane active în domeniul tineretului (membrii ONGT, lucrători de tineret, profesori, voluntari, etc.). Proiectul îşi propune să încurajeze dezvoltarea proiectelor de participare a tinerilor în societate. Astfel, beneficiarii direcţi vor dobândi, prin intermediul unui curs de formare organizat în perioada 09.11.2012 – 11.11.2012, cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru dezvoltarea şi implementarea de proiecte de participare a tinerilor în societate. De asemenea, se va crea o platformă online de informare dedicată exclusiv participării tinerilor in viaţa societăţii. Site-ul va avea o acoperire naţională şi cei interesaţi de participarea tinerilor în societate vor putea găsi aici informaţii relevante, studii teoretice, oportunităţi de finanţare. Pe site, dar şi în format print, va fi disponibil ghidul „Prin participare spre schimbare” – un instrument creat în cadrul acestui proiect cu scopul de a oferi informaţii despre paşii necesari în dezvoltarea şi implementarea de proiecte de participare a tinerilor în viaţa societăţii. Participanţii la curs, prin organizaţiile de unde provin, vor constitui prima reţea naţională de promovare a participării tinerilor în viaţa societăţii. Reţeaua va fi activă prin intermediul platformei online şi va fi o resursă utilă pentru tineri sau alte persoane interesate de participarea tinerilor. Proiectul îşi va atinge scopul propus prin dezvoltarea abilităţilor participanţilor la curs de a implementa proiecte de participare a tinerilor, dar şi prin oferirea de informaţii şi resurse la nivel naţional (site, ghid, reţea) celor interesaţi de acest domeniu. „Eu contez” Contextul şi scopul proiectului Pentru ca ne-am dat seama că ceea ce se învaţă în şcoală, de multe ori rămâne în şcoală, am ales promovarea educaţiei non-formale şi sociale în rândul tinerilor prin workshopuri special concepute pentru ei. Prin proiectul „Eu contez”, ne propunem să organizăm lunar workshopuri de dezvoltare personală şi tot ce nu se învaţă în şcoală, dar e util în viaţă pentru tineri. Workshopurile vor fi gratuite şi se adresează tinerilor cu vârsta între 18 şi 26 de ani. Obiectivele cursului Implementarea de workshopuri de dezvoltare personală şi dezvoltare a abilităţilor pentru o viaţă independentă, destinate tinerilor. Oferirea unui spaţiu de comunicare directă şi învăţare între tineri şi specialişti din diverse domenii. Împarte toleranţă, nu violenţă! (aprilie – noiembrie 2012) Context Violenţa şcolară a devenit un fenomen frecvent, mai ales în licee, unde agresivitatea şi conflictele sunt elemente prezente zilnic, însă, despre care, nu se vorbeşte mai deloc. În contextul în care, conform unor studii recente, 70% dintre copiii din Romania se simt ameninţaţi de comportamentul agresiv al colegilor, iar ţara noastră s-a clasat a doua, din 37 de ţări, ca număr de episoade violente petrecute în scoală, ne punem întrebarea cum s-a ajuns aici? Dar, mai ales, ce putem face ca să schimbăm situaţia? Obiectivele proiectului „Imparte toleranţă, nu violenţă! Evaluarea gradului de violenţă şcolară din liceele din Bacau. Dezvoltarea abilităţilor a 12 profesori din liceele din Bacău de a combate violenţa şcolară şi de a realiza programe pentru promovarea toleranţei. Oferirea de suport pentru 12 profesori din liceele din Bacau în implementarea de programe pentru combaterea violenţei şcolare şi promovarea toleranţei. Activităţile proiectului Realizarea unui studiu privind gradul de violenţă în 10 licee din Bacău – aprilie 2012 Organizarea unui training pentru 12 profesori din liceele din Bacău în vederea dezvoltării abilităţilor de combatere a violenţei şcolare şi de realizare de programe pentru promovarea toleranţei – mai 2012 Implementarea în 2 licee din Bacau, împreună cu profesorii participanţi la training, a unor programe de combatere a violenţei şcolare şi de promovare a toleranţei – octombrie 2012 Realizarea unei broşuri cu activităţi de combatere a violenţei şcolare şi promovare a toleranţei în licee – noiembrie 2012

Macy Gray vine in Romania

0 Comentarii
Pe 22 noiembrie Macy Gray vine in Romania. Accesul la concertul de la Sala Palatului va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00, cu Moonlight Breakfast în deschidere. Biletele sunt disponibile la preţurile de 220, 170, 140 si 110 lei.

Depeche Mode revin in Romania

0 Comentarii
Anul 2013 aduce cu el primul concert de mare anvergura din Romania: Depeche Mode. Concertul va avea loc pe Arena Nationala. Incepand de luni, 29 octombrie, fanii trupei isi vor putea achizitiona biletele pentru concertul Depeche Mode de anul viitor, de la Bucuresti, de pe site-ul www.MyTicket.ro, urmand ca acestea sa fie disponibile si in magazinele de specialitate. Biletele au preturile cuprinse intre 135 si 435 lei, in functie de distanta fata de scena: cele fara loc, in categoria Gazon A si B, sunt 245 lei, respectiv 135 lei, in timp de locurile pe scaune vor costa 145, 170, 200, 240, 275, 320, sau 435 lei.

Zilele Biz

0 Comentarii
Intre 12 si 16 noiembrie are loc cea de-a 11-a editie a conferintei de afaceri" Zilele Biz" (http://www.zilelebiz.ro), evenimentul traditional Biz, care reunește sute de manageri și antreprenori si care explică trendurile în cinci domenii cheie de business: Antreprenoriat, Inovație, Management, CSR și Media&Marketing.

Va avea loc la Hotel Howard Johnson. Motive sa participi la Zilele Biz 2012? 1. Vei invata in 5 zile cat altii intr-un an Saptamana Zilelor Biz trece prin cele mai relevante schimbari si evenimentele ale anului 2012 si dezbate trendurile, oportunitatile si provocarile anului viitor. Ai cinci zile pe cinci domenii cheie: Antreprenoriat, Inovatie, Management, CSR, Media si Marketing. 2. Networking Maraton Nicio alta conferinta de business nu reuseste performanta de a aduna sute de antreprenori si manageri timp de cinci zile. Audienta se imparte pe domenii si este formata din manageri din mari companii, antreprenori, investitori, consultanti, jurnalisti. In cinci zile, ai zeci de posibilitati de conectare cu noi parteneri de business. 3. Speakeri de top Zilele Biz reuneste intre 70-100 speakeri. Vino sa cunosti unele dintre cele mai influente personalitati culturale si de business din Romania: Mircea Cartarescu, Vintila Mihailescu, Aneta Bogdan, Bogdan Naumovici, Misu Negritoiu, John Holm, Florin Talpes, Sorin Psatta, Dragoș Anastasiu, Radu Enache si multi, multi altii. 4. Studii de piata in exclusivitate S-au pregatit patru studii de piata speciale ZileleBiz, cu rapoarte exclusive facute de partenerii Unlock Market Research, ISRA Center si Ipsos.

Vei afla care sunt trendurile in piata in inovatie, marketing si publicitate si antreprenoriat. 5. Participi la cel mai relevant eveniment de business Pe langa networking, learning si parteneriate de business, Zilele Biz reprezinta o platforma construita timp de 11 ani, asa incat sa ofere informatie, idei, inspiratie, parteneri, strategie, modele, sustinere. Timp de cinci zile, discutiile relevante de business si networkingul graviteaza in jurul celor cinci domenii cheie. Fii in mijlocul actiunii, participa la Zilele Biz !

Super promotii la Zilele Biz

0 Comentarii
Cumperi 3 bilete, platesti 2!
Pana joi, 1 noiembrie 2012, te poti inscrie la conferinta Zilele Biz si beneficia de o oferta speciala. Pentru doua persoane inscrise din aceeasi companie, cea de-a treia participa gratuit. Oferta este valabila atat pentru inregistrarile pe zile, cat si pentru abonamentele pe toata saptamana. Rezerva-ti aici un loc.
Nicio alta conferinta de business nu reuseste performanta de a aduna sute de antreprenori si manageri timp de cinci zile. Audienta se imparte pe domenii si este formata din manageri din mari companii, antreprenori, investitori, consultanti, jurnalisti. In cinci zile, ai zeci de posibilitati de conectare cu noi parteneri de business.
Saptamana Zilelor Biz trece prin cele mai relevante schimbari si evenimente ale anului 2012 si dezbate trendurile, oportunitatile si provocarile anului viitor. Ai cinci zile pe cinci domenii cheie;

Pinocchio vine la Bacau

0 Comentarii
Pentru prichindeii mari şi mici miercuri, 31 octombrie,  de la ora 11.00 şi joi, 1 noiembrie, Teatrul Bacovia prezinta incepand cu ora 10.30, "Pinocchio" de Carlo Collodi, în regia lui Laurenţiu Budău se va afla pe scena.

Concert Nek in Club Berlin

0 Comentarii
Sambata, 3 noiembrie 2012 Club Berlin va asteapta la un super concert marca NEK. Se asteapta o seara plina de muzica buna si atmosfera incendiara, pentru fanii locului.
Se naste o intrebare: S-a reprofilat Club Berlin?

We love to party saptamanal

0 Comentarii
Pentru ca e sambata seara si ne place sa petrecem, iar pentru ca esti DOAMNA, ai intrarea LIBERA in Club Kremlin pana la miezul noptii. Rezident: DJ Matteo

Student Party

0 Comentarii
Pentru ca ti-au placut atat de mult si pentru ca au facut o super atmosfera, Dragos Lungu si Volare Band se intorc in Club Kremlin joi, 1 noiembrie pentru inca o petrecere de pomina. Fii acolo si bucura-te de promotiile de la bar si de muzica LIVE de calitate.

Halloween Party la Bourbon

0 Comentarii
Marti, 30 octombrie ora 22.00, Bourbon organizeaza HALLOWEEN PARTY.

Muzica, distractie si promotii. Cine vine costumat sau cu masca participa la diverse concursuri. Se premiaza cea mai haioasa costumatie. Intrare libera, cu sau fara masca.

Karaoke Night

0 Comentarii
Pentru ca a venit frigul Pizza One Way Cafe, va incalzeste in data de 30 octombrie cu o seara de karaoke si cu cele mai bune preparate ale casei. Maestru de ceremonii DJ Cip.

Regal Vienez in pregatire

0 Comentarii
Joi, 27 decembrie incepand cu ora 19.00 Casa de Cultura Bacau la un super spectacol de Craciun. Pretul biletelor: 100 si 80 lei.

29 octombrie 2012

Mega TNL Halloween Party

0 Comentarii
Miercuri, 31 octombrie 2012, va invitam alaturi de noi, in Dublin Pub Bacau, la cea mai incendiara petrecere de Halloween la care ati participat vreodata.

Se premiaza cel mai original costum, cea mai potrivita pereche, si cel mai original Make up. De asemenea, nu vor lipsi nici concursurile. Intrarea libera pentru membrii TNL!

Academia de Teatru si Jurnalism

0 Comentarii
Carismatic? Îndrăzneţ? Cel mai bun actor? Sau cel mai bun prezentator? Sau poate mult mai mult decât atât! Dacă ai o pasiune pentru public, îţi poţi antrena abilităţile alături de noi.

Te aşteptăm la Academia de Teatru şi Jurnalism! Noi nu facem cursuri, noi oferim experienţe. Alătură-te nouă pentru experienţa care te va transforma într-un adevărat actor. Sau poate textele livrate de alţii nu pun în scena lumea ta. Şi lumea ta e actualitatea. Îţi place să scrii despre evnimentele curente sau ştii că locul tău e în platoul unei emisiuni? Atunci hai la cursul de Jurnalism pentru o exeprienţă mai tare decât orice ştire! Inscrie-te pe :http://desenamviitorul.ro/formular-de-inscriere/
Visinel nu doarme, am comenta noi!( initiatorul proiectului)

Serviciu SMS de alerta al MAE

0 Comentarii
Ministrul afacerilor externe,Titus Corlăţean, a lansat in data de 29 octombrie 2012, în prezenţa primului-ministru Victor Ponta, Sistemul de alertă SMS al MAE de atenţionare pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate, în state cu diferite grade de risc, generate de situaţia socio-politică internă sau de fenomene naturale.

Ministerul Afacerilor Externe a dezvoltat în parteneriat cu companiile de telefonie mobilă COSMOTE, Orange, RCS & RDS şi Vodafone un nou sistem care va da posibilitatea cetăţenilor români care călătoresc în străinătate, în zonele menţionate, să primească prin sms informaţii referitoare la datele de contact ale misiunilor diplomatice şi consulare ale României din statul unde se află. Astfel, imediat după accesul abonatului în reţeaua locală de telefonie mobilă din statul străin în care se află, acesta va primi un sms cu textul conform următorului model: „Siria | Alerta de călătorie: Ambasada Romaniei Damasc, 8, Rue Ibrahim Hanano, tel. +9631133489521; +9631133489520, damasc@mae.ro; www.mae.ro.

Populare pe Lacul Bacau

0 Comentarii
Marti, 30 octombire in jurul orei 13.00 pe lacul Bacau se va efectua o populare cu 1 tona de crap. Materialul pentru populare consta in crap de aproximativ 300g/exemplar si a fost achizitionat de la ferma piscicola Acvares din judetul Iasi.

Mimi o cauta pe Doamna Cora, o miss de tranzitie

0 Comentarii
Bacau, pregateste-te! Caravana a pornit la drum si nu se opreste pana n-o descoperim pe Doamna Cora.
Mimi va poposi in Bacau pana in data de 2 noiembrie. Aceasta va merge in toate cartierele Bacaului pentru a gasi imaginea magazinului.

Filme "la pachet"

0 Comentarii
Începând din această săptămână, Romtelecom lansează o ofertă care include, pe toată perioada contractuală, aplicaţiile HBO GO şi dolcetv.ro, peste diverse pachete cu internet din portofoliu. Cea mai accesibilă astfel de ofertă include Internet Play, cu viteze de pînă la 50 Mbps şi servicii de voce, disponibilă la 39 lei, TVA inclus. După ce în aprilie 2012, Romtelecom a testat apetitul clienţilor săi pentru conţinut video premium, devenind primul operator care oferă la nivel naţional aplicaţia HBO GO clienţilor săi de televiziune, compania construieşte mai departe oferta de divertisment de calitate disponibil oricând, lansând o noua ofertă care include, pe toată perioada contractuală, accesul la aplicaţiile HBO GO şi dolcetv.ro, peste diverse pachetele cu internet Play sau Power din portofoliu. Accesul multi-screen permite clienţilor de internet ai Romtelecom să acceseze HBO GO şi Dolcetv de pe 3 terminale (laptop sau PC, tabletă şi smartphone). Astfel, clienţii care aleg noile pachete cu internet de la Romtelecom se vor bucura de peste peste 600 de ore de filme, seriale, documentare, concerte şi alte programe HBO, plus 40 de canale TV şi cele mai importante competiţii sportive transmise pe canalele Dolce Sport.

Persoane alcoolice la volan

0 Comentarii
Polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Bacău, au desfășurat în noaptea de 27/28.10.2012, o acțiune pe raza județului, care a avut drept scop depistarea conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice.

În urma acestei activități, polițiștii au constatat 7 infracțiuni, dintre care 4 pentru pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală. Totodată, au fost aplicate 58 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.660 lei și au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice un număr de 11 permise de conducere.

Istoria Municipiului Bacau intr-o carte

0 Comentarii
Scriitorul şi istoricul Eugen Şendrea, reuşeşte cu inegalabila sa pană, să prezinte, fapte, personaje şi întâmplări mai puţin cunoscute care au jalonat impresionanta şi captivanta istorie a Bacăului.
Vă garantăm că indiferent de vârstă sau profesie, cititorul nu va lăsa din mână această carte şi suntem siguri că o va păstra la loc de cinste şi o va transmite din generaţie în generaţie ca pe un reper. Cartea de față vă reaminteşte că Bacăul a fost întotdeauna în fruntea marilor evenimente ale ţării, mândrindu-se cu eroii şi oamenii săi. Pret: 35 de lei

Guess Who vine in Club Kremlin

0 Comentarii
Dupa ce a ajuns "Tot mai sus", Guess Who, vine la "Locul Potrivit" vineri 9 noiembrie,  in club Kremlin.

Pregatiti-va de o super petrecere. Pret bilet: 20 de lei

Sueta Mamicilor

0 Comentarii
O întâlnire relaxată a mămicilor. In cadrul intalinirii sa vorbim despre ce nu am mai făcut de când suntem mămici, ce anume s-a schimbat şi cum am putea face în aşa fel încât să nu ne neglijăm, chiar dacă această "meserie" este cu program non-stop, mai ales atunci când ai mai mulţi copii.

Deci hai să vorbim ca fetele, despre noi... FEMEI şi MĂMICI! Miercuri 31.10.2012, ora 18.15, la Lumea lui Oblio.

Happy Halloween

0 Comentarii
Miercuri, 31 octombrie, ne-am propus sa speriem putin Vranceanu si am organizat o activitate legata de Halloween. Va asteapta fantome la fiecare colt, rebusuri, dar si concursul de sculptat dovlecii "Hack-a-Jack" cu diplome si premii.

 Va asteptam sa participati in numar cat mai mare ca sa alungam zombii cu multa distractie.

Cersetori de stele intr-un demers cultural

0 Comentarii
Luni, 29 octombrie 2012, orele 17, în cadrul Cenaclului Octavian Voicu al USR va avea loc lansare volumului Cerșetori de stele de Mihaela Aionesei, prilej cu care se va prezenta și cea de-a treia antologie a Cenaclului Lira 21, „ A treia carte.Poezii”, volume apărute la editura Artbook, Bacău.